SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörü 'Uçan' MTÜ İlk 150'de Bile Yok!

Rektörü 'Uçan'  MTÜ İlk 150'de Bile Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine bağlı olarak 126’sı devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplamda 199 üniversitede 2021-2022 öğretim yılında öğrenim gören 47 bin 682 öğrencinin katıldığı üniversitelere ilişkin tatminkârlık düzeylerini belirlemeyi amaçladıkları çalışmanın sonuçlarını yayınlandı. Yaklaşık 50 yıllık olan İnönü Üniversitesi, değerlendirme konularına göre olması gereken sıralamanın altında yer alırken, rektörü ve idare  anlayışıyla çok tartışılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında ilk 100'e, tüm üniversiteler arasında da ilk 150'ye dahi giremedi.

-199 üniversite arasında İnönü 73., MTÜ 164. sırada!

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen ve öğrenci memnuniyetlerinin ölçüldüğü araştırma raporunda İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili sonuçlar da yer aldı.

Buna göre; 126’sı devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplamda 199 üniversite içinde “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 73., Malatya Turgut Özal Üniversitesi ise 164. sırada bulunuyor.

126 devlet üniversitesini kapsayan “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda ise  İnönü Üniversitesi 43., Malatya Turgut Özal Üniversitesi ise 106. sırada yer aldı.

-İşte MTÜ'nün 'gömüldüğü' sıralar!.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması Raporuna göre;

-“Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 64., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 169. sırada,

-“Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 48., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 177. sırada,

-“Akademik Destek ve İlgi Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 44., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 168. Sırada,

-“Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 85., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 166. Sırada,  

-“Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 79., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 142. Sırada,

-“Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralamasında”  İnönü Üniversitesi 83., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 148. Sırada,

-“Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanları Sıralamasında” İnönü Üniversitesi 43., Malatya Turgut Özal Üniversitesi 106. Sırada yer aldı.

2018 yılında kurulan ve rektörlüğüne, daha sonraki dönemde görevini ikamet ettiği Ankara'dan sürdürme alışkanlığı, üniversite bünyesinde yapılan iş ve işlemlerde yasadışı, usulsüz uygulamalar, skandallarla gündeme gelen, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'un getirildiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin, 'hayali projeleri ve açıklamalarıyla' da tartışılan rektörünün tüm iddialı sözlerine karşın objektif bir araştırmada adeta 'nal toplaması' ve son sıralarda yer alması, bu üniversitenin gerçek durumunu ortaya koydu.

Bu arada, yaklaşık 50 yıllık geçmişi olan İnönü Üniversitesi'nin de, 'oturmuş' bir üniversite olarak ilk sıralarda yer almaması, 'vasat- vasat altı' konumu dikkat çekti.

Araştırma ile ilgili tüm detayları, tüm üniversitelerin sıralamalarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI dosyasını görmek için tıklayın!

