SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail Askerlerinin Katlettiği Ayşenur Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı

İsrail Askerlerinin Katlettiği Ayşenur Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı
A- A+ PAYLAŞ

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kernek Karagözlüler Camisi'nde gıyabi cenaze namazı öncesi Kudüs Kardeşlik Platformu adın basın açıklamasını okuyan Hüseyin Söylemez, İsrail'in Filistin'de yaşlıları, kadınları, çocukları ve sivilleri katlettiğini söyledi.

İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 41 bin Filistinlinin şehit edildiğini belirten Söylemez, "95 binden fazla kişi yaralandı. Yalnızca Filistinliler değil, Filistin'e destek veren vicdan sahipleri de işgalci İsrail'in saldırılarına hedef oluyor. Filistin'e deste için işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, işgal askerlerinin yakın mesafeden açtığı ateş sonucu şehit oldu. Eygi, işgale karşı onurlu mücadelesiyle hep hayırla yad edilecek." diye konuştu.

Cami avlusunda Eygi, için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bu arada, namazdan sonra Şehit Hamit Fendoğlu (Kanalboyu)  Caddesi'nde ellerinde pankartlarla yürüyen ve İsrail saldırılarını kınayan Kudüs Kardeşlik Platformu üyelerinin yürüyüşü Kernek Meydanı'nda sona erdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kitle (3 gün önce)
    Ezgi maalesef katledildi. Ama ezgi sosyalist, ırkçılığa karşı , eşitlik savunucusu birisi Türkiye'de olsa bu kitle tarafından linç yiyecek birisi..
    %89
    %11
    Yanıtla