SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İşte Malatya'nın Ahvali!. Çınar, İmar Komisyonu'nu Topladı

İşte Malatya'nın Ahvali!. Çınar, İmar Komisyonu'nu Topladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın depremde büyük yıkıma uğramasıyla ilgili süreçte, aldıkları imar kararları, denetimsizlikleri, yaptırdıkları inşaatların kalitesizliği vb. nedenlerle önemli rolü bulunan, ancak deprem sonrasındaki süreçte tek bir soruşturmaya uğramayan belediyelerden, 'skandal' birçok iş ve uygulamalarıyla da sık sık gündem olan Yeşilyurt Belediyesi'nin başkanı Mehmet Çınar'ın, ilçedeki 'imar planı uygulamaları, kat yüksekliklerinin belirlenmesi, bina güçlendirme, projelendirme ve ruhsatlandırma süreçleri' ile ilgili İmar Komisyonu'nu topladığı bildirildi. Depremin yarattığı yıkımdaki sorumlulukları nedeniyle tartışılan isimlerin başında gelen Çınar'ın başkanlığındaki 'imar' toplantısı, deprem sonrası 'Malatya'nın Ahvali'ni bir kez daha gündeme getirdi.

Söz konusu imar toplantısıyla ilgili olarak, Yeşilyurt Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesindeki imar plan uygulamaları, kat yüksekliklerinin belirlenmesi, orta hasarlı binaların güçlendirme, projelendirme ve ruhsatlandırma süreçleriyle ilgili konuları ele almak amacıyla Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyeleriyle bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, toplantı sonunda yaptığı açıklamada Yeşilyurt İlçesinde ki kat yükseklikleriyle ilgili bir takım kararlar aldıklarını ifade ederken şunları söyledi; “ Yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra hemşehrilerimizin en fazla merak ettiği konuları yaptığımız toplantıda tüm boyutlarıyla ele aldık. Vatandaşlarımızın en fazla merak ettiği konuların başında kat yüksekliklerinin belirlenmesiydi. Aldığımız kararlar neticesinde; ilçemizde yüksekliği serbest olan binaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından verilecek olan yerinde dönüşümle ilgili kredi ve hibe miktarlarına uygun olması amacıyla kendi bölgemizde ki binaların 5 katta sınırlandırılmasına yönelik karar aldık. Bununla birlikte bölgemizde minimum taban alan kat sayılarının da %40 olmasının dönüşüme katkı sunacağına yönelik hem fikir olduk, aynı zamanda da eğer bir mağduriyet veya sıkıntı varsa ya da o parselle ilgili yerinde dönüşümde bir sıkıntı yaşanıyorsa onunla ilgili kent estetiği komisyonunun aldığı kararlar çerçevesinde %60’a kadar kanunun öngörmüş olduğu taban alan kat sayısının da uygulanmasıyla ilgili tavsiye kararımızı da almış olduk.” diye konuştu.

Başkan Çınar konuşmasının devamında orta hasarlı binaların güçlendirilmesine yönelik başvuruda bulunan vatandaşlara bir çağrıda bulunurken, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak orta hasarlı yapıların dönüşüm süreçleriyle ilgili başlattığımız resmi işlemlerin kısa sürede sonuca ulaşması için her türlü desteği veriyoruz, personellerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Bu dönemde yoğun bir başvuru süreci yaşıyoruz, bu durumda belediyemizin ilgili birimlerinde ciddi bir yoğunluğa sebebiyet veriyor. Oluşan yoğunluğu azaltmak ve işlemlerin daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için yaptığımız toplantıda bazı tavsiye kararları aldık. İlçemizin farklı bölgelerinde bazı siteler var ki 300’ye yakın hemşehrimiz ikamet ediyor. Sitelerdeki binaların durumlarıyla ilgili hem bilgi almak hem de iş takibi yaparak dosyaları sunmak amacıyla bina sahipleri geliyor, yapı denetim firması yetkilileri geliyor, güçlendirmeyi yapacak firmaların yetkilileri geliyor, bizlerde bu yoğunluğu azaltmak için bir sitede temsilci olarak iki kişinin belirlenmesi, işlemlerin ve bilgilendirmelerin bu isimler üzerinden yürütülmesine yönelik ön bir tavsiye kararı aldık. Sitelerde oturan vatandaşlarımız kendi aralarında iki temsilci belirlemeleri belediyemizde ki iş yükününde azalmasına ve daha çok vatandaşımızın taleplerine cevap vermemizin önünü açacaktır.” diye konuştu.

Yeşilyurt İlçesinde orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için verilecek ruhsatlar için hazırlanacak dosyada eksik evrak bulunmamasını önemle vurgulayan Başkan Çınar, “ Belediyemize evrakları ve ruhsat süreçleri tamamlanan, gerekli analizlerini yaptıran ve üniversitelerdeki uzman isimlerden yeterli desteği alan hemşehrilerimizin ruhsat başvurularını hızlandırıyoruz. Belediyemize yapılan başvurularda eksiklikler tespit ediyoruz, son zamanlarda bu konularla ilgili ciddi anlamda bilgi kirliliği mevcuttur. Belediyemizde tüm evrakları tamam olup ta bekleyen tek bir dosya bile yoktur. Son zamanlarda “biz belediyeye başvurduk, inceleniyor, bekletiliyor, ilgi görmüyoruz’ şeklinde geri dönüşler alıyoruz. Şunu bir kez daha söylemek isterim ki; Yeşilyurt Belediyemizde evrakı tamamlanıp da ruhsat almayan hiçbir yapımız yoktur. Bu dönemde 50 ruhsat verdik, evraklarını tamamlayan hemşehrilerimiz ruhsatlarını aldılar, evrakı eksik olana da ruhsat vermemiz mümkün değildir. Belediyemizden bu konuyla ilgili bilgi alınabilir, kapılarımız herkese sonuna kadar açıktır. Bazı hemşehrilerimiz “başvurduk” diyor ancak inceliyoruz daha dilekçesi yok, ya da tapu belgesi var, projesi yok veya kat maliklerinin bilgi ve belgeleri olmuyor. Bizler işlerin hızlanmasından yanayız, bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz ancak yapılan başvuru dosyasında eksik belge olmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Çınar konuşmasının sonunda Yeşilyurt İlçesindeki imar revizyon süreçlerini de yakından takip ettiklerini ifade ederken, şunları söyledi; “ İlçemizde imar revizyonlarıyla ilgili bilgi ve belgelerin takip sürecini hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız hem de Büyükşehir Belediyemiz de yakından takip ediyoruz. Bu süreçlerde netleştikten sonra revizyon imar planları biten mahallelerimizin imar uygulamalarını (şuyulandırmaları) piyasada özel olarak çalışan harita mühendislik bürolarına vererek sürecin hızlanması sağlayacağız. Bizim buradaki tek amacımız, ilçemizde güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarının artması ve depreme karşı dirençli yapılar inşa etmektir. Kat sayısını da 5 ile sınırlı tutarak devletimizin vermiş olduğu destekler ve teşviklerden vatandaşlarımızı yararlandırmak içinde üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Depremden etkilenen tüm şehirlerin daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması için tüm desteği sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlıklarımıza, Genel Müdürlüklerimize ve Belediye Meclisimizin İmar Komisyonu üyelerine şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler hemşehrilerimizin emrindeyiz, süreci hızlandırmak içinde ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 ay önce)
    Sayın editör; Depremden önce binalar ruhsat almıştır. Ancak orta hasarlı bir ev, gerekli analizler sonrasında sonuç güçlendirme yapılması olarak çıkmıştır. Güçlendirme yapılması için Malatya yeşilyurt belediyesinden güçlendirme için ruhsat alınması için başvuruda bulunduk. Ancak Malatya Yeşilyurt belediyesi ruhsat vermeye geldiğinde 10 sene önce binaya verilen ruhsatın üzerinden giderek, binanın mimarisi ruhsata uymamaktadır deyip bina güçlendirmesine izin vermemektedir. 10 sene önce bu ruhsat alınırken denetlenmeyen santim santim ölçülmeyen evler, deprem sonrası nasıl oluyor da ölçülüyor. Hali hazırda depremden önce ruhsatı olan binanın, deprem sonrası güçlendirme projesi ile herhangi bir bağımsız bölümü alanının arttırılması söz konusu değilken Malatya Yeşilyurt belediyesi neden bu binalara yeniden ruhsat vermemektedir. Malatya yeşilyurt belediyesi bu konuda birçok apartmanı bir çok malatyalıyı mağdur etmektedir.. Kısacası: A evinin ruhsatı 2012 yılında alınmış, 2023 yılında deprem olmuş, Önce üstünkörü ağır hasar denmiş, Daha sonra orta hasara çevrilmiş, Binanın sadece asansör perde betonunda çatlak olduğu ve analiz sonuçları ile güçlendirme yapılmasına karar verilmiş, Malatya büyükşehir belediyesinin yapması gereken bu güçlendirme projesine ruhsat vermesidir. Malatya büyükşehir belediyesi kalkıp 11 sene önce vermiş olduğu ruhsata aykırılık var yok tuvalet belirtilen alandan küçük yapılmış, yok salon projeden 20 santim büyük yapılmış demeye hakkı yoktur. Burada bu Yeşilyurt belediyesi malatyalıları mağdur etmektedir. Lütfen bu sesimizi haber olarak duyurunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • erdoğan Bingöl (7 ay önce)