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Gerçek Yorum (2 yıl önce)
    Muhafazakar zihniyete sahip olup dereceye giren üniversite görmedim. Öğrencilerin hayatını mahvetmekten başka işe yaramıyorsunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa Talas (2 yıl önce)
    Benim kafamı meşgul eden bir başka husus da şudur: Tam tercih döneminde açıklanan bir araştırmada neden tercih sorunu olmayan üniversiteler ortalarda veya sonlara yakın? Neden tercih edilmeleri için milyonlarca liralık bütçe harcamalarına rağmen tercih sorunu olan özel üniversiteler önlerde? Bu araştırmaların o üniversiteleri kurtarma operasyonu olmadığını kim iddia edebilir? Çok masum gerekçelere sahip olunduğunu düşünmüyorum. Hem de son ekonomik vaziyet bu üniversitelerin çoğunu kapanmanın eşiğine getirmiş durumda.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)Mustafa Talas isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa hocam öncelikle saygılarımı sunarım. Bu konuda birden fazla değerlendirme yapılsa doğru olur. Yalnız yedi sene önce üç vakıf üç de devlet üniversitesi dünya genelinde ilk beşyüz de yer alırken şimdi sadece bir üniversitenin olması eğitimin ülke ve dünya çapında geldiği noktayı gösteriyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akademik (2 yıl önce)
    Bence verilen linkten bütün ayrıntılar incelenebilir. Boğaziçi üniversitesinin 75. olduğu yerde İnönü üniversitesinin 73. olması hiç de kötü değil. İnönü üniversitesine çamur atmayın. Ama Turgut Özal üniversitesi hakikaten can çekişiyor. Yeni ve cevval bir üniversite olması gerekirken, hele de rektörünün sosyal ilişkileri ve siyasal ilişkileri bu kadar güçlüyken, demek ki üniversitesine hiç yatırım yapmamış. Hep bana hep bana. Turgut Özal üniversitesinden sonrakiler ise Siirt, Şırnak, Muş, Ardahan, Bingöl üniversiteleri.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • atarli adam (2 yıl önce)
    Allah ıslah etsin. Allah ıslah etsin. Allah ıslah etsin. Utanmıyorlar..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (2 yıl önce)
    2-3 ay sonra bu üniversitede REKTÖR lük seçimi var. Birisi utanmadan aday oluyor. Ve işin garibi; gerekli temaslar sağlandı benim REKTÖR lüğüm garanti diyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bu durum doğruysa feci bir durum gerçekten. Kamu vicdanını hiçe sayıp hiç bir şey olmamış gibi tekrar görevlendirme zihinlerde büyük bir iz bırakacaktır. Bugün bir vekilin kardeşiysen ve bunu bile bile birçok usulsüzlük yapıp tekrar görevinde kalabiliyorsan diyecek laf diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Turgut özal üniversitesi başarıları rektörün başarıları saymakla bitmez,1- gazeteci dövdurmek göz dağı vermek,2-siyanurlu krem yapmak,3-kamu parasıyla zengin olmak,4-tirnakcidan öğretim görevlisi yapmak, 5-personeke mobbing uygulamak,5-yalanci şahitlerle personelin görevine son vermek,6- rektör eşi ve iş ortağı m.s.t birlikte ne olduğu belirsiz dezenfektan üretip siyasi güç kulanarak kamu kuruluşlarına satmak gibi başarıları var.Bakalim ileride nasil hesap verecek.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Malatya siyasetin en koyu olduğu yer bizdede vekiller olmadığına göre burda siyaset yapacak değilim.torpilnen gelen torpilnen gider.onun için yorum yapmaya gerek duymuyorum.Rahmetlik ôzal döneminde bile Malatya'ya yatırım yapılmamıştır.hele hele yayıp bey hiç yatırım yapmamıştır.Anlamıyorum.hala ak parti yüzde 70)oy alıyorsa...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Yasin (2 yıl önce)
    MTÜ'nün başındaki ancak arkasındaki siyasi gücü kullanarak zaten değil Türkiye'de, dünyada MTÜ 1. Sırada. :) Kendisine göre öyle. :) Bide akrabalık olan kan bağı var. Nasıl oralara gelindi sanıyorsunuz? Başarı yok sadece gösteriş var, resim çektirmek var başka birşey yok. Resmi ve gerçek anketlere ve kayıtlara göre okulun ilk 150 içinde olmaması gayet normal ve doğru. İcraat lazım. Siyasi güçü, kan bağını arkasına almakla, 3-5 resim çekip şunu yaptık bunu yaptık demekle üniversiteyi geliştiremezsin büyütemezsin, kaliteyi arttıramazsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Kişiye özel üniversite kurulmuş,rektörü ablasının torpiliyle gelmiş,konuşulanlara göre de sadece şov peşinde,zaten bir cacık olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Talas (2 yıl önce)
    Bu araştırmalar hangi kriterlere göre yapılmış bilmiyorum. Üniversitesi sadece yol üzerindeki apartmandan ibaret olan onlarca üniversitenin İnönü Universitesinim önünde olması güvenilir değil. Bir de üniversitelerde Batıda yer almak Olgusu üniversite imkanlarının önüne geçiyor. Hayati üniversitede geçmiş birisi olarak Abdullah Gül Üniversitesi'nin neden birinci olduğunu anlayamadım. Boğaziçi, Hacettepe, Koç ve ODTÜ'YÜ nasıl geçebilmiş?Bahcesehir'den nasıl önde olabilir? Sabancı'dan nasıl önde olur? Birçok öğrenci ne Malattayi ne de üniversiteleri bilir. Güvenilirliği tartışmalı bence
    %69
    %31
    Yanıtla
  • MalatyaSporlu (2 yıl önce)Mustafa Talas isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın hocam, araştırmanın nasıl yapıldığına ait kriterler yayınlandı. Siz mensubu bulunduğunuz üniversitede rektör dahi seçemiyorsunuz! Yıllardır bir parti, dernek veya cemaate biat etmeden ünvan alabilen ve hak ettiği yere gelebilen öğretim üyesi sayısı iki elin parmağını geçmez. Yakında ilk okulda seçilecek sınıf başkanları için dahi olur almak zorunda kalınacak. Meslektaşlarınızın copy / paste filleri sizi bile deli ediyor. Hoş sahte diploma ile yıllarca maaş alan öğretim görevlileri bile bu dönemde icat edildi. Üstün kapasiteli ! şahıslar TÜBİTAK gibi bir kurumun başına getirildi. Maalesef özgür Türk gençliği aynı şablondan çıkma arap milliyetçisi yöneticilerin insiyatifine bırakıldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyaHaber (2 yıl önce)
    Boğaziçi üniversitesi de 75. sırada:)
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Boğaziçi üniversitesi yönetime en düşük puanı verdiği için sıralamada en altlarda görünüyor. Yoksa diğer üniversiteler, Boğaziçi nin tırnağı edemez
    %75
    %25
    Yanıtla
  • uur (2 yıl önce)
    turgut özalın ve inönü üniversitesi ile karşılaştırmasında inönü önde olabilir fakat inönü üniversitesi diğer üniversitelere göre sıralaması çok geride kalmış. İnönü üniversitesi turgut özal üniversitesini rakip olarak görmemeli asıl rakipleri kendi önünde olanlar başarı sıralamasını daha ileriye taşımalı.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Veteriner Hekim (2 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi kurulması ve Malatya'mıza bölgemize hizmet vermek üzere Hayvan Hastanesi açılması hususunda neden bir şeyler yapılmıyor? Sayın editör, değerli basınımız bu hususu gündemine alıp ve bu hususta haberler yapılması gerekmez mi? Kültür hayvancılığın büyük oranda yapıldığı Malatya'mız için Hayvan Hastanesi büyük bir ihtiyaç ve çok geciktirilmiş eksikliktir. Lütfen Sayın Editör Malatya Haberin Gündemine Alalım. İyi Çalışmalar..
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (2 yıl önce)
    Güzel kardeşim, Ahmet Kızılay sanki Aysun Bay Karabulut'tan farklı mı? Kankaları kimi al diyorsa onu eleman olarak alıyordu. Al birini vur ötekine. Koltukları bırakamamalarından belli değil mi? (Not: Elektrikçi Teoman'ı unutmamak gerek. Baş karar verici Ahmet Kızılay değil bu kişidir. OSB alımlarını inceletin. Koskoca gazetecilik yapıyorsunuz, uyuyor ve yatıyorsunuz.)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Ablası gittikten sonra değil Rektörlük öğretim üyeliğini bile zor alır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ferman (2 yıl önce)
    Hemen olumsuz düşünmeyin, rektör hanımın tırnakçıyı öğretim görevlisi yapmak, devletin imkanlarını sonuna kadar kullanmak, personeli mobbing uygulayarak perişan etmek, istediği personeli o anki duygu dünyasına göre istediği ilçeye atamak, ankara da yaşayıp malatyadaymış gibi fotolar vermek gibi üstün özellikleri var. İnanın bunlarla türkiyenin ilkleri arasında yer alır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    İnönü'de ayrı, MTÜ'de ayrı bir akademik sistem uygulanmıyor. İnönü'de 40 bin öğrenci, MTÜ'de 5 bin öğrenci var. 5 bin öğrenciyi mi memnun etmek kolay, 40 bin öğrenciyi mi memnun etmek kolay? Temizlik işçisinden tırnakçı öğretim görevlisi yapan aysun hanımdan mı öğrenciler memnun kalacaktı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sarp (2 yıl önce)
    Haber yapıyorsunuz, 4 yıllık üniversite ile 47 yıllık geçmişi olan bir üniversiteyi karşılaştırıyorsunuz. Sanki olmamış
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ferdi (2 yıl önce)
    Adeta, kulağıma bir yakarış sesi geliyor. " Ablacığım, Ben buradan sıkıldım. Lütfen biraz da İnönü Üniversitesinin Rektörlüğünü yapayım. Söz, Boğaziçi Üniversitesini istemeyeceğim diyor, Sanki.
    %85
    %15
    Yanıtla