SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşin İçerisinde Siyasi Rüşvetler Dönüyor"

0
Güncellendi - 2017-01-24 03:55:07
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Anayasa Değişiklik Teklifiyle ilgili Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını ifade ederek, “Anayasa Mahkemesi’nden umutluyuz. Açık oy kullanıldı. AKP’nin komiserlerinin eşliğinde kullanıldı. Bunların hepsinin kanıtıyla beraber en kısa sürede Anaya Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.

Partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, TBMM’nin yoğun bir dönem geçirdiğini ifade ederek, “TBMM kurulduğundan buyana en önemli yasa tartışıldı. En önemli yasa maalesef TBMM’de 339 oyla kabul edildi. Türkiye’de bir referandum gözüküyor” diye konuştu.

Ağbaba, Anayasa Değişikliği Teklifi’nin meclisin kendisini feshetmesini sağlayan bir değişiklik olduğunu iddia etti.

Değişikliğin bütün yetkileri ‘tek adam’a devreden bir değişiklik olduğunu ileri süren Ağbaba, şunları söyledi:

"Bu değişiklikle, 1919-1923 döneminde kanla, savaşla, binlerce şehit verilerek kurulan, kurucu iradenin saraydan, Dolmabahçe’den aldığı yetkiyi, halka devrettiği dönemdi. Şimdi bir yıkıcı irade meclisteki, halktaki yetkiyi tek bir kişiye, saraya vermeye çalışıyor. Bunu yaparken de Türkiye’deki insanların bilgilenmesini, öğrenmesini istemiyor. Araştırmalara göre, anayasa değişikliğini içeriğiyle ilgili toplumun yüzde 70’i bilgi sahibi değil.”

Ağbaba, değişiklikle meclisin bütün yetkilerinin alınacağını savunarak, “Etkisiz bir meclise dönüştürülüyor. Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Meclisin gensoru yetkisi, işlevleri, bütçe yapma yetkisi elinden alınıyor, milletvekili sayısı artıyor. Bunun mantıklı bir açıklamasını yapacak bir tane insan var mı? Hangi ilde milletvekili sayısının azlığıyla ilgili problem var? Malatya’da AKP’den 5 milletvekili olsa ne olur, 1 olsa ne olur? Bu yasa geçtikten sonra milletvekilliğinin hiçbir anlamı olmayacak. Bu sadece 5 yıl için 50 milletvekilinin Türkiye bütçesine yükü, 184 milyon lira. Bu bile, anayasa değişikliğinin geçmemesi için bir sebeptir” diye konuştu.

Değişikliği isimler üzerinden tartışmadıklarını ifade eden Ağbaba, değişiklikler sonucunda seçilecek kişi Kemal Kılıçdaroğlu olsa da başkanlığa karşı olduklarını kaydetti.

Ağbaba, “Bizim partimizde olsa, biz başkanlığa karşıyız. İsim önemli değil, kim olursa olsun. Türkiye, iki yıldan beri fiili olarak başkanlıkla yönetiliyor. İki yıldan beri başkanlıkla yönetilen Türkiye’de terör mü azaldı, terör arttı. Ekonomi mi düzeldi, dolar 4 liraya yaklaştı, benzin 6 liraya yaklaştı. Bu politikalar sonucunda her gün Suriye’den 3-5 şehidimiz geliyor. Bugün IŞİD varsa, Türkiye’nin maalesef sınır güvenliğini kaybetmesinden dolayıdır. Eğer IŞİD bugün sokak ortasında insanları kesiyorsa, orada askerlerimizi yakıyorsa, Türkiye’nin uyguladığı politikalar sonucundadır. IŞİD’e Türkiye müsamaha gösterdi. ‘Öfkeli çocuklar’ dediği eli kanlı katiller, cayır cayır Türk askerini yakıyor. Zaman geçmeden Türkiye’de operasyonlar yapılmalıdır” diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin Türkiye’de bir rejim değişikliği olduğunu iddia eden Ağbaba, şunları söyledi: “Bu tek adamlık sistemidir.  Tek adamların yönettiği ülkelerin geldiği duruma bir bakın. Irak paramparça oldu. Suriye’de her taraf ateş çemberi, Mısır’ı görüyorsunuz. Bu tek adam sistemine Türkiye’de herkesin karşı çıkması gerekiyor. Bu mesele, Türkiye’deki herkesin ortak meselesidir. Bu meclisten bir buçuk partiyle geçti. AKP ve Devlet Bahçeli’nin desteğiyle geçti. Siyaset acımasız. Geçmişte söylenenlere baktığınızda, şimdi Devlet Bahçeli’nin söylediği şeylere bakınca insan hayret ediyor.”