    Şu sözde imarcılara bakın. Benim için sözde başkan ve averelerinin yüzleri de kızarmıyor. Allah sizleri ıslah etsin. Allah sizin hakkınızdan gelsin. siz değil misiniz? Bu evlerin bu şekilde olmasının sorumlusu. Belediyenin kendi yaptığı evler bile yıkıldı. Utanmazlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Dile kolay 8 ay oldu. Abartmıyorum işinin ehli 1 inşaat mühendisi, 1 mimar ve 1 jeoloji mühendisi 1 ayda yeşilyurt demiyorum tüm malatya için standart belirliyebilirdi. Bu kadar süre içinde ne yapıyorsunuz Allah aşkına, en çok konut ihtiyacımız olduğu zaman bu ne rahatlık iş bilmezliktir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eylem (7 ay önce)
    Mustafa Katipoğlu,tecrübesi ve vizyonuyla Yeşilyurt'a değer katacaktır.Belediye müdürlerinin de Katipoğlu etrafında kümelenmesi gayet doğal.Katipoğlu ekibini bile yine Çınar'ın müdürlerinden seçiyor.Bugun basın müdürü gider yarın başkası.Politikası herkesi kazanma üzerine olan biri kimseyi küstürmez.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Tülay (7 ay önce)
    Çınar'ın hali ahvali de iyi görünmüyor.Tıpkı Yeşilyurt gibi.En güvendiği adamları bile Çınar'dan ümidini kesmiş,Katipoğlu 'nun etrafında toplanmışlar.Üstelik kulis çalışmalarını da Belediye birimlerin de yapmaya başlamışlar.Gemi batıyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Güzel bir masada teknik veriler ve istatistiki bilgiler ile toplansaymışsınız iyiymiş. Orta hasarlı binalar maalesef ortada kaldı. Yazık insanlara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nedim (7 ay önce)
    0.40 taban alan kat sayısı ile 5 kat yapmak. Allah yardım ede bunlara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serdar karatepe (7 ay önce)
    Bu halay ekibi vardı 1500 kişi ölmüş 10 binler açıkta kalmışken davul zurna eşliğinde göbek atanlar hatırladınız mı? Şimdi tam zamanı işte gelin asıl oyun havası zamanı şimdi. 50 kat maliki olan yere 25 kat maliki gelecek kararı çıkmış açıkta kalan 25 kişi ile halaya başlasınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismail (7 ay önce)
    Başkan şu eşinin devlet memuru olma serüveninide anlatsana.hangi sınava girdi kaç puan aldı mülakat nasıl geçti açıklama yapsana fakirın fukaranın hakkını yiyorsunuz haram olsun.elhamdurullah müslümanız alnmız secdeden kalkmıyor desene.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yavuz (7 ay önce)
    2020 Elazığ merkezli depremden sonra Sayın Cumhurbaşkanı 'nın yatay mimari uyarısından sonra bizim paraya doymayan belediyelerimiz ne yaptı ? (Orjinal haberin linkini en altta paylaşıyorum - Ocak 2020 de meydana gelen depremden sadece iki ay sonra 5 Mart 2020) - Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Meclisleri, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8 maddesine eklenen ‘Bina Yüksekliklerine YENÇOK serbest olarak belirlenemez’ hükmü gereği ilçe sınırlarında yapılacak inşaat yüksekliklerini 36.50 metre (12 kat) ile sınırlandırma kararı aldı. https://malatyahaber.com/haber/binalara-12-kat-siniri-getirildi meclis üyelerinede iyi bakın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (7 ay önce)Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    benim aşağıda yorumumda bahsettiğim haber. başkanlarımızdaki vizyonsuzluğu, rant paylaşımını, ön görüsüzlüğü en iyi gösteren haberdir. benim oradaki yorumumda altında duruyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Bu adamdan nasıl hesap sorulmuyor. Bu kadar yıkıln binada verdiği ruhsatta hiç mi sorumluluğu yok. Gerçi ak parti hiç bir adamını suçlu da olsa yargılatmıyor o da ayrı bir konu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suclu adamını yargılatmadıgı için kendi sonunu hazırlıyor parti tabi bunu fırsat bilen parti yöneticileri bu rahatlığın keyfini sürüyor adam insan kaçırmış ödül almış yaptıgı deprem konutları agır hasar almış yine ses yok eşini tepeden memur yapmak dogal hakkı çünkü her yaptıgı kendisine ödül olarak dönmüş MALESEF yine aday olur yine baskan seçilir burası malatya sahipsiz şehir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah Yiğit (7 ay önce)
