SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Tertemiz Hayatını Büyük Özlemle Anıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah ve çalışma arkadaşı, İstiklal Savaşı'nın Garp Cephesi Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı, eski Başbakan ve CHP Malatya eski milletvekillerinden İsmet İnönü, ölümünün 49. yıldönümünde, 25 Aralık Pazar günü Malatya'da da anılacak.

ANMA TÖRENLERİ..
İnönü için İl Anma Komitesi tarafından hazırlanan ve 25 Aralık Pazar günü uygulanacak olan anma programı şöyle:

"A- ÇELENK SUNMA TÖRENİ 
Saat: 11.00
Yer : İnönü Anıtı Önü ( Kapalı Çarşı Üstü )

1- Çelenklerin Sunulması
 -Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Çelenkler Sunulacaktır.
 - Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir. 
2- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı 
3- Anıta sunulan çelenkler 25 Aralık 2022 Pazar günü saat 17.00’dan sonra ilgilileri tarafından usulüne uygun olarak kaldırılacaktır.    

B- KONFERANS
Saat: 11.30
Yer: İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu

1- “2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ’ nün Hayatı” konulu video gösterimi.
2- Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen, bir öğrenci tarafından şiir okunacaktır.
3- Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen, bir öğretmen tarafından “2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ’ nün Hayatı” konulu konuşma yapılacaktır."

"İNÖNÜ'YÜ ŞÜKRANLA ANIYORUZ.."
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 49'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Her gün 10 trilyon lira harcanan saraylara bakıp, Sümerbank’tan alınan 3 metre bezin bedelini cebinden ödeyen dürüstlüğü mumla arıyoruz” dedi.

Kurtuluş savaşının büyük kahramanı, Atatürk’ün en yakın çalışma arkadaşı, Lozan Barışı’nın yaratıcısı, ünlü devlet adamı İsmet İnönü’nün 49. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ağbaba, hemşehrisi olmakla her zaman gurur duyduğu İsmet İnönü’yü 49'uncu ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla andığını belirterek, “İnönü, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'le beraber; yıkılmış, virane olmuş Osmanlı'dan çağdaş bir toplum yaratan, 1'inci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi.

Ağbaba; “Türkiye’deki çürümüşlüğü, yolsuzlukları ve tükenmişliği gördükçe İnönü’nün düşüncelerini ve sade yaşamını çok daha iyi anlıyor, devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyoruz. Her gün 10 trilyon lira harcanan saraylara bakıp, Sümerbank’tan alınan 3 metre bezin bedelini cebinden ödeyen dürüstlüğü mumla arıyoruz.Onların İnönü’yü anlayamayacağını bliyoruz.Demokrasiyi katledenlere bakıp kendi elleriyle ülkeyi çok partili yaşama geçiren İnönü’yü şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Savaş meydanlarından gelerek demokrasi inancını siyaset meydanında kanıtlayan ve çok partili yaşamın yolunu açarak iktidarı seçim yoluyla devreden İsmet İnönü’nün 2. Dünya Savaşı'nda izlediği politika ile Türkiye'yi savaşa sokmadığını hatırlatan Ağbaba, “Atatürk'ten sonra partimizin Genel Başkanlığı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığını yapan İsmet İnönü'yü tarihe malolan örnek devlet adamlığının yanı sıra, dürüst siyasetçi ve çok iyi bir aile babası kimliğiyle hatırlıyor,49. Ölüm yıldönümünde saygıyla anıyorum” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Kemal (1 yıl önce)
    İki büyük insan,Mekanınız cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (1 yıl önce)
    Çay ocağındayız.Elazığlılar bile sana gülüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Hatıran Aziz kalacak Paşam...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Rahmetli paşamızı bir yunan ve rumlar iki ermeniler sevmezdi şimdi Malatyada dahi çatlak sesler duyulmaya başlandı hayırdır yeniden tarìh mi yazıyorlar Hiç bir emekli askerde hiç bir üst kademe egtimli birinde paşamız hakında yanlış söz duyulmadı sadece ve sadece merdiven altı kişiler de saçma sözler duyar olduk keşke yunan kalsaydı diyenlerin çürümüşlerin çocukları sevmiyor Zaten onlar vatanda sevmez
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    İsmet İnönü malatyalı değildir. Azarbaycandan gelen Oğuzların Bayat boyuna mensuptur. Ailesi İzmire göç ederken malatyada sadece birkaç gün konaklamıştır.. Malatyalu olmadığının delili malatyada hiç akrabasının bulunmamasıdır. Bazı şehirler böyle başarılı devlet adamlarının kendi hemşerileri olduğunu söyleyerek şehirlerine bir prestij kazandırmak isterler, bu böyledir... Turgut Özal da aslen elazığlıdır, malatyalılar onu da prestij için hemşerileri olarak gösterirler...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Kime neye hizmet sende bilmiyorsun böyle düşünerek nereye varmak istiyorsun ALLAH Rahmet eylesin mekanı cennet olsun paşamıza
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Siz herhalde Elazığ' lısınız bu kıskançlığın ondan kaynaklanıyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Tahir ve onun gibi işkembecilerin işi gücü yalan, dolan, çarpıtma. Merdiven altı eğitimin bu fos adamları beyinleri kapasitesince edindikleri yalan yanlışları utanmadan buralara yazıyorlar. Tahir denen adam, Malatya'nın eski belediye başkanlarından Tevfik Temelli, İsmet Paşa'nın öz be öz amcası oğludur. Sonraki reislerden Turgut Temelli de yeğenidir. Malatya'nın kent tarihine imza atmış insanlardır. İstiklal Harbi sırasında İsmet Paşa, ailesini, babasını, annesini, eşini, oğlunu Malatya'ya göndermiştir. Babası ve oğlu Malatya'da vefat etmişlerdir, mezarı da Sancaktar Mezarlığı'ndadır. Turgut Özal ve Özal ailesinin dilinden hiçbir zaman Elazığlı olduklarına dair bir söz çıkmamıştır. Özal'ın Elazığlı olduğuna dair tek saçma sapan iddia senindir. Özal ailesinin Malatya'daki yaşamından, geçmişinden de bihabersin. Belki bilmezsin ama, babası merhum Mehmet Sıddık Özal'ın mezarı da Eskimalatya'daki Karababa Mezarlığındadır. Bunları senin gibiler bilmez, bilmek istemez. İşiniz gücünüz yalan dolan. En son martavalınız Lozan'ın gizli maddelerinin 100. Yıl hikayesiydi. Onu da kafanıza resmen geçirdiler. Daha neler neler kustunuz. Siz Fesli Deli Kadir'in yolunda gitmeye, inkara devam edin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya eskiden Elazığa bağlı bir kasabaydı... Tahir onu belirtmek istemiştir... Eğer bugün malatyada kültür varsa, malatta bunu elazığa borçludur...
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Elazığ kültürünü nereden almış?Elazığda Diyarbakıra bağlıydı!Malatya eskiden kasabaysa elazığ niye küçülmüş niye metropol olmamış! Neyi ısbat etmeye çalışıyorsunuz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    ALLAHINA gurban işte gerçek bir Malatyalı Allah razı olsun sende
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tahir,Malatya da senin palavralarına kimse inanmaz. Hiçbir tarihi belgeye dayalı olmuyan uydurma yorumu yazma ihtiyacını neden hissettin? Seni buna zorlayan sebep nedir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Bir nöroloji uzmanına görünmenizde fayda var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yav he he (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Bazen yorum yaparken insan aklıyla dalga geçmeyi öğrense çok şey olur.Malatyali olmaları bazen haset insanları deli eder aynı yukarıdaki gibi yok şu buralindegil yok bu buralindegil sen yalan yanlış istediğin kadar sabaha kadar yaz tüm ülke biliyor ki Malatyalı 2 tane Cumhurbaşkanı var ama sen nereliysen oradan yok zoruna gitmiş belli eeeee ozaman sende memleketine git hadi nas naş
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İsmet paşanın babası Hacı Reşit bey Malatyalıdır.İsmet inönü izmirde doğmuştur.Ama ne derler?aslen nerelisin derler.?..İsmet paşanın oğlunun mezarıda Malatya sancaktar mezarlığındadır.Savaş yıllarında çocuğunu akrabalarının olduğu malatya ya bırakmış oğlu Ali izzettin hastalanıp öldüğü için O da Hacı reşit bey gibi Malatya sancaktar mezarlığına defnedilmiştir.Yani inönünün senin o engin bilgilerine dayanarak yada kafadan atarak Malatya ile ilgisi hiç yoktur!diyemiyoruz.Gelelim Turgut özal'a.Turgut özalın babası da yeşilyurtun ünlüoğullarından banka memuru Mehmet sıddık özaldır.Annesi de Tunceli çemişgezekli ilkokul öğretmeni Hafize hanımdır.Şimdi bu zatlar sayende bir anda Elazığlı olacakdı ama mualesef nüfüs kayıtları buna imkan tanımıyor.Kendi kendine birşeyleri yıkmaya çalışmışsın ama kayıtlar buna imkan tanımaz.Bence sen şunu düşün bir tarafda 2 cumhurbaşkanı hemen yanıbaşında yer alan bir şehirde ise devleti yöneten biri bile çıkmamış?Neden acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Her elazığlının hayalinde Malatya da ev alıp malatya ya taşınmak vardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir Bende Altaylardan geldim.Ama Malatyalıyım.Sen nerelisin ben biliyorum.Ama aslın nereli?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şu ezilmişlik psikolojisinden bir türlü kurtulamadınız gitti.Mualesef Kabulleneceksiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu kadar palavrayı bir arada nasıl yazabildin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir,İsmet İnönü Elazığlıdır,Turgut Özal da baskillidir.Hatta Süleyman Demirelinde de aslen elazığlı olduğunu söylesek belki sen inanırsın ama Türkiye buna güler!!Bak Mevlânanın hocası Sadrettin konevi, Ünlü Şair mısri de Aslen Elazığlıymış!
    %100
    %0
    Yanıtla