SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İskenderoğlu'nun 'Mağara 2.0' Sergisi Açıldı

İskenderoğlu'nun 'Mağara 2.0' Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Levent İskenderoğlu'nun kişisel sergisi "Mağara 2.0", Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılışa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılışta, Prof. Dr. Akpolat sergideki eserler hakkında bilgi aldı ve yapay zekâ ile oluşturulan video artlar ve kısa belgeselleri izledi. Sergiyi büyük bir ilgiyle gezdikten sonra, İskenderoğlu'nu verdiği emeklerden dolayı tebrik etti.

‘Mağara 2.0' Sergisinin Konsepti
Serginin içeriği, İskenderoğlu'nun doktora tezine dayanan "Çizginin Algoritması ve Levent Vadisi Mağaralarında Güncel Sanata Yönelik Sezgisel Algoritmalar Mağara 2.0" başlıklı çalışmasından oluşuyor. Sergide, Levent Vadisi'nde 70 bin yıl öncesine ait sanat izlerinin, günümüz sanat anlayışıyla nasıl yorumlanabileceği üzerine çeşitli görsel deneyler yer alıyor.

Serginin amacı hakkında bilgiler aktaran İskenderoğlu ise "Levent Vadisi Mağaraları, Paleolitik Çağ zamanlarına en yakın ortamı sunduğu için bu bölgeyi çalışma alanı olarak seçtik. Burada, tarih öncesi çağlardaki sanatçılarla empati kurmak ve onların sanatsal düşünce biçimlerini günümüz imkanlarıyla keşfetmek istedik." dedi

İskenderoğlu, serginin bir diğer önemli özelliği olarak, demir küp heykelinin sanatın değişmeyen özünü simgelediğini belirtti. Ayrıca, izleyicilerin sergiye dair daha fazla bilgiye ulaşabilmesi için kare kodlar kullanılarak, YouTube videolarına erişim sağlandı.

Mağara taşlarına yapılan resimler, enstalasyonlar, çizimler, heykeller ve video art eserleri yer aldığı sergi 31 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız