SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İthal Kömür Ton Fiyatı 3500 TL'ye Kadar Düştü

İthal Kömür Ton Fiyatı 3500 TL'ye Kadar Düştü
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da ithal kömürün ton fiyatı 3 bin 500 liraya kadar düştü.

Malatya’da bir ay önce 5 Bin TL’nin üzerinde seyir eden ithal kömürün ton fiyatı 3 bin 500 TL’ye kadar düşerken, 25 kilogramlık torba kömür ise 90 ila 100 TL arasında satışa sunuluyor. Malatya Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, ağır geçen kış şartlarına rağmen dövizdeki düşünün ithal kömür fiyatlarına yansıdığını belirterek, kömür satışlarında hareketlilik yaşandığını söyledi.

Fiyatların daha da düşmesini beklediklerini kaydeden Özbek, "Doların yükselmesi, ithalatçı firmaların fiyatları yükseltmesiyle kömür fiyatları 5 bin 300 TL’yi gördü. Esnafımız 327 dolardan kömür aldı, tonu 5 bin 200 TL’nin üzerine geldi. Şimdilerde ithal kömürün tonu 3 bin 500 ila 4 bin lira arasında satışa sunuluyor. Satışlarımızda da bir hareketlilik yaşanıyor. Fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz" dedi.

Özbek, kömür fiyatlarındaki düşüşe rağmen oduna talebin daha çok olduğunu da sözlerine ekledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız