SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İşi Aşkla Sevgiyle Yapmalıyız"

0
Güncellendi - 2018-10-19 04:52:34
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesinin organizesi ile kentteki muhtarlar Nikâh Sarayında gerçekleştirilen yemekte bir araya geldiler.

Nikâh Sarayında gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen,  Başkan Danışmanı Mehmet Güner, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Daire Başkanları, Muhtarlar Dernek Başkanları, Şube Müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi hizmet ve yatırımlarının yer aldığı slayt gösterisinin ardından konuşmalara geçildi.

Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz’ın açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Muhtarlarımızla birlikte Malatya’nın her noktasını adım adım birlikte gezmekteyiz. Malatya’mıza muhtarlarımız ile birlikte hizmet etmekteyiz. Muhtarlarımız mahallelerde bizlerin gören gözü, duyan kulağı ve tutan elidir. Mahallelerindeki sorunların yanında ihtiyaç sahiplerini de gözeten muhtarlar gönül işi yapmaktadırlar. Hizmet makamında oturan bizler yaptığımız işi aşkla, sevgiyle yapmalıyız.

Bizler hep birlikte olduğumuz zaman Malatya’yız. Malatya bağrından 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış değerli bir şehir. Göreve geldikten sonra kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz 112 Acil Eylem Planımızdaki projeleri adım adım hayata geçirmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak her mahallemize eşit hizmet ve yatırımın gitmesi için çalışmalarımızı bir plan dahilinde sürdürmekteyiz.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin, aramızda fesat çıkarmak isteyenlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ise, 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kutlanmakta. Bu vesile ile muhtarlarımızı burada ağırlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Muhtarlar Devletin kılcal damarıdır. Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yapılan konuşmaların ardından günün anısına muhtarlara hediye verdi. Nikah Sarayında gerçekleştirilen program sonrasında Muhtarlar, kısa süre önce hizmete sunulan toplu olarak Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesini gezdiler.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANINDAN MESAJ

Bu arada, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, muhtarların demokrasi nehrinin pınarları olduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü hükümetimiz tarafından“Muhtarlar Günü” olarak belirlenmiş ve muhtarlarımızın toplumdaki değerleri ve önemleri böylece daha anlamlı hale getirilmiştir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Kuşkusuz hücre, insan vücudunun en küçük yapı taşıdır. Mahalleler de şehirlerin en küçük yapı taşını oluşturur. Sağlıklı hücreye sahip insan sağlıklı insan; sağlıklı mahallelere sahip şehirler de, sağlıklı şehirler olarak nitelendirilir. Bu kapsam da muhtarlarımız, mahallelerimizdeki gözümüz kulağımızdır. Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını umut ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarıma sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANINDAN MESAJ

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, “Yeşilyurt’un geleceğine yön veren proje ve yatırımlarımızın hayata geçmesinde muhtarlarımızın katkısı büyüktür. Fedâkarlık ve sevgi gerektiren görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren mahalle muhtarlarımız, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşıdır” dedi.

Başkan Çınar, kutlama mesajında; “Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık müessesi, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır.  Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek 82 mahallemizde gözümüz, kulağımızdır. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katarken, biz de bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için 7/24 esasıyla çalışıyoruz.

Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlarımız, aynı zaman da halkımızın da sesi olmaktadır. Vatandaşlarımız ile bire bir en yakın görüşme ve sorunlarını tespit etme imkânlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de üstlenmektedir.

Yeşilyurt’un değişim ve gelişim sürecinde büyük emeği bulunan muhtarlarımıza belediye olarak her konuda yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz. Belediye bünyesinde oluşturduğumuz Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde olup mahalle bazındaki hizmetleri koordineli olarak sürdürmekteyiz. Sorumlu oldukları bölgeleri çok iyi tanıyan mahalle muhtarlarımızın destekleriyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma ve uygulama imkânı buluyoruz.

Fikir, öneri ve tespitlerini her zaman dikkate aldığımız ve değer verdiğimiz muhtarlarımızın hizmetlerini daha modern ve nezih ortamlarda sürdürmelerine yardımcı olmak üzere ‘Muhtar Evleri’ projemiz kapsamında bugüne kadar 15 adet Muhtar Evimizi tamamlayarak anahtarlarını muhtarlarımıza emanet ettik.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapmaya çalışan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

MHP İL BAŞKANI

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Avşar yayınladığı mesajda, “, “Kültürümüzün, toplumsal yaşamımızın yapı taşlarından biri olan ve demokrasinin yereldeki en köklü örneğini temsil eden muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerimizde veya köylerimizde devletle halk arasında köprü vazifesini fedakârlık ve sabırla yürütmektedirler. Mahalle ve köylerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmakta, kamu bürokrasisinin en önemli çözüm ortağı olan muhtarlarımız, bu önemli işlevi nedeniyle bir yanıyla halkı diğer yanıyla da devleti temsil sorumluluğunu üstlenmiştir.”dedi.

Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır diyen Avşar, " Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız bizlerin de baş tacıdır. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bu  vesilesiyle, öncelikle Malatya'da görev yapan muhtarlarımıza ve sonrasında tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • has malatyalı (5 yıl önce)
    toplantıda ben de vardım sayın başkan acil eylem projesinde yer alan 44 temel atma ile ilgili projelerini sıraladı inanın bir tanesi ne malatya ya ne malatyalıya ne ekonomiye ne ihtiyaça yönelik projelerden biri, bunlar sadece başkanın ben bişeyler yaptım demesi için uydurulmuş basit gereksiz çalışmalardan ibaret. sadece hes ile ilgili söyledikleri belki işe yarar o da zaten kendisinden önce planlanmış bir projedir. Neyse değerlendirme yapayım senden olmaz başkan sen git evde otur bırak işin ehli bilgili becerikli bir vatandaş gelsin yönetsin bu şehri çünkü gerçek anlamda buna ihtiyaç var öyle asfalt ile kaldırım ile belediyecilik olmaz su sıkıntısı var gündeminizde alt sıralarda trafik-yol sıkıntısı var bahsi geçmiyor ilçelerde her türlü hizmet alımı aksamış gözünü görmüyor siz halen aslanı kafese koyup esir edip bununla böğürleniyonuz ayıptır günahtır
    0
    0
    Yanıtla