    İmar yönetmeliği gereği yeni 5 kata kadar inşaat izni elbetteki güzel ama bu yeterli değil.En önemli etken yivli demir kullanımı ile en önemliside beton dozajı ilimizde en üst seviyede olmalı.Yıkılan binalar tuzla buz oldu toz bulutu oldu neden çimento yok,sulama yok,denetim yok.Ahbab dost ilişkisini bırakalım canlar ve mallar gidiyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • harputlu (7 ay önce)
    Şimdi güzel söylüyorsunuz da 5 kat olayını, zamanında verdiğiniz 11 kat olan binaların yıkılması sonucunda yerinde dönüşüm yapacak vatandaş bu 5 kat'a nasıl sığacak. Gerçekten deprem de yıkılan bu binalar sadece yüksek katlı olduğu için mi yıkıldı? Malatyada deprem sırasında yıkılan 7 kat üzeri binaların ve 7 kat aşağısı olan binaların sayısını karşılaştıralım acaba hangisi daha çok. Zamanında vermişsiniz 11 kat, denetim işi yapılamamış bu yanlışlarınız ile insanlar milyonları verdiği evlerden olmuş, bide 5 kat deyip işi zora sokarak insanları mağdur etmeyin. Çakarsın fore kazığını, denetimini temiz yaparsın hiç bir şey olmaz. Sorun yüksek kat ise avm nin yanındaki binalar neden yıkılmadı acaba. Sorun çürük yapıdan kaynaklı. 11 değil de 7 kat yapılsın insanlar mağdur olmasın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yeşiltopsöğüt (7 ay önce)
    Mehmet Çınar ve ekibinin siyasi çıkar ve para için yaptıkları ortada kendi vatandaşını yaptırdığı yeşiltopsöğüt konutlarındaki kusurlu bloklara sokup diri diri mezara koyar gibi ölmelerini mi bekleyecek bu adamlara yazıklar olsun , çıkmışlar milli servet narası atıyorlar ; kusura bakmada kardeş milli servet bilincini sen orayı ihaleye çıkarken , müteahhiti seçerken , temeli atarken, o demirler bağlanırken ve denetimi yapılırken aklına getirmiyorsan senin milli servet söylemi yapmaya hakkın yoktur!!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hasan kaçan (7 ay önce)
    Elazığ depreminden sonrada 9 katmıydı neydi aldıkları karar, bende yoruma yazmıştım "depreme karşı bir önlem yok, karar alanlar belediye meclisiydi, nir deprem bilimci, uzman yok". burda arşivde haber mevcuttur. nabza göre şerbet veriyorlar. yine bir tane uzmana danışma yok. niçin böyle saçma işler yapılıyor? kardeşim japonların yönetmeliğine bakın, aynısını uygulayın. niçin insana değer vermiyorsunuz? sadece beton ve demirle önlem olmaz, evlerin sarsıntısınıda en aza indirmek gerekli. japonlar sıfır hasarla atlatıyorlar, bizde aynısını uygulayın işte.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • gürkan (7 ay önce)
    çok yazık! dikey mimaride illa da inat ediyorlar. Malatya deprem fay hatlarının kucağında bir il. Halbuki bu şehrin geleceği için yeni bir fırsat doğmuştu. Akıllı ve dirayetli bir ekip bu şehri Türkiye'nin belki de en güzel şehirlerinden biri haline getirebilirdi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Çınar başkanım güzel demiş dışardan harita mühendislerine verip hizlandiracagız diye ancak haberi yok imar müdürü ve ekibi vatandaşlara siz gidin dısardan harita mühendisleriyle anlasın yoksa uzun sürer işiniz diye telkinde bulunuyorlar.5 yıldan önce yapamayız yonetmrlik böle deniyor.depremin farkında değiller heralde ev yapmak için 5 yıl bekliyecem konteyner de surunecem ev yapabilmek için belediyemizdeki harita mühendislerinin keyfini bekleyeceğiz.cınar başkanın haberi yok heralde yada kandırılıyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Barut (7 ay önce)
    Gri pasaport yaptığın tokilerin ilk depremde yıkılması beton fabrikaya paslasmalarin mutahitlerle ortak olman ensonda eşini memur yapman çok az zamanınız kaldı bence hiç medyaya cikmassaniz daha iyi Yeşilyurt ta dua et akp kazansın kazanamazsada artık sen düşün
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (7 ay önce)
    Aile üyelerine iş bulmaktan ancak fırsat buldu demekki
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Pötürgeli (7 ay önce)
    Seda Sayanın evlilik programı sunması gibi olmuş bu durum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 44 malatya (7 ay önce)
    Yerinde donusum için 5 kat diyorsunuz iyi cok güzelde 12 katkı binalara nasil güçlendirme için ruhsat veriyorsunuz bakan bile diyorki yorgun binalar bu nasıl bir çelişki insanları diri diri mezara koymakla ne farkı var.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Rauf (7 ay önce)
    İki kez ÇŞB'nın ağır hasarlı dediği Topsögüt Yeşilevler sitesindeki 162/1 A bloka Yeşilyurt Belediyesinin getirdigi üç kişilik komisyon tarafından orta hasarlı güçlendirilir raporu verildi. Belediyenin aynı binada satamadığı daireleri varmış. Şimdi ben istemediğim halde Belediyenin istemesiyle o bina güçlendirilecek mi. Belediye dairelerini güçlendirip satacak, ama ben (kolonları patlamış ve güçlendirilmiş dairemde) oturacağım. Güçlendirmenin ne kadar işe yaradığını Yeni Cami'de gördük. Güçlendirilen Cami hepsinden önce yıkıldı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hakkaniyetli olmak lazım.inşaat güçlendirmesiyle tarihi eserlerin güçlendirme durumu ve yapımı çok farklı.zaten ülkemizde her şeyin lakayıt olmasının nedeni bilimsel olamamak.her inşaat analizler sonucunda güçlendirme yapılır veya yapılamaz.yeni cami kim diyor güçlendirme yapıldı.yeni cami sadece onarıldı.onarmakla güçlendirme aynı şey olmadığını herkes biliyor.bu arada topsöğüt konutlarında çok sayıda kolonda zarar olduğunu gerçekleri dile getiren Malatya haber gibi cesur medya haberlerini hiç çekinmeden yaptılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (7 ay önce)
    Ne kaaaa fayideli li tuplanti yapmiş.çuğ duygulandığ.ahaa saaa liyagatsizleee toplulugu
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Namık (7 ay önce)
    Yaptığı neredeyse tüm binalar ağır hasar alan Yeşilyurt belediyesi başkanı mehmet Çınar, yaptığı çoğu bina hasar alan kadircan esen memleketi kurtaracakmış ve bunlar yüksek inşaat mühendisi yazıkkkkkkkk
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yüksek inşaat mühendisi değil.insaat mühendisi.kendini yetiştirmiş biri olma ihtimali düşük ihtimal.kırıkkale mezunu.piyasaya Ankara üniversitesi diyorlar.elbet Kırıkkale de okuması ne sorun olabilir ki.kendileri Ankara diyerek marka oluşturmaya çalıştıklarını bilen bilir.yolun yoksulu olmadığı halde yakınlarına çalıştığı bilinen bir gerçek.işte ülkemizin çektiği tiplere bir örnek.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ne garip şey 13 katli binanın 5. Katına kadar güçlendirme yapilmasi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kızılelma (7 ay önce)
    Aldığınız karar Malatyamıza hayırlı olsun.Hak yerini buldu.Baskılara boyun eğmeyim deprem gerçeğine uygun 5 kat belirlediğiniz için sizleri ayrı ayrı tebrik ederim.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Naci (7 ay önce)
    Bu memleketin başına Mercedes Kadiri getirseniz yine seçer bu insanlar. Seçilen adamların hali ortada. Bu adam değilmi Yeşilyurt inşaat evlerini yaptıran, yeşil topsöğüt evlerini yaptıran. Yeşilköy 1 patlatıldı ağır hasar. Diğerleri malum orta hasar.. Sizce bu işi bilmesine mühendis olmasına gerek varmı? Kadir eminim bizi daha çok düşünürdü! İyisimi kendinizi zorlamayın bu adamlar değil sokaktaki dilenciyi ve ya şehrin en sevilen akıl hastalarını koy yine seçilir mu memlekette.Sonuç mu? Bundan farksız olmaz!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tekmezarlı (7 ay önce)Naci isimli kullanıcı yorumuna
    Merhum kadiri neden küçümsedin? Bunlardan daha çok Özgül ağırlığı olan bir insandı. Dürüsttü. Her yer yetkin insan dolu, işi bilene verir bunlardan iyi yapardı.
    %100
    %0
    Yanıtla