SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi ki, Arslantepe Höyüğünü de Biz Yaptık, Demedi!"

0
Güncellendi - 2018-06-03 21:51:10
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba’dan iddialar: “Erdoğan mitingi için taşımalı okullar tatil edildi, servis araçları mitinge insan taşıdı.Belediyelerde TYP kapsamında çalışan işçiler mitinge gitmezler ise işten çıkarılmakla tehdit edildi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingi ile ilgili gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Miting alanının çok görülmesi için taşıma yapıldığını, MOTAŞ’ın saat 14.00 den itibaren ücretsiz taşıma yaptığını belirterek, “Hadi bakalım MOTAŞ, yarın da bizim  mitingimiz var. Bizim için de ücretsiz taşıma yap da görelim”

CHP Milletvekili adayları Veli Ağbaba, Hulisi Porgalı,Soner Gökçe, Berna Karadaş ve Emin Dönmez Akçadağ’da esnaf odası temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya geldiler.

BİR CUMHURBAŞKANI BUNDAN NEDEN RAHATSIZLIK DUYAR Kİ?

Akçadağ meydanında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, “AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da bir miting yaptı. Mitingin konuşmasının başında diyor ki, birileri “Malatyaspor Ortak Paydamız” pankartı asmış. Bundan da rahatsız olmuş. Benim birkaç tane böyle sloganım, afişim var. Bir Cumhurbaşkanı bundan niye rahatsız olur? Veli Ağbaba’nın yazmış olduğu “Malatyaspor Ortak Paydamız’dan rahatsız olmuş. Ortak paydanın anlamı şu, sağcı solcu, Akçadağlı Hekimhanlı, CHP’linin de, AKP’linin de, MHP’linin de, İyi Partilinin de, Saadetlinin de Malatyasporu. Bundan niye rahatsızlık duyuyorsun?”dedi.

İYİ Kİ ARSLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ DE BİZ YAPTIK DEMEDİ

Ağbaba Erdoğan’ın ‘mitingde İnönü Üniversitesi’ni biz yaptık’ demesini de eleştirerek  “1975’te kurulan üniversiteyi biz yaptık diyor. İyi ki Battalgazi’deki 794 yıllık Ulu Cami’yi, 381 yıllık Kervansaray’ı, 5500 yıllık Arslantepe Höyüğü’nü biz yaptık demedi. Yaptığın bir şey varsa gel Akçadağ’da göster. İnsan bakınca utanıyor çamur içinde her yer. Avrasya Tüneli’ni konuşanlar, duble yolları anlatanlar, Akçadağ’ın halini konuşmuyor; kışın çamur, yazın toz. Gel bunu yap” ifadelerini kullandı.

BU REKLAMLARI SEN CEBİNDEN Mİ YAPTIRIYORSUN KARDEŞİM?

Malatya’daki bütün taşımalı okullar tatil edildiğini , araçlarla mitinge insan taşındığını belirten Ağbaba, , “Okul servislerinin tamamı miting için kullanıldı.Ayrıca Toplum Yararına Çalışma kapsamındaki asgari ücretli fakir fukara işçilere, “en az üç kişi getireceksin” denerek baskı yapıldı. Asgari ücretli işçilere ‘eğer üç kişi getirmezsen seni işten atarım’ dediler. Bununla da yetinmediler, mülteci kampındaki tüm Suriyelileri mitinge zorla getirdiler. Valisi, kaymakamı, emniyeti, bütün kurumları miting için çalıştı. MOTAŞ saat ikiden sonra otobüsleri ücretsiz yaptı. Hadi bakalım MOTAŞ, yarın da bizim için yap. Yarın da bizim mitingimiz var, Muharrem İnce yarın Malatya’ya geliyor. Yarın da bizim için ücretsiz yap da görelim. Birkaç çağrıyı yapmak istiyorum ve Akçadağ’ın meydanından Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Bu afişleri sen cebinden mi yaptırıyorsun kardeşim? En az 2 milyonluk Erdoğan’ın miting afişlerini yaptırdın. O paralar CHP’li, Saadetli, İyi Partili, HDP’li herkesin cebinden çıkıyor. Bu para hırsızlıktır, sana haram olsun! İddia ile söylüyorum, bizim paramızla gazete ilanları veriliyor, milletvekili afişleri yapılıyor, kentin bütün meydanları süsleniyor. Böyle belediye başkanlığı olur mu?”şeklinde konuştu.

TESK BAŞKANI, TOBB BAŞKANI MALATYA’NIN İRADESİNE İPOTEK KOYMAK İSTİYOR

“Vesayet diyorlar, Malatya siyaseti üzerinde yeni bir vesayet kuruluyor. Hani FETÖ ile cemaatle mücadele diyorlar ya, şimdi Malatya siyasetini yeni bir cemaat, yeni bir yapı idare ediyor” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Büyükşehir Belediyesini bu yapı idare ediyor. Ne kadar ihale varsa, onlardan habersiz alma şansınız yok. O gruptan bağımsız kimsenin Milletvekili, belediye başkan yardımcısı olma şansı yok. Bu vesayete gelin ‘hayır’ diyelim. Malatya’yı oy verenler değil, Malatya’yı belli bir cemaat yönetiyor. Buna dur diyelim. Yeni bir vesayet daha var, o da Ankara’dan geldi. Birkaç günden beri TESK’in Başkanı ve TOBB’un Başkanı Malatya’da çalışıyor. Para harcıyorlar, iftar veriliyor. TESK’in, TOBB’un imkânları Malatyalılardan oy almak için kullanılıyor. Malatya üzerinde Ankara’dan gelen bir vesayet var. Onların Malatya siyasetinde yeri yok, Malatya’ya emekleri yok, Malatya’ya bir katkıları yok. Ama TESK ve TOBB Başkanları gelmiş Malatya’nın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Buna da ‘hayır’ diyoruz. Dün akşam binlerce kişiye iftar yemeği verdiler. Gel yarın bize de iftar yemeği verdiler. Babanın parası mı? İddiayla söylüyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı cebimizden hırsızlık yapıyor. Fakirin fukaranın yiyecek ekmeği yok, içecek çayı yok. Kimse kimseye selam vermiyor, aman kahvede çay ısmarlamak zorunda kalırım diye, Büyükşehir Belediyesi gitmiş halkın parasıyla AKP afişi yaptırıyor. Kimisi Ankara’dan gelip aday belirliyor, kimisi cemaatle Malatya’yı yönetmeye çalışıyor. Buna hep beraber hayır demeliyiz.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

50 yorum yapılmış

  • Misafir44 (6 yıl önce)
    Akp sevdali arkadaslar allahrizasi icin soruyorum malatya ya ne yapildi üretim namina hizmet namina gösterin söz oyum akp burda mevzu akp chp degil benim icin 16 yildir tamamen tüketici olduk üretim sifir yedigin ekmek bile ithal caniz yanmiyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskil'li Hakan (6 yıl önce)
    İnadına AKP, inadına Erdoğan, inadına Türkiye. CHP işiniz gücünüz yalan. Türkiye'yi yıkmaya müsade etmiyecez.
    0
    0
    Yanıtla
  • bu ekonomik sartlarda sürünün ozaman.mustehak size
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras 15 sene önce acindan oluyordu ülke. Utanmaniz.yokmu . Yav buzdolapları boş olurdu mağazalar sinek avlardi dışarda yemek kimin haddine bir yazlık bir kışlık ayakkabı olur hersene tamir giderdi. Arabası az iyisi zengin derdik. Say say bitmez. Bu kadar mı görmuyorsunuz.imkanlar sosyal hayat nerden nere geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Boş konuşuyorsun. Millet herseyi görüyor. Ondan oy oranınız düşük. Allah size fırsat vermesin. Türkiyenin menfaati ve çıkarı herkesten ve herseyden önemlidir.DEVAM..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (6 yıl önce)
    Ben akp nin kemik oyuyum.Ama sunu söyleyeyim cumhurda Erdogan.milletvekilliginde cesur yürek Veli Babaya
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)Serhat isimli kullanıcı yorumuna
    receeeeeeeeeeep aşağı in düşeceksin kemik oyuymuş (kuyruklu yalanın )daniskası
    0
    0
    Yanıtla
  • TAMAMMM (6 yıl önce)
    Sayın ağbaba çok doğru konuşmuş chp nin yaptıkları fabrikalar kurumların hepsini akp sattı 1 köprü yaptılar her yerde laflarını ediyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (6 yıl önce)
    Taşımalı okulda çalışıyorum yalan....
    0
    0
    Yanıtla
  • cavus (6 yıl önce)
    iyide kardesim senin vekilin 2 milyon tl cep telefon faturasi konusuyor onu neden demiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (6 yıl önce)
    Muhalefet tüm harcamaları kendi kesesinden ama iktidar tüm seçim harcamalarıni devletin kesesinden yapıyor.AKP mitinginde belediye otobusleri taşımada para almıyor,okullar tatil ediliyor,işçiler zorla tehditle mitinge götürülüyor,Suriyeli mülteciler yine baskı ile alana getiriliyor.Vali,kaymakam tüm devlet erkanı seferber oluyor.Miting kalabalık olsun diye.Elinizi vicdanınıza koyun bu kadar mı gözler ve vicdanlar kör oluyor.Bu kadarmı adaletsizlik duygusu her tarafa yayılır.Bendensen her sey mübah benim partimden değilsen yolların kesik...Sağ duyulu ve gözleri gerçeği görenler bunun hesabını sandıkta soracaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben öğretmenim. Kimse ne bana ne de öğrencime 20 yıldır hiçbir mitinge gidin diye birşey söylemedi. Niye hem yalan söylüyorsun hem de vicdan edin diyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (6 yıl önce)
    Hadi onların hepsi taşımalı diyelim , seçimde sürekli %70 oranında alması ney onlarda mi taşıma , ya adam bu ülke için o kadar şey yaptı bugüne kadar bunu yapan parti görülmedi hala nankörlük yapıyorlar bu nasıl bir vatandaş nasıl bir Türkiye ki bunların nasıl bir mantığı var, amacınız ülkenin kalkınması refah seviyesi ülkeyi heracidan ileriye götürmek olmayıp ta , bı baş örtüsü bı cami yle ugrastiginiz , bu ülkenin herşeyi olan projeler i artırmak yerine durduracaz dediğiniz sürece ne Malatya da nede Türkiye'de Allah'ın izniyle iktidara gelemezsinizzz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamsin riza..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan (6 yıl önce)
    Öyle bir hale gelmiş ki siyaset, halkım hala devlet olanaklarının bir aday İçin kullanılmasını normal görüyor. Utanç duyuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Sanki kendisi o kadar reklam yapıyor da cebinden veriyor yürekli adam sizde cebinizden para vermeden reklam yapıyorsunuz miting yapan adam 15 senedir lider siz 13 parti bir araya geldiniz yine boş çıktı neyin pesindesiniz hala
    0
    0
    Yanıtla
  • Yurtsever (6 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nasıl bir mantık? Ağbaba’nın Harcamalarını kendisi ve partilileri yapıyor. AKP ise devletin parasını ve olanaklarını kullanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yurtsever ne zaman ceblerinden harcamışlar sallama hemen devlet barajı geçen her partiye para veriyor chp de bu paradan harcıyor milliti yanlış yönlendirme
    0
    0
    Yanıtla
  • Yurtsever çok cahilsin kimse cebinden para harcamaz akıllı ol hazine tüm partilere seçim için para verir onu kullanırlar senin gibiler de sırf AK PARTİYİ kötülemek için yok AK parti devletin parasını kullanıyor çaşıyor çırpıyor geçin bunları.. yiyorsada kullanıyorsada helal-ı hoş olsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • (yurtsever)bizde yedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskilli (6 yıl önce)
    Yereldeki yöneticilerin hataları bizim büyük resmi gormemizi engellememeli.Türkiye için ümmet için #devam
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)Baskilli isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi resminide al git burdan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (6 yıl önce)
    Yürü be cesur yurek. Senin sayende bazı yatırımlar malatyaya yapılıyor. Sonuna kadar arkandayız
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)Eco isimli kullanıcı yorumuna
    hahaha cesur yürek birde sesli güleyim hahaa malatyayı düşmanlardanmı kurtardı ne yaptı boş boş bağırıp çağırmasından başka ne icraatı var
    0
    0
    Yanıtla
  • en azindan mecliste malatyanin sorunlarini dile getirdi.senin vekillerinin 1 tane konusmasi varmi.ama size hak surunmek.bencede vermeye devam edin oyunuzu.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    muhtemelen yaşça küçüksün sana tavsiye akp hükümetinden önceki türkiye ne durumdaymış bi oku bilgilen kafanı kumdan çıkar sürünmeye gelince biz sürünmeyiz hak yolunda eğilir hakka inanırız
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (6 yıl önce)
    Millette Tayyip Erdoğna sevgisi var kardeşim. 150 km yoldan Ramazan günü koşa koşa mitinge geliyor insanlar. Biraz da bu şekilde kabul edip, bize neden böyle teveccüh yok deyin be. Hep çamur atma, karalama.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (6 yıl önce)
    381 yıllık Kervansaray’ı hatırlayın sayın malatyalı hemşehrilerim hatırlayın ve elinizi vicdanınıza koyun ecdad yadigarı bu yapı 2009 yılna kadarki içler acısı halini hatırlayın birde şimdiki durumuna bakın kimin tarihine geçmişine sahip çıktığını Allah için itiraf edin...Daha şimdiden yapacakları mitinge katılımın az olacağını hisseder gibi bir hal aldınız ve buna kılıf uydurmanın derdine düştünüz..Bir sürü çamur atıyorsunuz..Benim akçadağlı hemşehrilerim saf değildir onlar su ve doğalgaz şebekeleri yüzünden asfaltları kazılmış ve bittiğindede yenileneceğini bilmezmi sanırsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın o tarihi eseri ne biçim restorasyon yapıldığını güzelim eseri yeniden inşaa ettiler temelden değil kafalarına göre yaptılar ben o restorasyon projesinde staj yaptım çimento kullanılması yasakken çimento kullanıldı barut inşaat kayserililer çok güzel kaymak kazandı orda güzelim Malatya taşı ile değil kayseri taşı ile yeniden yapılan bir kervansaray bilmeden konuşma yorum yapma araştır
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi de akepeden önce CHP'mi vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Sayın Ağbaba Varoll. . . ! ! ! #Sıkıldık. #Tamam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Atlı (6 yıl önce)ÇİFTÇİ44 isimli kullanıcı yorumuna
    #DEVAMMMMM #REİS İLE DEVAM #SIKILMADIK... #DEVAMMMMMMMMMMMMMM
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)Turgay Atlı isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi Hadi Hadiiiiiii. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • TNÇ (6 yıl önce)
    Yaşım 43 Özalın başbakanlıgindan beri siyaseti takip ederim.Ülkemiz ne olup bitiyor takip ediyorum valla kim başta ise onun adamları devlette işe giriyor.Akp=chp=mhp=iyi=saadet diye düşünüyorum.Hakkım varsa öbür dünyada alacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • O zaman her zaman değişim şart. Gelen uzun durmayacak ki yemesin
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    adayınız da boş sizde yıllardan beri ne yaptınız ülkeyi lozan anlaşması yaparak bitirdiniz bırakın adam ülkeyi dünya ülkesi yaptı ve yapıyor siz boş boş boş boş
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)gazi isimli kullanıcı yorumuna
    Gazi,arkadas,dunya,ve,turk,tarihini,iyi,inceleyin, Lozanin,anlamini,ogrenirsin,kulaktan,dolma, Laflara,,bakmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • BANA GÖRE LOZAN TÜRKİYE YE VURULMUŞ FRANGADIR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi oradan o koşullar da bitmiş tükenmiş bir ülkeden vatan yaratmış adamlar yunan İ denize dökmeseydi de sen o anlaşmayı yapabileydin cahillik son moda kulak duyma herşeyi biliyorum havasında ne kadar çok zavallı var memlekette
    0
    0
    Yanıtla
  • Franga degil pranga. Cehalet kotu bir hastaliktir. Bu hastaliktan kurtulun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Fabrika sahipleri ,korkudan işçileri mitinge gönderdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (6 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    bende fabrika sahibiyim işçimi götürmedim.kimse beni tehdit etmedi korkutmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Teksil işçisi (6 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Ben 420 kişinin çalıştığı 2.organizede tekstil fabrikasında çalışıyorum,bizden bir tek işçi bile gitmedi,buna istanbuldan gelen patronumuzda dahil,Reiside ölümüne seven biriyim,Sayın ağbaba kendi seçmeniniz ile çıkıp çıkartacağınız 1 tane vekil,Malatya Reisin doğudaki kalesi dir,kendini hiç boşuna parçalama,Bu eskiyi de biliyoruz yeniyide inşallah bu ülke Reisimizin öncülüğünde çok daha ileriye gidecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Typ işkur un elemanları zaten AKP il başkanlığının verdiği liste akp listesine yazılmazsan o işe bile giremiyorsun doğru söyle miş vekilimiz aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genç (6 yıl önce)
    Kuru iftira atma sayın vekil yarın sayın ince yi göreceğiz bari ramazan ayı yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydi bu iftira. İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nı ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ni de Erdoğan "biz yaptık" dedi. Bu da mı iftira!
    0
    0
    Yanıtla
  • yav gözünü sevdiğim ne kuru iftirası ben seçim günü erzincana gidiyordum giderken yazıhan arapgir hatta arguvandan gelen okul servislerini bile gördüm mitinge adam taşıyorlardı ha bide son ses müzik !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunu geçtim miting alanında Elazığ firmasının otobüsü vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    ne kadar boş laf ediyor bu adam yaa. Sen ne yaptın yada yapacaksın onu anlat gorelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendisi bir şey yapmayacak desteklediğim için değil ama diğer bea vekile değer işler yapmaya çalışıyor akp bi tufenkci var ayrıca kaldiki çok doğru şeyler söylüyor yani soylediklerinde yalan bir şey yok ama kendilerinde bu fırsat yada güç olsa yaparlarmiydi bence bunlarda yapardi akp=chp kısacası
    0
    0
    Yanıtla