Darende Kaymakamlığı proje ofisinin hazırladığı meslek edindirmeye yönelik çalışmalar, eğitici hizmetlerin yanı sıra istihdam da sağlıyor. Projeler kapsamında 40 kişi iş sahibi oldu.
Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde ahşap oymacılığı, taş işçiliği, kaynakçılık, aşçılık, turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirme gibi kurslar açarak çok sayıda insana mesleki deneyim ve tecrübe kazandıran Kaymakamlık, İŞKUR ile yaptığı projelerle de 40 kişiyi istihdam etti.
Kaymakam Mehmet Aktaş, ilçedeki işsizliğin önüne geçmek amacıyla vatandaşları eğiterek belli mesleklerde uzmanlaştırmak için farklı alanlarda kurslar açtıklarını belirtti.
''Yeni Bir Meslek, Yeni Bir Hayat'' ve ''İlçem İçin Mesleki Eğitim'' adlı projeleri uyguladıklarını dile getiren Aktaş, ''Vatandaşlarımız açtığımız kurslarda edindikleri bilgi ve deneyimlerle sertifikalı olarak meslek öğreniyorlar. İş bulma ve çalışmalarını kolaylaştıracak bu çalışmayla hem nitelikli eleman sayısı artırılmakta hem de farklı sektör ve alanlarda insanların yeni iş sahaları açmasını, buralardan kendilerine ve topluma fayda sağlamaları hedefleniyor' diye konuştu.
Tamamlanan ve devam eden kursları bulunduğunu dile getiren Aktaş, önümüzdeki günlerde iş makinesi operatörlüğü gibi kurslar da açacaklarını kaydetti.
SODES ile Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği projelerle kurslardaki eğitimlerde lazım olan her türlü araç, gereç ve malzemeyi aldıklarını, ayrıca kursiyerlere belli miktarda para da verildiğini hatırlatan Aktaş, meslek öğretirken teşvik edici unsurları da kullandıklarını ifade etti.
İŞKUR ile yaptıkları ''Toplum Yararına Çalışma Projesi'' (TYÇP) kapsamında da Kaymakamlık olarak bu yıl 40 kişiyi istihdam ettiklerini anlatan Aktaş, ''Projelerle işsizliği azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca benzer şekilde ilçe ve belde belediyelerinin de hazırladıkları projelerle çok sayıda insana geçici de olsa iş imkanı buldu'' dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.