MHP lideri Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştiren Ağbaba, “Devlet Bahçeli, ‘MHP’nin başkanlık sistemini desteklediğine’ yönelik iddialarla ilgili ‘bunu söyleyenler soysuzdur’ demiştir. Şimdi geldiğimiz noktada Devlet Bahçeli bu sistemi desteklemektedir. Hangi mecburiyetten, hangi mahcubiyetten, hangi teslimiyetten bunu desteklediğini bilmiyoruz ama görünen o ki bu işin içerisinde siyasi rüşvetler dönüyor. Türkiye’nin bekasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini düşünen milliyetçilerin buna hayır oyu vereceğinden hiç kuşku duymuyorum. Meclisten geçti ama halktan geçmeyeceğine inanıyorum. Hep berabere bu rejim değişikliğine hayır demeliyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını ifade eden Ağbaba, “Anayasa Mahkemesi’nden umutluyuz. Açık oy kullanıldı. AKP’nin komiserlerinin eşliğinde kullanıldı. Bunların hepsinin kanıtıyla beraber en kısa sürede Anaya Mahkemesi’ne başvuracağız.   Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra hemen başvurumuzu yapacağız. Umarız Anayasa Mahkemesi, anayasanın kurallarına uyar, bu kanunu bozar. Eğer bozmaz ise referandum kampanyasına her türlü hazırlığımızı yaptık” dedi.

