SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsmet Paşa Malatya'da da Anıldı

İsmet Paşa Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah ve çalışma arkadaşı, bağımsızlık savaşı kahramanlarından, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı, Malatya eski milletvekili İsmet İnönü, vefatının 49. yılında memleketi Malatya'da düzenlenen törenle anıldı.

Tarihi Kapalı Çarşı üstündeki İnönü Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan ile siyasi parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri anıta çelenk bıraktı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Zeki Koltukoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, STK temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü anma etkinliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programla devam etti. 

Vali Şahin ve protokol üyelerince, Gazeteci Yaşar Karaaslan tarafından derlenen, “İsmet İnönü Fotoğraf Sergisinin” gezilmesi ile başlayan programda;

 “2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Hayatı” konulu video gösterimi yapıldı.

Yeşilyurt Kolu Kısa Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Benna Porgalı “Atatürk, Çocuk ve İsmet Paşa” isimli şiiri okudu.

Yeşilyurt Kolu Kısa Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Abdulvahap Melek’in “İsmet İnönü’nün Hayatı ve Kişiliği” konulu bir konuşma yapmasının ardından anma programı sona erdi.

MEZARI BAŞINDA ANMA
2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 49. yılında Anıtkabir’deki mezarı başında anıldı.

Törende ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu. Heyet, daha sonra İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. İsmet İnönü'nün öz geçmişinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve ailesi adına kabre çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından törene katılanlar, İnönü ailesine taziye dileklerini iletti.

Törene İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ve bazı aile fertlerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Türk'ün ateşle imtihanında o ateşten gömleği giyen muzaffer Batı Cephesi Kumandanı İsmet İnönü, Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi, devrimlerin neferi... Emsali az bulunacak asker, siyaset ve devlet adamı İsmet Paşa gibi bir şahsiyeti bağrından çıkartmakla övünmek Malatya'nın hakkıdır. Hepimizde onu yetiştiren özlerden parçalar vardır. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun. Valimizi de tebrik ediyorum, bazı valiler sanki ismini anmaya korkuyordu eskiden...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (1 yıl önce)
    İnönü Üniversitesinin rektörünün Twitter profilene baktım, İsmet İnönü ile ilgili bir anma mesajı bile paylaşmamış. Tam bir siyasal islamcı davranışı. Sırf siyasi partisi yüzünden milli mücadele kahramanı, cumhuriyetimizin kurucularından İsmet İnönü görmezden gelmeye çalışıyor. Anma törenine de zoraki katıldığına eminim. Atanmış rektörden bu kadar olur zaten.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Möntrö anlaşmasıyla ilgili açıklama yapan 103 emekli general hakkında, bunların darbeci olduğuyla ilgili çok hakaret edici bir bildiriyi üniversite adına yayınlamıştı. Bir hafta önce bu emekli generallerin hepsi açılan davada mahkeme tarafından beraat etti...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yarın CHP başa gelsin, bunlar hemen makam değiştirir onların şarkısını söyler... Bunlar rasttan tut hüzzamın karcırahına kadar en ince makamları profesyonelce icra ederler...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Degerli devlet adami Ismet pasamizi anarken basta valimiz katilimcilari tebrik ederim pasamizin mekanini Allah cennet eylesin
    %73
    %27
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Paşamızı anmak hatırlamak yunan çocuklarına küfür etseler bu kadar rahatsz olmazlar emeği geçenlerde Allah razı olsun iSMET PAŞANIN nerelere yatılı kuran kursu yaptırdığını araştırsınlar bazıları halen dimdik duruyor
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin nur içinde yatsın mekanı cennet olsun; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ve de Malatyalı var oldukça seni hep saygıyla minnetle özlemle anacaktır, adın temiz hatıran aziz kalacaktır ruhun şad olsun.
    %71
    %29
    Yanıtla