SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İş Çok Ama Çalıştıracak Eleman Bulamıyoruz'

'İş Çok Ama Çalıştıracak Eleman Bulamıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da demirci ustası Halil Karaaslan, 6 Şubat depremlerinden sonra işlerinin yoğunlaştığını ancak eleman bulmakta zorlandığını söyledi.

Özsan Sanayi Sitesi'nde yıllardır demircilik yapan Halil Karaaslan, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında yoğunlaşan iş talebine yetişemediklerini kaydetti. Depremlerin ardından kentin adeta bir şantiyeye döndüğünü ifade eden Karaaslan, "Malatya yeniden inşa ediliyor, işlerimiz çok fazla ama çalıştıracak usta ve çırak bulamıyoruz" dedi.

Çırak yetişmediğine dikkat çeken Karaaslan, mesleğin artık gençler tarafından tercih edilmediğini belirterek, "Demircilik gibi el becerisi gerektiren meslekler eskisi gibi ilgi görmüyor. Biz de mevcut kadromuzla yoğun bir şekilde çalışarak güneş panelleri, baca şapkası, kapı, korkuluk gibi talepleri karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Faruk (1 hafta önce)
    Şkö meslek lisesinde mobilya ve metal alanını il mem kapatıyor sanayi çırak ve ustayı daha çok bulur.Okula sahip çıkalım
    %100
    %0
    Yanıtla