Malatya Belediyesi'nin MAKBİS uygulaması kapsamında, Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar şehir genelinde 30 km uzunluğunda fiber optik kablolar döşendi. Böylece belediye birimleri arasındaki otomasyon işlemlerinin de dahil olduğu iletişim yüksek hıza ulaşmış oldu.
Malatya Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;
"Daha önce kiralık olarak kullanılan iletişim alt yapısı, fiber optik kabloların döşenmesiyle birlikte mülkiyet belediyeye geçerken, Belediye binası içerisinde ve dışında yer alan birimler arası iletişim ve veri transferi, yüksek hız ve kalitede hizmet sağlayan fiber optik bağlantı ile gerçekleştiriliyor.
Fiber optik bağlantı çalışmalarının, sertifikasyon eğitimi sağlanan Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli tarafından yapılırken, bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 30 kilometre uzunluğunda fiber altyapı tesisi yapılarak, Belediye’ye ait 23 noktada fiber optik bağlantının çalışır hale getirildi.. Fiber optik bağlantı noktasının 48’e çıkarılması için 14 km’lik fiber kablo hattının döşenmesi için de hazırlıkları son aşamada.
Yılsonuna kadar bitirilmesi planlanan fiber optik altyapı çalışmaları ile birlikte Malatya Kent Bilgi sisteminin en önemli modüllerinden olan Kent Rehberi ve Mezarlık Bilgi sistemlerinin devreye alınarak vatandaşların hizmetine sunacak. Ayrıca altyapı çalışmalarının ardından scada, sinyalizasyon, mobese, eds, akıllı durak ve dijital tabela projelerinin de hayata geçirilecek.
Fiber optik kablolar bilgiyi bakır kablolardaki gibi elektrikle değil, ışıkla aktarıyor. Böylece veri akışı ışık hızında gerçekleşiyor. Bu sayede çok daha fazla bilgiye kısa sürede erişim sağlanabiliyor. Örneğin, fiber optik altyapı ile Malatya şehir kütüphanesinde bulunan bütün kitapları kapsayacak büyüklükte bir veriyi, birkaç saniyelik zaman dilimi içerisinde başka bir noktaya aktarımı gerçekleştirilebilmektedir. "
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.