SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Hastane Katliamı Malatya'da Binlerce Kişiyi Sokağa Döktü

İsrail'in Hastane Katliamı Malatya'da Binlerce Kişiyi Sokağa Döktü
A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 Filistinlinin öldürülmesi üzerine Malatyalılar gece sokağa dökülerek İsrail’i protesto etti.

İsrail’in kadın ve çocuklarında bulunduğu hastaneye bombalayarak 500 kişiyi öldürmesi ve yüzlerce kişiyi ise yaralamasının gündeme düşmesinin ardından binlerce Malatyalı araçları ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanına geldi. Burada yürüyerek yolları da kapatan vatandaşlar, İsrail bayraklarını yaktı. Yolu trafiğe kapatarak protestolarını sürdüren vatandaşlara, polis zaman zaman trafik akışını sağlanması için sağduyulu bir şekilde müdahalede bulundu. 

Eylemin olduğu bölgeye Vali Ersin Yazıcı ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’da geldi.

Vatandaşlar araçları ile tepki konvoyları da oluşturdular.

-Kürecik Radar Üssü’ne konvoy 
Çok sayıda vatandaş ayrıca Kürecik Radar Üssü gitmek için konvoy oluşturarak Malatya-Darende Karayolu üzerinde bulunan Kürecik bölgesine hareket etti. Kürecik bölgesinde jandarma ekiplerine takviye için polis ekipleri de görevlendirildi. 

Konvoy saat 00.00’da Kürecik’e gitmek üzere harekete geçti. Bu saat itibariyle Kürecik konvoyunun ucu Beylerderesi’nde iken, arkası ise Viraj Kavşağı’nda bulunuyor.

2012 yılında NATO üssü olduğu iddiasıyla ABD tarafından kurulan ve İsrail'e istihbarat sağladığı öne sürülen Kürecik Radar Üssü, geçmişte çok sayıda protesto gösterilerine neden olmuştu. Kürecik Üssü'ne izin veren hükümetler protesto edilirken, hükümet yanlısı gruplar bu protesto eylemlerine katılmamışlardı.

-Tüm Emniyet Personeli göreve çağrıldı
Bu arada, Malatya Emniyeti'nde   tüm personel göreve çağrıldı.

