SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temel Paşa'ya 4'üncü Yıldız Akar'ın Elinden

0
Güncellendi - 2018-09-01 04:08:59
Temel Paşa'ya 4'üncü Yıldız Akar'ın Elinden
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) bir üst rütbeye terfi eden subay, astsubaylara yeni rütbe işaretleri Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törenle verildi. Son Yüksek Askeri Şura'da korgenerallikten orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, yeni rütbe işaretlerini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın elinden aldı.

Atatürk Kültür Sitesi'ndeki tören kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yerlerini almasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu sonrasında salondakilere hitap eden Milli Savunma Bakanı Akar, önemli ve anlamlı bir günde subay ve astsubaylarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu bildirdi.

"TERFİ ETMEK KAĞIT ÜZERİNDE DEĞİL..."

Bir üst rütbeye terfi etmenin tüm askerler için önemli ve heyecan verici olduğunu belirten Akar, "Terfi etmek sadece kağıt üzerinde değil, çalışmakla, alın teriyle bazen kanla, gözyaşıyla büyük bir emekle varılan bir sonuç. Onun için son derece önemli ve anlamlı." diye konuştu.

Terfilerin en etkin, adaletli şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Akar, "Terfi etmenin sorumlulukları da artırdığını bilmeniz lazım. Silahlı Kuvvetlerimiz ve ülkemizin terfi edenlerden beklentisi her rütbeyle daha da artmaktadır." dedi.

KORGENERAL İSMAİL METİN TEMEL'E 4'ÜNCÜ YILDIZ AKAR'IN ELİNDEN..

Konuşmaların ardından Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'in rütbe işaretleri Milli Savunma Bakanı Akar tarafından, terfi eden diğer subay ve astsubayların rütbe işaretleri ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları tarafından verildi.

Tören kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında terfi eden 20 general/amiral, 131 subay ve 27 astsubay yeni rütbe işaretlerini aldı.

APOLET TARTIŞMASI..

Geçtiğimiz 2 yıl süresince 2. Ordu Komutanlığı görevini Korgeneral rütbesinde sürdüren İsmail Metin Temel, 24 Haziran seçimleri öncesinde Malatya’ya gelen ve akşam da TESK’in düzenlediği iftar yemeğine katılarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı muhalefete yönelik eleştirileri sırasında alkışladığı için, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin tepkisine yolaçmıştı. İnce, meydanlarda “30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun” şeklinde konuşmalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, seçim meydanlarında Korgeneral Temel’e sahip çıkarak, “İnce ne diyor. Bizim İsmail Metin Temel Paşa’ya, geldiğim gün apoletlerini sökeceğim diyor. Önce haddini bil. Apoletleri sen mi taktın sen sökeceksin. Bu apoletleri millet taktı. Bu ülke bir hukuk devletidir. Diyor ki benim için o nasıl herkesi cezaevine attıysa ben de aynısını yapacağım diyor. Haddini bil, Tayyip Erdoğan anayasanın amir hükümleri gereğince bu komutanların başkomutanıdır.

Malatya’daki toplantı bir parti toplantısı değildir. Malatya’daki toplantı TESK’in bir iftar sofrasıdır. O iftar sofrasına da o ilin protokol mensupları da gelmiştir. Komutan da 2. Ordu orada olduğu için o iftara gelmiştir. Orada ülkemizi, milletimizi memnun edecek bir ifadeye alkış tutmuştur. Neden rahatsız oluyorsun. “demişti.

Seçimlerden sonra bir TV programına katılan Muharrem İnce de, İsmail Metin Temel’le ilgili tartışmayı uzatmasının yanlış olduğunu, “Apolet tartışmasını fazla uzattım. Hata yaptım.” sözleriyle ifade etmişti.

Ankara, AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız