SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İşte Malatya Vizyonu!. Konut Olacak Yere Sanayi Sitesi Yaptılar..

İşte Malatya Vizyonu!. Konut Olacak Yere Sanayi Sitesi Yaptılar..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 depremlerinden önce Yeni Küçük Sanayi Sitesi olarak planlanan, ancak büyük çapta yıkıma yol açan depremlerin ardından kente yakın konumu nedeniyle ilk etapta konut yapımı için yeniden planlanması gerekirken, Malatya'nın bir kısmı bugün artık görevde olmayan yerel yöneticileri, iktidar milletvekillerinin basiretsizlikleri, halkın ihtiyaçları yerine bazı lobilerin isteğini yerine getirme tercihleri yüzünden sanayi tercihi doğrultusunda inşaatı sürdürülen eski Şoför Okulu arazisindeki bu işyerlerinin yapımında sona gelindi.

ONBİNLERCE VATANDAŞ İKİZCE'YE, SANAYİ SİTESİ ŞOFÖR OKULU'NA..
Silahlı Kuvvetlerin şoför ihtiyacını karşılayan ve Altay Kışlası da denilen Şoför Er Eğitim Alayı'nın, lağvedilmesinden ve binaları ile arazisinin daha küçük çaplı askeri birlikler tarafından kullanılmaya başlanmasından bir süre sonra, arazinin 1 milyon 097 bin 929 metrekarelik bölümü sanayi sitesi yapımı için tahsis edilmişti.

Bu alanla ilgili herhangi bir çalışma başlatılmadan, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremler, Malatya'da büyük yıkıma yol açtı. Onbinlerce konut ve binlerce işyeri depremden hasar görürken, yüzbinlerce insan evsiz kaldı.

Depremden aylar sonra, TOKİ tarafından deprem konutları inşası gündeme geldiğinde, zemini sağlam olan eski Şoför Okulu arazisinin konut için değerlendirilmesi bekleniyorken, Selahattin Gürkan başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi başta, yerel yöneticiler ile siyasilerden bu yönde herhangi bir çaba gelmediği gibi, konutlar için il merkezine 15 kilometre mesafedeki İkizce Mahallesi (köyü) sınırlarında bulunan alt yapısız dağlık alan seçildi.

malatyahaber.com, bu tercihin yanlış olduğu, konutların Şoför Okulu arazisine, sanayi sitesinin ise deprem öncesi planlandığı gibi buraya değil İkizce'ye ya da o bölgeye yaptırılmasına ilişkin haberlerinin yanı sıra, birçok mimar ve mühendisin de aynı yöndeki değerlendirmelerine karşın, konutların İkizce bölgesine yapılması için yoğun bir çaba gösterildi.

Yanlıştan dönülmesi yolundaki tüm uyarılara, tepkilere karşın Şoför Okulu arazisine yapılacak ve toplam kapasitesi 2 bin 400 işyeri olan Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin 714 işyerini kapsayan 1. etap ihalesi, depremden aylar sonra Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirilerek, bir süre sonra inşa çalışmalarına başlandı.

FOTOĞRAF: Vali Yavuz, yeni sanayi sitesi inşaat alanı dolaşırken

İkizce'ye inşa edilen ve peyderpey hak sahiplerine teslim edilmeye başlanan konutların kentten uzak konumu, alt yapı ve ulaşım sorunları nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanırken, dönemin yerel yöneticilerinin bazı esnaf ve dernek lobilerine, onların yöneticilerine boyun eğmeleri, vatandaş taleplerini dikkate almamaları nedeniyle, Malatya'nın yeniden kurulmasına ve nüfusun muhafaza edilmesine, kentin eski canlılığına yeniden kavuşmasına engel olacak bir kentleşme tercihi buna sebep olanların vizyonsuzluğunu bir kez daha ortaya koydu.

"3-4 AY SONRA BİTECEK"
Bu arada, geçtiğimiz günlerde sanayi sitesi inşaat sahasında incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, projenin yüzde 84'ünün tamamlandığını, ikinci etapta 800 işyerinin daha yapılacağını, ikinci etap kapsamında 192 işyeri için Ekim ayı içerisinde ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de, yapılan işyerlerinin 120'şer metrekare büyüklüğünde olduğunu belirterek, Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki mevcut sanayi sitesinde 2 bin 600 işyerinin bulunduğunu, depremde bunun 936'sının ağır hasar gördüğünü belirttikten sonra, "Malatya bir tarım şehri olduğu kadar bir sanayi şehri. Çavuşoğlu'ndaki sanayi sitemiz hasar gördü, burada bir hayli hasarlı binalarımız var. Geçen yıl ihale edilen 714 dükkanın yapımı 3-4 ay sonra bitecek vaziyette. İkinci etap ihalesiyle ilgili çalışmalar da bitti. Bununla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüştük. Buraya yönelik 820 çeşitli ebatlarda yine dükkanlar yapılacak. Akabinde yine üçüncü etap planımız var. Onu da görüşüyoruz.Şu anda iş yerleri için esnaftan ön talepler alınıyor. Öncelikle ağır hasarlı yerler taşınacak. Onların bir an önce yıkılması lazım. Ondan sonra peyderpey ihale yaptıkça taşıyacağız." dedi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: İkizce'ye yapılan deprem konutları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Hakan (2 ay önce)
    İkizcenin hastane bile uzak orası sanayi olacağına şoför okulun orası sanayii olurmu hiç nasıl bir mantık şoför okulunun askeri alan tam toki yeridir market mağaza her yere yakın aile rahat merkeze gidip gelir ikizceye aile nasıl gidip gelir ikizce sanayi yeri
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (2 ay önce)
    Malatyanın en sağlam zemini askeri alan toki orda yapılması lazımdı Malatya hep tersini millete fayda olmayan mağdur olanı yapıyor sanayi sitesi ikizcede yapılması lazımdı toki yapıldı murat kurum Malatyaya ilk depremden geldiyin zaman dedi askeri alan şoför okulun yerine toki yapılacak uzaman salatin Gürkan milletvekili sebep oldular ikizcede toki yapılsın diye ikizceye aile nasıl merkeze gidip gelecekler mağaza yok alt yapı yok market yok manav yok sanayi yeri orası gidin bide başka illerin tokisine bakın elazığa bakın hep olaşımı rahat olan yerde yapmışlar Malatya hep rant peşinde koşanı secerler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (2 ay önce)
    Konak'ta Horata deresi etrafındaki yemyeşil alanlara imar veren belediye Horata'nın üst kısımlarındaki kayalık kıraç yerlere tarım arazisi diyor. Nereden baksan tutarsızlık..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • eco (2 ay önce)
    vizyonsuz kurumlar, vizyonsuz yerel yönetim, vizyonsun siyasiler birleşinci sonuç bu oluyor bahse konu yerde yaklaşık 16.000 hektar kıraç arazi var buraya abd, ve avrupanın yerleşim yerleri gibi yaklaşık 350-400 metreden 40.000 bin arsa çıkıyor buda şehrin kuzey kısmnıda yani çevre yolunun üstünde yüz akı bulvarından çöşnük kavşağına kadar olan alana eşit yani şehrinçevre yolundan kuzeyini rahat karşılıyor, ve rahat bir yaşam alanı olabilir çok basit gelişmiş ülkelerde metropoller hariç artık tek maksimum 2 katlı evler var, allah aşkına haritadan bir bakın diger ülkelere , bizleri depremle yaşadığımız bu bölgede betondan 10-15 katlı binalara mahkum ediyorlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)eco isimli kullanıcı yorumuna
    hesabın yanlış altay kışlasından kuzey çevre yoluna kadar olan arazi 9000 dönüm yani 900 hektar,5000 dönüme yakını kışlanın kullandığı arazi ,geri kalan 4000 dönüm yani 400 hektar bir arazi kullanılabilir.sanayi için en uygun arazi ana yollarla bağlantısı var.malatya nın en uzak yerleşim inönü üniversitesi kabul edersek 25km ,ortalama şehire 10-15km günümüzde bu mesafelerin bir anlamı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ss44 (3 ay önce)
    Yeni yapilacak sanayinin yeri mukemmel olmus.Eski sanayinin ve köy garajinin da derhal ordan kaldirilması gerekmektedir.Netice olarak malatya trafigi rahatlayacak sehir nefes alacaktir. Yapanlarin eline sağlik.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Haciwhat (3 ay önce)
    Beğenmiyorsunuz,seçiyorsunuz.Seçiyorsunuz beğenmiyorsunuz.Bu işte bir anormallik var Malatya!
    %81
    %19
    Yanıtla
  • orhan ince (3 ay önce)
    boşuna yorum yapılıyor yapanlarında yüzde /80 ni iktidara oy vermiş. tir. 2 sene geçmiş depremden ortada elle tutulur yapılan bir şey yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 ay önce)
    Kim bu konuyu buraya taşıdıysa teşekkür ederim.Malesef ve malesef yetkimiz ve etkimiz olmaması nedeniyle Malatya'lı olarak isyan edercesine yapılanın yanlış olduğunu çeşitli ortamlarda dillendirmeye çalıştım.Söz konusu şoför okulu arazisi tarıma fazla elverişli olmadığını düşünüyorum.Ama konut alanı olarak çok uygun ve çok üst düzey şehre prestij kazandıracak imar uygulamaları ile adından her şekilde bahsettirecek bir alan olduğuna inanmaktayım.Hala bu araziye çok güzel uygulamalar yapılabilir .Yetkiler bu konuda hasasiyet göstermelerini bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Ne demişti sayın sami er.. bu şehir yanlış planlanmis yapılmış.. bu sanayi sitesi projesi ilk aciklandiginsa ben karşı çıkmıştım bir vatandaş olarak.. fabrikalar, sanayi siteleri şehrin düzlük en guzel yerine yapılmaz.. şehrin ırak, uzak, tepe olan kimsenin oralarda konut yapmayacağı yerlere yapılır.. ki, o bölgelerde işlev olsun.. malatya şehrine ihanet 1990 yıllarda organize sanayi sitesini beylerderesi karşı tarafına yapilmasi ile başladı. Havalimani yoluna düz yere yapılarak malatyamizin batı ya genislemesi durduruldu.. yasi 40 uzerindekiler bilir.. Turgut Özal beylerderesi karsisina 50 bin kişilik bir stadyum ve Turgut Özal teknik üniversitesi kuracakti... böylece malatya beylerderesi nin karsisina geçmiş olacak o bölge konut yatırımlari buyuyecek gelisecekti.. Ahmet Münir Erkal en büyük hatası organize sanayi oraya kurmak ile oldu.. halbuki ki doğu ya fabrikalar batı ya konutlar yapılsa daha güzel olacaktı.. olmadı.. hani bir atasözü var.. deveye sormuşlar neden boynun eğri? Nerem düzgün ki demiş... yani kısaca şehir beylerderesinin orda bitti karşıya geçemedi.. konut yok... şimdi ise kocaman dev bir araziye sanayi sitesi yapiyorlar gulermisin aglarmisin.. sanayi sitesine karşı çıkan yok yeri yanlış.. bari organize sanayi içine yapsaydınız yer mi yok... yada şehrin doğu tarafına..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sn Mehmet bey , organize sanayi bölgesi 80'li yılların başında tahsis edilen genelde tarıma elverişli olayan ancak konut yapılabilecek alan olarak kullanılacak bir alanı seçmişler o tarihlere göre seçim doğru gibi gözüksede bugün için niçin konut alanları olmadı diye tartışılıyor.Sn Münir Erkal'ın 1. Organize ile ilgil bir dahli ve etkisi olmadığını biliyorum. Ancak 2. Organize bölgesi ile ilgili etkisi olmuş olabilir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mert (3 ay önce)
    Verilen sözler ne zaman tutuldu ki şimdide tutulsun.. Sayın bakanımız Murat Kurum’un sanayiye geldiğinde esnafla olan konuşmasında yerinde dönüşüm sözü verdi ama bu sözün yerine getirilmediğini görüyoruz. Şu an sanayi için yapılmakta olan dükkanlar ne bi tamirciye ne bi parçacıya yetecek büyüklükte malatyayı geliştirebilecek sanayi sitesinin büyümesini sağlayacak iş alanları ne yazık ki değil sadece kafanıza koydugunuz şeyleri yerine getirmek için esnafınızı halkınızı ekmeğinden ediyorsunuz. Sanayi site sayısını artırmak yerine siz mevcuttaki en gözde en yogun sanayi sitesini yıkma ve arsasınıda peşkeş çekme derdindesiniz. Tamam gücünüz buraya yetiyor burayı kaldırdınız peki ya çevreyolunda ki sayısız özel servisleri ne yapacaksınız onlarıda kaldırabilecek misiniz sayın Sami Er ? Siz malatyayı kalkındırma sanayi sitesini büyütme geliştirme derdinde değilsiniz eğer gercekten boyle bi düşünceniz olsa esnafın arkasında durursunuz yerinde dönüşüm için ama siz tekrardan bizlere malatyanın sahipsiz oldugunu bir kez daha kanıtladınız teşekkür ederiz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Sanayi allanı boş tarla bahçe samanlık olan bir yer değil malatyada en gözde bir yer eski ola bilir Devletimizn ve sayın bakanımızın sözüyle yerinde dönüşüm istemiştik bakanımızda olur sözü verdi taleplerimiz bu yöndesir sanayide 2500 ad kaşelei ve imzalı dosyamız var yerinde dönüşüm istiyoruz ister kiracı ister mal sahibi kim ki yeni yere gidrse çok perşan olacak insanlar babultu ösan duyuyorken oraya gelmeyecek rekabet alını kalmayacak bunlar gerçek ola şeyler yazık edersiniz esnafa be malatyaya
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Birol mutlu (3 ay önce)
    Malatya sahipsiz gerçekten iş yapan sanayici esnafını yıldırma politikası ile bölüp ayrı ayrı olmayacak şekilde şehrin en uzak noktalarına götürüp çözüm üretmeye çalışıyorlar küçük sanayi esnafları bir bütün olarak makina parkları ticari araçlar Malatya’nın erkende ihtiyacı olan iş yeri ev ve bunun gibi vs araç tamir yedek parça bakım ev inşaat mobilya gibi ihtiyaçları tedarik temin ve tamiri küçük sanayi değişimi yapılır ekonomik olarak uzak bölgelerde olması maddi olarak Malatya halkını yorar ve yıpratır küçük sanayi nin olduğu bölgede yerinde dönüşüm olması en iyi karar ve çözüm olur
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Piroo (3 ay önce)
    Yapmış oldukları Ucube Dükkanları Biz Sanayi esnafları olarak kabul etmiyoruz.. Bakan Kurum'un vermiş olduğu sözleri Sami Er ve ekibide duydu bizzat gerekenin yapılması Dükknlarımz yerinde dönüşüme uygun bir şekilde yenilenmesini istiyoruz..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Murat (3 ay önce)
    Merhaba Yeni yapılacak sanayi için çalıştıracak eleman olmayacak gibime geliyor çünkü orda çalışan çırağın kalfanın zaten paraya ihtiyacı olduğu için orda çalıştığını herkes biliyor ve bu yeni yapılması plandan ve depremden sonra yapılmasına kanaat getiren sayın başkanımız ve valimiz ne bir çırağı nede bir kalfayı düşünmüyor bunların orda çalışma sebebi zaten her yere yakın olması şimdi yeni yapılacak olan sanayiye nasıl gidilecek bunun için bir çalışması varmı devletin acaba zaten alınan maaş ortada bunuda yol masrafı yaparsa bu kişiler evine nasıl ekmek alıp gidecek bence sanayi için en güzel çalışma devletin orayı bir zengine satmak yerine yerinde dönüşüm. Projesi ile sonuçlandırması daha mantıklı sanayi için güzel çare devletin orayı yerinde dönüşüm yapması gerekir yoksa saannatkar kimse kalmayacak bi süre sonra yetiştirilecek eleman olmadığı için. SANAYİ İÇİN. YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Birol mutlu (3 ay önce)
    Malatya küçük sanayi sitesi Malatya’nın ekonomik kalbidir ve yerinde dönüşüm ile daha iyi Malatya’da araç sahiplerine kamu kurum ve kuruluşlarına yakın olan çavuş oğlu sanayi de en iyi hizmeti verecek tir
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ömer (3 ay önce)
    Yerine dönüşüm yapılmıyor yer deseniz uzak insanlar yakıtını mı düşünsün Yoksa arabasını yaptırmayı mı düşünsün kimse peşine düşmüyor Oraya yapılan dükkan sayısı Çavuşoğlu Sanayisinin dükkan sayısına yetmiyor bile artık yetkililerin bu işe bir çözüm bulması gerekiyor malatya’ya sahip çıkmayanlar nasıl rahat uyuyor olan esnafa olan emekçiye oluyor artık sesimizi Duysunlar Malatya sahipsiz kalmasın .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Altay kışlasına yapılan dükkanlar sanayi esnafını düşünülerek yapıldığına inanmıyorum mevcut sanayinin arsasını 3-5 tane para babasına peşkeş çekilmek için yapılmıştır.kucuk sanayi ile alakalı yerinde dönüşüm için bakan Murat KURUM un vermiş olduğu yerinde dönüşüm sözü vardır.ve sanayi esnafı yerinde dönüşüm icin sonuna kadar YERİNDE DÖNÜŞÜM istemektedir !!!!
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kazım (3 ay önce)
    Acilen eski sanayi ve Özsan sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması lazım. Kuzey çevre Yolu bir kuşak yoluna benziyor. Ve etrafı çoğunlukla ev ve mahalle zaten. Şoför okulu bölgesi 2- 3 yıl içinde şehrin ortasında kalacak ve sanayi ile maalesef iç içe ikinci bir eski sanayi gibi bir bölge olacak. Ayrıca şeker fabrikasının şehir dışına taşınması gerekiyor. Ama hiçbir çalışma yok gibi.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Gerçekten sahipsiz kalmıș yitik bir șehir Malatyam. Kayseri ye bakıyorum, Konya ya bakıyorum hayıflanmamak elde değil. Kayseri yolları, demir yolları, șehir içi demir yolu, șehir hastaneleri, sanayisi daha sayamadığım bir çok alanda bizden 300 yıl ileriye yürümüș. Malatya ucuz hesaplar, ucuz ahlăk ve sahipsizlik yüzünden Anadolu'nun incisi olabilecekken maalesef șu an en gerisinde kalmıș. Yazık gerçekten yazık.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • FTH (3 ay önce)
    ikizce bölgesindeki arazi sahipleri araştırılırsa konutların neden oraya yapıldığı anlaşılır.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Sanayi yeri seçimi çok güzel inşallah oranın tamamı sanayi sitesi olur malatyada ticaretin zincir halkasından biri olan sanayi esnafının biran evvel kalıcı olarak dükkanlarına yerleşmeli esnafın durumu çok kötü emeği geçenlerden Allah razı olsun sanayinin biran evvel bitip yenisinin ayağa kaldırılıp esnafın önünün açılması gerek dükkan sayılarıda yetersiz daha fazlası yapılmalı
    %52
    %48
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    tekrar saysınlar ,burada 714 dükkan gözükmüyor.120m olacaksa en fazla 400-450 dükkan var gibi.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • sayginerk (3 ay önce)
    Mevcut alanın iki yanında organize sanayi var. Burası konut için uygun değildir. Buraya konut yapmak yaşam alanını uzun dönemde yaşanılmaz bir hale koyar. Bu bölge vizyoner ve şehircilik anlamında planlamak gerekirse 30 yıl sonrası için Malatya'ya değer katacak "Central Park" gibi planlanmalı...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Burası Malatya olmaz denilen şeyler oldu, olmayada devam ediyor o günlerde aklı selim sahibi insanlar sesimiz duyulduğu kadar çaba sarf ettik sanayii sitesini organize karşısı ikizceye konutları ise şehre yakın zemini sağlam buğünkü sanayii sitesi yapılan alana yapın diye maalesef ilimizde çogunluğun, şehrimizin yararı yerine başka çevrelerin yararları öncelendiği için yapılması gereken değil yapılmaması gereken yapıldı. Sonuçta kaybeden Malatyada yaşıyan insanlar oldu, o gün bu kararı alanları bir daha malatyada görebilirmiyiz bilinmez, belki seçim olurda aday olurlarsa görebiliriz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Şehir merkezi diye diye merkez olacaksınız az kaldı. Şu Merkez işini birazcık gözden geçirin. Malatya büyüyor Ankara,İstanbul ve diğer büyük şehirler gibi ÇOK MERKEZLİ bir BÜYÜKŞEHİR olma yolunda. Elbette Yeni camii cıvarı eski çarşı olarak bilinecek Tıpkı EMİNÖNÜ-ULUS gibi ama ŞİMDİ MALATYAMIZIN ÖNÜNÜN AÇILMASI İÇİN İLGİLİLERLE İSTİŞATE EDİP ÖYLE HABER YAPIN.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (3 ay önce)
    Bir numaralı sorumlu bu konuda Şevket keskin ve ona körü körüne inanan Selahattin Gürkan’dır. Yana yana depremin 15-20. Günü iş makinalarını oraya soktular sırf ellerinden gider rant kaybolur diye. Şimdi diyecek ki yorumları okuyanlar ne rantı kura ile esnafa verecek, bekleyin ağalar siz kurada yer seçmede bile peşindeler! Ordan bir yol ile sadece bir yol ile eğitim araştırmamın oraya 3 dk ya simdi gittiler tabiri caizse cehenemin dibine evleri yaptılar yazık değil mi bu halka!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Plancı Ramazan (3 ay önce)
    Sanayi sitesi kuzey çevre yolu, kuzey kuşak yolu civarına yapılıyor. Sanayi sitesinin karşı tarafı Malatya'nın en değerli tarım arazileri büyük ova oralara bir ev yapılması komple değerli tarım arazilerinin imara açılması anlamına gelirdi. Sanayi sitesinin oraya yapılmasının amacı şehirler arası ulaşım sırasında sanayi sitesininde yararlanmasını sağlayacak Ayrıca dünyanın neresine bakarsanız bakın ovalar tarım içindir yamaçlar yerleşim yeri içindir. o yüzden ikizce bölgesi daha doğru bir karar ancak yapım sırasında ikizcede alt yapı problemini çözmeden ulaşımı çözmeden evlerin teslimi vizyonsuzluk denenebilir. Yerinde dönüşüm ise en doğru karardır.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Hekimhanli (3 ay önce)
    Şehri vizyon proje sahibi kişiler tarafından yönetilmiyor ki torpille ailesi aşireti güçlü olanlar ile geliyor liyakat sahibi olmayan kişilerin rantina dönmüş şehir Türkiye de en çok beyin çıkarıp ama şehri yönetenler masadan atananlar sehrile de liyakat ile de alakaları Yok maalesef şehir bitti bu yüzden
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Malatya yı yönetenlerin vizyonu işte bu kadar. Şehir merkezine en yakın bölgeye sanayi sitesi, şehir merkezine en uzak bölgeye konut yaptılar. Bir deliyi bu şehre yönetici yapsanız böyle bir hata yapmazdı. Şehri üçe böldüler. Gelinciktepe doğu uçta, merkez ortada, İkizce batı uçta. Düşünün ki İkizce de oturan bir vatandaş Turgut Özal tıp merkezine gidecek. Ne kadar sürede gider ve kadara mal olur? Taksi ile gitse ne kadara mal olur? Böyle bir kent yapılanması ilerde bu şehri büyük sorunlara gebe yapacaktır. Başta ulaşım ve belediye hizmetleri olmak üzere. Malatya belediyesinde hiç şehir plancısı yok mu acaba? İsmet İnönü 1930 lu yıllarda yurtdışından gelen ünlü bir şehir plancısını Malatya ya göndererek, geleceğin Malatya sını planlamasını isterken, bugünkü yöneticilerin yaptığına bakarmısınız? SAHİPSİZ MALATYA. VİZYONSUZLARIN YÖNETTİĞİ MALATYA. YÖNETİLMEYEN MALATYA.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Konut yapmak isteniyorsa rezerv alanı ilan edebilir devletimiz orayı da.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Erdem (3 ay önce)
    İkizce ile mevcut yapılan sanayi alanının yeri bence çokta farklı değil uzaklık olarak ikiside aynı mesafe gibi duruyor sürekli gündem olması anlamsız .....
    %65
    %35
    Yanıtla
  • İyide yeni yapılan sanayinin oradaki alanda kenleșme dilek kasabası ve yazıhan a doğru ilerler, yerleșime ve gelișmeye uygun çok fazla alan var. ikizce tarafı duzluk değil bir, ikincisi ikizce fay hattı güzergahında, hatta üzerinde, ama yine buna da șükür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin dediğiniz de mantıklı ama bence yerleşim dağlık alanda olmalı zaten düz ova mantığı şehrimizi bu hale getirdi
    %100
    %0
    Yanıtla