İstirahatli personele ulaşılarak, ulaşılabilinen personel İl Emniyet müdürlüğüne getirilmesi talimatı verildi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • DERTLİ (6 ay önce)
    Malatya halkı burda Filistin halkına yapılan zulme tepki vermek için dünyaya duyurmak için yapmış olduğu bir tepki yürüyüşüdür.Biz burda kalkmışız yok Veli ağbaba çıkmış protesto etmişsiz neredeydiniz yok buna siz izin verdiniz.Arkadaşlar burda insanlar şehit ediliyor.Katliamlar yapılıyor bunlara sessiz kalmamalıyız.Şuan ne yapabiliriz bu zulmü durdurmak için onun gayreti içerisinde olmalıyız.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Deniz (6 ay önce)
    Yıllardır solcular, sosyalistler, insanım deyip haksızlığın ve katil Amerika'nın, İsrail'in karşısında dimdik dik durup , Kürecik üssünün kapatılması için onurlu bir duruş sergileyip, mücadele verdiklerinde, siz evlerinizde oturup bu mücadeleyi verenlere hakaretler edip, terörist ilan etmiştiniz. Devran döndü şimdi aynı mücadeleyi siz veriyorsunuz. Demek ki ney miş herşeyi siyasete bağlayıp bu ülke icin mücadele eden bir kesimi boşu boşuna yaftalamazdınız. "Etme kulum bulursun" bundan sonra bu güzel lafı daha iyi idrak edersiniz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Zibetra (6 ay önce)
    Şimdi biri oraya gelse ve "haydi Filistin'e gidiyoruz" dese %98'i kaçar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Çoğunluğunun kaçmayacağını 15 temmuz'da gördük
    %0
    %100
    Yanıtla
  • vedat kadem (6 ay önce)Zibetra isimli kullanıcı yorumuna
    Yanılıyorsun arkadaşım. Gelen güruhun % 100 ü kaçar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    Malatya halkının bu kendini kontrol edemez davranışları neden her toplumsal olayda görülmekte? Evet hepimizi üzen bu savaş karşısında tabiki de Filistin halkının yanında olacağız ancak bunu caddelerde taşkınlık çıkararak, asker ve polisimizle karşı karşıya gelerek yapamayız! Malatya halkı bu tarz toplumsal olaylarda müthiş bir şekilde provoke ediliyor. 80 olaylarını, Hamido olaylarını büyüklerinizden dinleyin ve araştırın, Malatya halkının geçmişte nasıl karşı karşıya getirildiğini komşunun komşuya nefretle kurşun sıktığını bir araştırın. 15 Temmuz Demokrasi Nöbetlerimizde insanları dolduruşa getirerek Paşaköşkü Mahallemize yönlendiren, mahalleye girmek isteyenlerle ile o dönem mahalleyi koruma altına alan emniyet güçlerimizi karşı karşıya getiren bir olay daha yaşamıştık. Demem o ki bu tarz toplumsal olaylarda nasıl davranacağımızı öğrenmezsek, kendimizi kontrol edemezsek, bilinçli davranıp kimin arkasında ilerleyeceğimizi bilmezsek ileride Malatya’da daha büyük olayların yaşanmasından, şehrine gönülden bağlı, Alevinden Sünnisine, sağcısından solcusuna yani bu şehrin her değerine gönülden bağlı biri olarak endişe duyuyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kadir (6 ay önce)
    İşte bir zamanlar uğruna kıyama durduğunuz hükümet,! Bizlerin o üste girmiyeceğimizi bildikleri halde tüm enniyet personeli ve jandarmayı göreve çağırıyor ve tomayla, gaz yaşartıcıyla müdahale ediyor. Tek kelimeyle yazık.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    sonuç elde edilemeyen ,içi boşalmış gösteriler.bu tip gösteri ve mitinglere katılım ücretli olsun toplanan para mitingin amacına uygun şekilde kullanılsın.tüm türkiye de yapılan gazze mitingleri ve gıyabi cenaze namazı kılanlardan para toplanıp gazze ye gönderilsin.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yılmaz (6 ay önce)
    Amerikanın malatya akçadağda üssü var arkadaşlar bu durum sizi hiç rahatsız etmiyor mu, düşündürmüyor mu? İçeride farklı ülkelerden yabancılar var. 2012 yılında Abd ye bu üssü kurma iznini kim verdi, neden verdi? Allahım sen bizi koru
    %53
    %47
    Yanıtla
  • mehmet (6 ay önce)
    radar üssüne izin veren hükümete, aynı şehirde yüzde 72 oy çıktığının farkında değiller galiba. o kadar samimilerse eğer hükümeti protesto edip radar üssünü kapattırsınlar.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Vedat kadem (6 ay önce)
    KÜRECİK üssü açıldığı zaman bölge halkı ve aydınlar karşı çıkmıştı. Dönemin yandaşlarıda ses bile çıkarmamışlardı. Ne oldu? Neyi protesto ediyorsunuz şimdi? Zamanında bizler Kürecik üssüne karşı çıkıp savaşa hayır dediğimizde haksızmıydık ?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Aydın (6 ay önce)
    1975 yılında Ecevit ve Demirel hükümetlerine bütün ABD üsleri kapatılmıştı.Hadi cesaretinizi varsa kapatın öyle yollara düşmekle olmuyor.Mallatya da yol yok açık olan bir yol var onu da kapatıyorsunuz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bir yiğit varsa o da hareket emrini veren Erbakan'ı gizlemen tarihi inkar edemez ya
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Müdür (6 ay önce)
    sayın Veli Ağbaba defalarca Kürecik üssünü protesto yürüyüşleri yaptı.Kürecik Üssü o zaman çok iyiydi şimdi kötü oldu...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Erdoğan (6 ay önce)
    15 temmuzu gördü bu millet vız gelir bu savaşlar yürüyün koca Türk milleti
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Buraya yazmayla olmuyor kardeş, Önden sen bi yürü gerisi gelir. Tabi geriye baktığında kimseyi bulabilirsen..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakkı (6 ay önce)
    8-10 yıl önce bu radar üssü kapatılsın, genişletilmesin, tekrardan faaliyete geçmesin diye eylemler yapıldı. Veli AĞBABA çok çok mücadele etti, kapatılsın diye. O zaman sizler neredeydiniz. O dönem söylendi defalarca. Bu radar üssü, abd'nin israili korumak ve ortadoğu politikaları için kuruluyor, diye. O zaman eylem yapanlar tonlarca dayak yedi asker ge polisten. O vakit neredeydiniz he. 10 yıl önce, yeniden hizmete açılmasını sağlayan ve onaylayan kimse, oraya konvoyunuzu yapın. Bir de biraz da kararlı olun.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    zamanında protesto etmedikleri kürecik şimdi günah keçisi oldu. Bir soru, dün akşam gitmeye çalıştılar ve bu sabah her şey düzeldi mi? Yarın sabah ve diğer sabahlar kürecik olmayacak mi yoksa her gün küreciğe gitmeye mi çalışacaklar?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • par (6 ay önce)
    Zamanında Veli agbaba ile bir sürü kişi gidip günlerce itiraz ederken evinizde oturuyordunuz, dalga geçenleriniz vardi. Bir araya gelinmezse olacagi bu, şimdide onlar gitmez dayan kapısına at dışarı hepsini bak nasil oluyor
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Doğanyol (6 ay önce)
    Kürecik üssü kalksın. Istemiyoruz. Incirlikde istemiyoruz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kurecik üssünun kurulmasını onaylayan bu hukumetin bugun israili lanetlemesi bana hic inandirici ve samimi gelmiyor. Bu ussune kuranlar israil yanlisi ve amerika dostudur. Kimse bize numura yapmadin samimilerse kapatsinlar.
    %80
    %20
    Yanıtla