Ağbaba, bir gazetesinin ‘HDP’nin tavrı nasıl olacaktır?’ sorusuna ise, “Öcalan, ‘Tayyip Erdoğan’ın başkanlığına evet diyebiliriz’ diyordu. HDP mecliste oy kullanmadı ama bu süreçte tabanın ne yapacağına kendilerine karar verecek. Bu anayasa değişikliği geçerse, Türkiye bölünme riskiyle karşı karşıya kalır” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    Arkadaşlar Körü körüne bağlanmak benim gibi değil sizin gibi olur . Her şeyi googleden aramayın bulamazsınız. Tarihçilerimiz var gidip atatürk inönü zamanlarında oy kullanmaya gitmeyen seçmenlerin sorgulandığını ve neler yapıldığını öğrenebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • "etme sohbet cahil ile, küstürürsün alma tahret cam kırığı ile, kestirirsin" Sayin Ulusoy, 2010 dan sonra bu devlet sizin gibiler yuzunden bu hale geldi..sizin gibiler yuzunden akparti hala iktidarda...once cahillestir sonra oylarini al felsefesindeki cahil siz oluyorsunuz sanirim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    irade saray ve dolma bahçedeyken dünyanın en süper devleti bizdik..Ne oldu sonrasında darbelerden terörden yoksulluk ve borçlardan yerlerde sürünüyoruz..Ayrıca siz busunuz işte milletin aklıyla her daim alay edip durursunuz..o çoban diyip küçümsedipiniz adam bile sizden daha çok biliyor neyin ne olduğunu..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Asena Ulusoy bilmeden buralara bir şeyler yazmış.Keşke 1950'ye kadar olan dönemi araştırsa ve öğrense iyi olurdu.Kafadan atmakla bir yere varılmaz.Tek parti döneminde seçim sistemiyle bugünkü seçim sistemi tamamen farklı.O dönemlerde oy kullanmayanları hapse atmakta nereden çıktı.O yıllarda ülkemiz büyük bir kalkınma hamlesi içindeydi.Kültür ve sanat alanında hızlı adımlar atılıyordu.Günümüze gelince cumhuriyetimizin kazanımlarını bu iktidar başta yabancılar olmak üzere değerinin çok altında sattı.Şimdi satacak bir ey kalmadı.Dıştan gelen paralarla idare ediyoruz.İşsizlik çığ gibi.Ekonomi dibe vurdu.Esnaf iş yapamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ki ayrıca satılacak biryer kalmadı bilmem ne die kahve uydurmaları ile gelmeyin lütfen! Devlet hazinesinde ne kadar satılacsk yer var bilir misin ? Dıştan para diyorsun büyük ihtimal 20 28 yaş arasındasın sen aile büyüklerne sor bakalım dışa bağımlılık dışardan para beklemek nasıl oluyormuş anlatsın kemal derviş zamanını sana. Şimdi dışarı bağımlıyız öyle mi :) ? Komik. İşsizlik çığ gibi öyle mi ? Türkiyedeki gençler artık iş beğenmiyorlar desek daha makul olmaz mı ? Refahlık bu olsa gerek ' İŞ BEĞENMEMEK ' kağıt karton satan bi Hanım la adamla konuşsana aylık 1700 tl en kötü para kazanıyorlar işsizlikte neymiş ? 1400 tl asgari ücreti beğenmeyen gençlerin uydurdukları koca bir yalan ! Ekonomi dibe vurdu diorsun ama malatyada trafik sorunu var diyorsun malatya parka git bak bakayım nasıl dibe vurmuş görürsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Asena hanım,bir şeye körü körüne bağlı olmak bu olsa gerek. Bu başkanlık sistemi ne getiriyor diye sorsak bilmezsiniz, Atatürk zamanındaki oy kullanımını biliyorsunuz. Pes vallahi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilmedigini nerden biliyorsunuz sizede pes yani milleti koyun gormekten vazgecin artik diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Ben sizin gibi ülke menfaatine olan birşeyi 'tayyip' söyledide oldu karşı çıkalım zihniyetnde biri değilim. Ben milliyetçiyim. Ülkemiz 1950 e kadar hızlı kalkınıyordu öyle mi ? Şuanda sabah kalktıgında türkiyenin resmi dili osmanlıcadır deseler ülkenin hali ne olurdu ? Şuanda kaldın öyle değil mi ? Osmanlı devlet birgün uyandığında osmanlıca kalkmış yerine TÜRKÇE gelmiştir ! Sen hangi kalkınmadan bahsediyorsun bana ? Atatürkün anne baba amca kardeşinin dışında kimi biliyorsun ? Amcası kim dayısı kim bilmem neyi kim bilir misn ? Ben bilmem şahsen. Hapise atma diyorsun onun cevabını verdim google de arama boşuna.. bu iddalar chp zihniyet gibi kafadan uydurulacak iddalar değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    açık oy mu kullanılmış ? atatürk zamanında inönü zamanında nasıl oy kullanılıyordu acaba ? chp ye oy vermeyeni oy kullanmayanı hapise attığınız günleri ne çabuk unuttunuz VELİ AĞBABA ? Milletimizi Bölemeyeceksiniz, Vatanımızı Parçalayamayacaksınız !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Asena hanım, 1950 li yılların sonunda Menderes hükümeti döneminde de aynı tasnif - sayım yöntemi uygulanmıştır. 1950 ye kadar CHP dışında parti olmadığı için günahı ve sevabı ile yaptığı her şey Türkiye gerçeğidir. CHP ye oy vermeyenler ne Zaman hapise atılmış ? Umarım kaynağınız doritos Kadir değildir. Vatanı bölmek isteyenler : - 29 ekim 2013 günü Mardin / Nusaybin üzerinden kobaniye Peşmerge taşıyanlar, - alışacaksınız Osmanlı Zaman'ında .distan vardı diyenler, - Barzani'yi Onur konuğu yapıp gurur duyanlar, - Güneydoğu'da operasyon emri vermeyenler, - çözüm ihaneti içinde olanlar, - Dolmabahçe mütabakatı yapanlar, - imralıda ada sahillerindeyi söyleyenler, - Habur'a seyyar mahkeme gönderenler, - kck dan içeri atılanları 10 günde salanlar, - kahraman Ordu'suna kumpas davasının savcısı olanlar, - diyarbakırda 21 martta terörist başının mesajını okutanlar, - konsolosluğunu basıp vatandaşlarını rehin alan canilere " kızgın çocuklar " diyenler - milliyetçiliği ayak altına alanlar, - bunlar Fatiha okumayı bilmez diyenler, Vatanı bölmüyor da CHP bölecekmiş. Ömrünü cephelerde geçirip sizin rahatça hakaret edebildiğiniz demokrasiye ulaşmanız için çok partili hayata geçişi ikinci dünya savaşı sonrası kutuplu dünyada sağlayan İNÖNÜNÜN bir sözünü hatırlatmakta fayda var. HADİ ORADAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülke tarihinde chp zihniyeti başta olduğu zamanlar ülke ne hallerdeydi sizden mi öğreneceğim ben ? Gelip bana devlet meselelerini açmayın. Ben halkım hata olanları elbet eleştiririm. Ama araya AKLININ ve AKLIMIZIN ermediği devlet meselelerini açacaksan ilk başta kendini eleştir. Chp zihniyetinin zamanında yapmış olduğu Katliamları eleştir soykırımları eleştir. Sonra bugüne gel Sana hadi oradan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Bilge Asena hanım coşmuş yine. Yorumlarınıza kalırsa bir yerde milliyetçilikten dem vuruyorsunuz diğer taraftan " soykırım " la ve katliamla itfam ediyorsunuz. Altından kalkamayacağımız kelamlar etmekle birlikte sadece ortaya doritos Kadir saçmalığını yayıyorsunuz. Arama motorları dışında engin tarih bilginizi lütfen faylaşıröısınız ? Hangi katliamlar yapılmış? Milliyetçiliğiniz asala ağzı, okuma yazma oranı %2 yi geçmeyen Osmanlı bir gecede cahil kalmış mış. 600 yıldaki oran 2. Birde 10 yılda yüzde kaçı bulmuş onu araştır çakma milliyetçi. Ekonomi bilginiz avm ziyaretçisinden öte değil. Vatanın bir karış toprağında gözü olan, askerime polisine karşı çıkanları cezalandırması sizi rahatsız etti ise HADİ BURADAN.
    0
    0
    Yanıtla