SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İspendere'ye 3 Aşamalı Proje

0
Güncellendi - 2017-02-07 01:57:39
İspendere'ye 3 Aşamalı Proje
A- A+ PAYLAŞ

İspendere İçmeleri’nin sağlık turizmine kazandırılması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’ni 3 aşamalı proje ile sağlık turizmine kazandıracaklarını söyledi.

İspendere İçmeleri, sağlık turizmine kazandırılması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. İspendere İçmeleri’nde, Battalgazi Belediyesi ile Kültür Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalar devam ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’ni sağlık turizmine kazandıracak projenin aşamaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Gürkan, İspendere İçmeleri’ni bölgeye kazandıracaklarını belirterek, “İspendere İçmeleri, Malatya’mız, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir merkez. Orada çıkan su insan sağlığı açısından, parazitler, egzama denilen cilt hastalıklarına, şifa kaynağı olan bir su. Bu bölge geçmişte çok daha fazla bölgesel anlamda bir hizmet sunarken, zaman içinde oradaki sosyal tesislerin, sosyal donatıların yetersizliği dışarıdan gelen ziyaretçilerin sayısında önemli ölçüde azalma, hatta gelmeme olgusu başladı. Biz göreve geldikten sonra İspendere ile ilgili bir proje geliştirdik. Proje kapsamında İspendere’nin tekrar Malatya’mıza, bölgemize ve ülkemize kazandırılması noktasında proje çalışması yaptık. Proje çalışmasında öncelikle İspendere’nin fizibilitesi yapılıp projenin Kültür Bakanlığı ayağı, Orman Su İşleri Bakanlığı ayağı ve diğer ajanslarla ilgili, hem Milli Emlak ile ilgili, kamulaştırma ile ilgili bölümleri bütün bunlar değerlendirildi. Orada kamulaştırılması gereken veya Milli Emlak’tan tekrar tahsis edilmesi gereken yerlerin gereği yapıldı. Projeler yapıldı ve projeler onaylanarak şu anda Kültür Bakanlığı ile birlikte çalışma yapıyoruz. Orman Su İşleri Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda İnönü Üniversitesi ve DAP Bölge başkanlığı ile ilgili ortak çalışmalar yapıyoruz. Şu Anda Kültür Bakanlığı’ndan aldığımız ödenek çerçevesinde projemiz devam ediyor. Önümüzdeki bahar ile birlikte Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz proje kapsamında o bölgelerin ağaçlandırılması kapsamındaki çalışmalarımız devam edecek. Diğer taraftan da geçtiğimiz günlerde İnönü Üniversitesi Rektörü ve diğer yetkilileri ile DAP İradesi Başkanı olmak üzere yapmış olduğumuz toplantıda buranın bölgede bir şifa merkezi olması ve Turgut Özal Tıp merkezi’nin nekahet öncesi ve sonrası hastaların orada belirli bir süre gerek ameliyata hazırlanma sürecinde, gerek ameliyattan sonraki tedavi sürecinde bir tedavi merkezi olma noktasında bir çalışma yapıyoruz. O çalışma da gerek Rektörümüz tarafından, gerekse ilgili yetkililer tarafından çalışmalar yürütülüyor. DAP’ın da bu konuda çalışmaları var” dedi.

İspendere İçmeleri’nde Kültür Bakanlığı ile birlikte Battalgazi Belediyesi’nin şuanda yürüttüğü mevcut bir çalışmanın olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Kültür Bakanlığı ile birlikte orada büyük bir çalışmayı sürdürüyoruz. Sosyal donatı alanlarının düzgün bir altyapı formatına ve hizmet edebilecek niteliğe erişmesi için çalışmalarımızı başlattık. Ağaçlandırma çalışmaları da inşallah baharla birlikte başlayacak. MTA ile yapmış olduğumuz çalışmada şu onda sondaj yapılıyor. Sondaj şu an bin metreyi aştı. 2 bin 200 metreye kadar ineceğiz. Sondajda sıcak su bulunursa bir kolunu da oraya aktarma durumu söz konusu olacak. Dolayısıyla İspendere bölgenin hem şifalı içme suyu boyutu itibariyle, hem de sosyal donatı ve regreasyon boyutu itibariyle cazibe merkezi olması noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ben temenni ediyorum ki gerek DAP İdaresi, gerek İnönü Üniversitesi ile yaptığımız projede ortak olduğumuz ve müşterek yürüttüğümüz İspendere’nin sağlık merkezi olma noktasındaki süreçte bir an evvel başlar, burayı oraya entegre ettiğimiz andan itibaren inşallah hem bölgemize, hem de ülkemize hitap edebilecek bir şifa merkezi haline gelecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Projenin 3 aşamada gerçekleştirileceğini belirten Başkan Gürkan, “Kültür Bakanlığı ile yaptığımız proje çerçevesinde devam ediyor. Birinci dilim ödenek geldi ve onların ihalesi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. İkinci dilim ödenek geldi onun çalışması bu yıl içinde devam edecek. Üçüncü dilim ödenek ihdas edildi. O da bu dönemde devam edecek. Bu Kültür Bakanlığı ve Battalgazi Belediyemiz ile birlikte ortaklaşa yaptığımız çalışma. Diğer taraftan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından yaptığımız çalışmalar için gerekli fizibilite etütlerini yaptık. Hangi bölgeleri ne ölçüde ve hangi ağaç çeşidi ile ağaçlandırılması noktasında fizibilite çalışması yapıldı, oranın ağaçlandırılma noktasındaki çalışmalarımız başlayacak. Diğer taraftan da İnönü Üniversitesi ve DAP ile birlikte yaptığımız, oranın şifa merkezi olması ve hasta bakım merkezi olması noktasındaki çalışmalarımızda DAP İdaresi’ne biz bilgileri ve oranın alt yapısındaki bizim hazır bulunmuşluk düzeyine getirebileceğimiz kısmını fiziki yapısını ilettik. Üniversiteye de ilettik. Üniversite’de kendi yapacaklarını DAP idaresine iletecek. DAP bu konuda ne kadar projeye yardım yapabileceğini belirtecek. Aşamalar bu şekilde tamamlanacak. Tabi MTA ile ilgili çalışmalar şu anda Battalgazi Yarımcahan Mahallesi bölgesinde sondaj çalışmaları devam ediyor. Bu sondaj çalışmaları bittikten sonra netice alınırsa daha sonraki süreçte onunla ilgili ikili süreç belirlenecektir diye düşünüyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız