SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi ki Deprem Gecesi ve İlk Günlerde Kapalı Değildi

0
Güncellendi - 2020-02-03 18:24:35
İyi ki Deprem Gecesi ve İlk Günlerde Kapalı Değildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın büyük depremde en büyük hasarı gören Pütürge ve Doğanyol ilçelerine ulaşımı sağlayan karayolu, Cuma gününden bu yana, Kubbe Dağı mevkiinde özellikle gece ve sabaha karşı etkili olan tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyor. Karayolları ekipleri, başta yardım ekipleri olmak üzere bölgeye yönelik araç trafiğinin yoğunlaştığı yolun açık tutulması için 24 saat süreyle çalışıyorlar.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli olarak 24 Ocak Cuma gecesi saat 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin öldüğü, yine mal kaybının büyük olduğu Doğanyol ilçesi ile yine çok sayıda yapının hasar gördüğü Pütürge ilçesine yönelik olarak, depremden sonra yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmasında, her kış mevsiminde kar ve tipi nedeniyle sık sık kapanan Kubbe Dağı Geçidi ilk günlerde ciddi sıkıntı yaratmazken, geçtiğimiz Cuma gününden itibaren bölgede etkili olan kar yağışı ve devam eden tipi ulaşımı aksatmaya başladı.

Karayolları ekiplerinin yoğun çabalarına karşın, karayolunda ulaşımda özellikle gece ve sabaha karşı sıkıntı meydana geliyor. Yol gece ulaşıma kapanırken, sabahın erken saatlerinde yeniden açılıyor ve merkezden yardım ekipleri, güvenlik kuvvetleri, yetkililer Doğanyol ve Pütürge'ye gidip dönebiliyorlar.

Bu arada, vatandaşlar, bugüne kadar Kubbe Dağı bölgesinde kış mevsiminde meydana gelen ulaşım aksamalarına son verilmesi için yıllardır gündemde olan yeni yol güzergahı, tünel vs. ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamasından, bir süredir siyasilerin bu konuyu ağızlarına dahi almayıp sorunu unutmasından yakınırken, deprem ve sonrasındaki bir kaç günde, yolun kış koşulları nedeniyle kapanmamasının daha büyük bir felaketin önüne geçtiğini, yardım ekiplerinin kısa sürede bölgeye ulaştıklarını, yolun kapalı olması halinde depremden etkilenen Doğanyol ve Pütürge ile mahallelerininin (köylerinin) bir başka felaketi daha yaşamış olacaklarını, böyle bir durumun meydana gelmemesinin önemli bir şans olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşlar, bu vesileyle, Pütürge ve Doğanyol'a ulaşımı sağlayan karayolunun her mevsimde her koşulda ulaşılabilecek bir hale getirilmesi için artık laf üretmek yerine iş yapılmasını istediler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAF: Malatya- Pütürge Karayolunun Kubbe Dağı Bölgesi (Atilla Özdemir)

FOTOĞRAFLAR: Karayolları ekiplerince Pütürge ve Doğanyol ulaşımını sağlayan yolda gece gündüz sürdürülen çalışmalar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Tarkan (4 yıl önce)
    Bu siyasi gruplaşmadır kardeşler Sakin olun bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut Eren (4 yıl önce)
    Deprem paraları nerde biride çıkıp cvp verse ????
    0
    0
    Yanıtla
  • hoca (4 yıl önce)
    Sovu yapan sizinkiler di. Yarım saat bekleyip kayağa gidenlerden de bahset kardeş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (4 yıl önce)
    Pötürge ve Doğanyoluda kapsayacak şekilde Çermik uzerinden Diyarbakıra açılacak yeni bir devlet yolu hem iki ilçenin ulaşımını rahatlatır hem de Diyarbakır Malatya arasi dahada kısalır. Bu yol Doğanyol ve Poturgenin de gelismesine faydası olur. Öznur Çalık ın bu iki ilçeye yapacağı en büyük iyilik bu olur diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derviş (4 yıl önce)
    Deprem sırasında yol kapalı olaydı bakayım depremden bu yana kamera önünden ayrılmayan iktidar partisi milletvekilleri bu yol için senelerdir uyuttukları vatandaşa karşı ne diecekti merak ediyorum.Sanki 18 senedir iktidarda olan parti başka partiymiş gibi evi başına yıkılmış milletin önünde kurtacıcı gibi sahneden inmiyorlar.Kurtarıcı havasına girmiş hepsi.Daha geçen sene imar affı diye tüm çürük kaçak yapılara af getiren çuvala soktukları kanunlara el kaldıran sanki başka parti milletvekilleriydi.Bir muhabir çıkıp sormuyor bunu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (4 yıl önce)Derviş isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaşa hizmet etmeleri zoruna mı gitti..Depremden 10 gün sonra gelen muhalefet partisine laf yok , hizmet eden gecesini gündüzüne katan, çoluk çocuğunu evde bırakıp deprem bölgesinde çalışan sayın bakanlarımıza laf edemessin sen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkaları gibi yarım saat durup tatile çıkmadılar.10 gün enkazın başında beklediler.Nankörlük etmekten başka birsey bilmiyorsunuz.Muhalefet partisi başkanı bir hafta sonra gelip show unu yapıp egosunu tatmin etti zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (4 yıl önce)muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumunuza sonuna kadar katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla