SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Beğenmezlik Yapmayın, Bir Yerden Başlayın"

0
Güncellendi - 2017-03-10 11:12:50
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Programı öğrencileri, derslerde öğrendikleri yerel yönetim işleyişi ve sistemini yerinde görmek ve izlemek üzere Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısına katılarak, belediye meclisinin çalışmalarını takip etti. Yerel Yönetim Programı öğrencileri, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kabul edildi ve belediyenin işleyişinin yanı sıra güncel çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Mart Ayı Meclis Toplantısını İzlediler

Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanı Niyazi Doğan’ın başkanlığında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ndeki inceleme ve izleme ziyaretine katılan 20 Yerel Yönetimler Programı öğrencisi, ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısına katıldı ve toplantıyı baştan sona izledi.

Toplantıya başkanlık eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantıyı açarken, “Bugün burada, geleceğin yerel yönetimlerine insan kaynakları yetiştiren Battalgazi Meslek Yüksek Okulu’nun Yerel Yönetimler Programı öğrencilerini ve öğretim görevlisi hocalarını görmekten mutluyuz. Meclis toplantımızı takip etmek üzere misafirimiz oldular. Öğrencilerimiz okulda öğrendikleri kitabi bilgilerinin burada uygulamaya yansıyış sürecini görecekler ve öğrenecekler. Kendilerine ‘hoş geldiniz’ diyorum” dedi.

Başkan Çakır Öğrencileri Makamında Ağırladı

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının sona ermesinin ardından Battalgazi MYO Yerel Yönetimler Programı öğrencileri Malatya Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından makamında kabul edildi.

Ziyaretin Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşmesi nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, öğrencileri karşılarken kız öğrencilere birer karanfil sunarak ‘Hoş geldiniz’ dedi.

Ziyarette ilk olarak konuşan İnönü Üniversitesi Battalgazi MYO Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanı Niyazi Doğan, öncelikle öğrencilere gösterdiği yakın ilgi ve ayırdığı zaman için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Programı olarak, İmar Mevzuatı ve İmar Uygulamaları’ndan Kriz Yönetimi’ne, Yerinden Yönetim – Demokrasi ilişkisinden,  Yerel Yönetimler Mevzuatı’na, Kentleşme ve Çevre Sorunları’na kadar geniş bir yelpazede bir öğretim müfredatı uyguladıklarını belirten Niyazi Doğan, “Teori, pratikle desteklendiği oranda anlam kazanıyor. Teorik düzlemde okulda öğrettiğimiz derslerin pratikte nasıl uygulandığını görmeleri amacıyla zaman zaman öğrencilerimizle birlikte yerel yönetim kurumlarını ziyaret ediyoruz. Bugün de öğrencilerimizle birlikte Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılarak, meclisin işleyişinin, çalışma programının öğrencilerimiz tarafından yerinden izlenmesini amaçladık” dedi.

Belediye meclislerinin, belediye tüzel kişiliğinin en önemli karar ve denetim organı olduğunu belirten Niyazi Doğan, “Bu anlamda öğrencilerimizim meclis çalışmalarını bizzat kendi mekânında izlemelerinin teorik bilgilerine kalıcı anlamda pratik destek sağlayacağını düşündük. ‘Büyükşehir belediye meclisinde karar alma süreçleri ve mekanizmaları nasıl işliyor, meclis üyeleri karar alma sürecine nasıl katılıyor, gündem maddeleri nasıl görüşülüyor, başkanlık divanı nasıl işliyor, sayın başkan belediye meclisi toplantılarına başkanlık yaparken nasıl bir yönetsel üslup ve teknik kullanıyor?’ Tüm bu soruların cevabını, öğrencilerimiz az önce belediye meclisi salonunda gördüler, izlediler ve kısa sürede çok şey öğrendiler. Verimli bir inceleme ve izleme ziyareti olduğu inancındayım” diye konuştu.

Yerel yönetim kurumlarının personel istihdamı bağlamında yaptığı tercihlerde, bazı pozisyonlar için yerel yönetimler programı mezunlarına öncelik ve ayrıcalık tanıması halinde, belediyelerin ve il özel idarelerinin nitelikli ve ehil insan kaynakları ile yönetileceğini düşündüğünü belirten Doğan, öğrencilerin bu yöndeki beklentilerini de Başkan Ahmet Çakır’a iletti.

Niyazi Doğan ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı, ‘Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları’ üzerine bir değerlendirme yapmak üzere Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Programı dersine davet etti.

Çakır: Belediyecilik Alanında Akademik Eğitim Alan Öğrencilerimizi Ağırlamak Bizi Mutlu Etti

Yerel Yönetimler Programı öğrencilerini Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamanın kendilerini son derece memnun ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, öğrencilerin okulda aldıkları teorik eğitimi, meclis toplantısını izleyerek pekiştirmelerinin son derece faydalı olacağına inandığını söyledi.

Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Programı’nın geçtiğimiz yıl kendisini davet ederek, bu alanda yükseköğrenim gören öğrencilerle buluşturduğunu hatırlatan Başkan Ahmet Çakır, “Benim için de güzel bir deneyim olmuştu. Bugün de bizim yerel yönetim öğrencilerini, belediyecilik alanında akademik eğitim alan gençlerimizi burada ağırlıyor olmamızdan mutluluk duyuyorum. Belediye çalışmalarını, meclisin işleyişini yerinde görmeleri ve takip etmeleri inanıyorum ki öğrencilerimizde farkındalık düzeyini yükseltecek ve bilgi dağarcığını geliştirecektir” diye konuştu.

Başkan Çakır, ”Gelecekte yönetimleri devredeceğimiz gençlerimizin, çocuklarımızın çok daha kabiliyetli, yetenekli ve donanımlı olmaları ülkemizin geleceği adına bizlere ümit veriyor. Gençlerimizin buraya geldiklerinde farklı bir gözlem içerisinde olduklarını tahmin ediyorum. Bu ziyaretin çok katkısı olduğuna inanıyorum. Gençlerimize, belediyecilikle ilgili, uygulamalarımızla ilgili her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Öğrencilere Hayata Dair Tavsiyeler

Öğrencilere, kendi yaşamından örnekler üzerinden hayata dair bazı tavsiyelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Vizyonunuzu ve kültürel derinliğinizi geliştirecek okumalar yapmanız sizin kimlik ve kişiliğinize önemli katkılar yapacaktır. Geleceğe hazırlık yaparken hayatın içinden deneyim kazanabileceğiniz işleri yapmaktan kaçınmayın. Ben, ilk gençlik yıllarımdan itibaren aileme ve topluma faydalı olduğunu gördüğüm birçok iş yaptım, çalıştım. Hepsi de bana hayata ilişkin çok faydalı tecrübeler sağladı. Zorlukları, sıkıntıları yenmemde bana yol gösterici oldular. İş beğenmezlik yapmayın, bir yerden başlayın. Hedefleriniz olsun, ama en önemlisi o hedeflerinize giden yolda nasıl bir yol haritası izleyeceğinizdir. Bu yolda donanımlı, çağın gerekleri ile milli ve manevi değerleri harmanlayan bir kimlik oluşturmanız sizi her zaman için aranan insan niteliğine kavuşturacaktır” diye konuştu.

Başkan Çakır, Battalgazi MYO’da yakın bir gelecekte öğrencilerle birlikte yerel yönetimlerin sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşmaktan da mutlu olacağını belirterek, davet için teşekkür etti.

Başkan Çakır Öğrencileri Hediyelerle Uğurladı

Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında Başkan Ahmet Çakır, öğrencilerin yönelttiği soruları da cevaplandırdı. Ziyaretin sonunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Battalgazi MYO Yerel Yönetimler Programı öğrencilerini, çeşitli hediyeler vererek uğurladı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız