SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşimiz Kolay Değil, Allah Yardımcımız Olsun"

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) puan silme cezasına itiraz edecek. Puan silme cezası verilen diğer takımlarla birlikte koordine içerisinde hazırlayacağı itiraz dosyasını federasyona sunacak.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmeler sonucu verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Yeni Malatyaspor’a 3 puan silme cezası verdi.

Yeni Malatyaspor kulüp basın sözcüsü Ramazan Yeşilova, “31 Mart 2022 öncesine ait olan borçlarla ilgili tahakkuk etmiş bütün maliye, SGK ve futbolcu alacaklarının tamamını kapsayan bir durumdu. Göreve geldikten sonra bununla ilgili hızlı bir şekilde girişimde bulunduk. Bunun içerisinde ciddiyetle üzerine durulması gereken Hibernian, Sparta Prag, Wadi Degla ve Dijon kulüpleri  vardı. Bunlara ödenecek rakamlar yüksekti. Hibernian Stephan Mallan’ın, Sparta Prag Benjamin Tetteh,Wadi Degla Karim Hafes, Dijon Mounir Chouiar’ın transfer edildiği kulüpler. Bu kulüplerle yapmış olduğumuz görüşmelerde bir türlü sonuca varamadık. Çok keskin bir şekilde alacaklarının tamamının ödenmesini istediler” dedi.

Maliye ve SGK borçlarıyla ilgili de görüşme yaptıklarını aktaran Yeşilova, şunları söyledi:

“Malatya’ya geldiğinde cumhurbaşkanımıza da konuyu ilettik. Zor durumda olduğumuzu, bu ekonomik sıkıntı içerisinde böyle bir borcun ödenebilir olmadığını, mutlaka kulübün geleceğiyle ilgili önemli bir adım atılmasının gerektiğini söyledik. Bunda da bir sonuç alamadık. Bu cezayla karşı karşıya kalmamak için 150 milyon TL’ye acil olarak ihtiyaç vardı. Maalesef ne biz ekonomik olarak öyle bir durumdayız ne de öyle bir birlik beraberliği sağlayıp, gerek işadamları gerekse de siyasilerimizden borcun ödenmesiyle ilgili bir kriz masası oluşturamadık. Neticede geldiğimiz durum burası oldu.”

Yeşilova, puan silme cezasının normalde 30 Temmuz’da olacağını ancak bugüne kadar süreci taşıdıklarını kaydederek, “Emsal kulüplerin çoğunluğuyla ilgili federasyona başvuru yaptık. Birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Kulübün durumunu anlatınca bu ertelendi ama bu karar artık netleşti. Bu zamana kadar artık erteleyebildik. Yapacak bir şey yok. Bütün inancımızla en iyi şekilde ligdeki mücadelemizi göstererek, yolumuza devam edeceğiz. Rakiplerimizde de aynı sıkıntı var. Bu kadar krizin içerisinde bizi rahatlatan tek şey oldu” diye konuştu.

Artık her puanın kendileri için çok önemli bir hale geldiğini dile getiren Yeşilova, “İşimiz kolay değil. Allah yardımcımız olsun. Bu sene borçlarla ilgili puan silme olmayacak. Bu sene kesilen ceza bu 3 puanla bitmiş oldu. Bu borçları kulüpler ödeyemez. Yarış devam ediyor. Hiçbir şey olmamış gibi önümüzdeki maçları kazanmaktan başka bir şansımız yok” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Saim (1 yıl önce)
    Kardeşim herşeyin bir çaresi var iş bilenin kılıç kusananin bu gunda tezi yok derhal bir hesap numarası verin 1000 TL dan aşağı olmamak şartıyla bağış yapsın en za bin lira zenginler fazla verecak gerçek Malatyalılar verecak minafiklar sahte Malatyalılar vermayacak bu taraftar bu Malatya'ya ayağa kaldıracak sen malatyasin sen basarirsin uyla kuru kuruya malatyalik olmaz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Seyfo (1 yıl önce)
    Şaka gibi. Bu kadar borçla gittiler bir de adil gevreki ibra ettiler. Yargılanması gereken insan bir de ibra edildi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alo (1 yıl önce)
    Ne iş adamları ne siyasetçiler ne bürokratlar,sahip çıkan varmı!!! Bırakın düşsün.Sizler de sağlığınıza bakın.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Sayın yöneticiler, Paranız yok bu işin altından kalkamayız diyorsunuz. En kısa yol anahtarı gerçek sahibine Yani Belediye başkanı na verin kurtulun, bizde kurtulak.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)Malatya lıyım isimli kullanıcı yorumuna
    Burada doğruları yazıyoruz ama ne hikmetse, bazıları olumsuz butonuna basarak ne yapmak istediklerini anlamıyorum. Ya okuduklarını anlamıyorlar yada IQ ları düşük.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (1 yıl önce)
    Bence en mantıklısı EFSANE mizi ayağa kaldırmak. Bu kadar borc ödenmez ve kimsede bu taşın altına elini koymak istemez bence. Efsanenin bir tarihi ve geçmişi var. Yıllar geçti borç diye birşey de kalmamıştır diye düşünüyorum. Zaman aşımına uğramıştır bence. Bilirkişilerden netleştirmek lazım.
    %60
    %40
    Yanıtla