SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi Parti Malatya Büyükşehir ve İlçe Başkan Adaylarını Belirliyor

İyi Parti Malatya Büyükşehir ve İlçe Başkan Adaylarını Belirliyor
A- A+ PAYLAŞ

İYİ Parti Malatya’da 3 adayını belirledi.

Edinilen bilgiye göre; İYİ Parti, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı eski müsteşarı Ali Helvacı’yı (fotoğraftaki) aday gösterecek. Helvacı, MHP’den Malatya Milletvekili Adayı olmuştu. 

Battalgazi ilçesinde ise, Malatya’nın tanınmış avukatlarından Yaşar Eren’in oğlu olan, kendisi de Malatya’da Avukatlık yapan Emircan Eren Belediye Başkan Adayı oldu.  İYİ Parti, Yazıhan’da ise Ali Topcu’yu Belediye Başkan Adayı olarak gösteriyor.

İYİ Parti’nin bu hafta belediye başkan aday listesini kesinleştirerek kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

ALİ HELVACI KİMDİR?
Malatya Darende (1950) doğumlu olan Ali Helvacı Gazi Üniversitesi Müh. Mim. Fakültesi Makina Bölümü (Lisans) mezunudur.

Makine yüksek mühendisi olan Helvacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Yüksek Lisans yapmıştır. Gazi Üniversitesinde İşletme – İstatistik – Yönetim Bilimi – Matematik – İnşaat – Elektromekanik alanlarında bilim uzmanlığı çalışmalarında bulunmuştur.

Çalışma hayatına 1973 – 75 Çandır Kalkınma Kooperatifi Yağ Fabrikasında Montaj Şefi – Teknik Müdür olarak başlayan Helvacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanlığı yapmıştır.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Helvacı, İnşaat İşlerinde, Şantiye Tesisat Şefi – Şantiye Müdürü görevlerinde bulunmuştur.

Ali Helvacı, 1985 – 89 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO İşletmesinde Genel Müdür Teknik Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, Doğalgaz Yapım ve Dönüşüm Projesinde Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet vermiştir.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi olarak çalışan Helvacı, 1989 – 95 yıllarında Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Teknik Yardımcısı olarak görev almış, aynı kurumda Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. (Bu görevi Hacettepe Üniversitesinin verdiği izinle üstlenmiştir.)

TSE’ de “her biri ayrı olarak” Doğalgaz – Tesisat – Makina İhtisas Komisyonlarında Başkan ve Üyelik Görevlerinde bulunan Helvacı, 1999 – 2001 döneminde Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış, ek görev olarak Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Vekilliğini de yürütmüştür.

Helvacı, 1999 – 2003 Bayındırlık ve İskân Bakanlığında( şimdi Çevre ve Şehircilik) Müsteşarlık yapmıştır.

Emekli olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu part-time öğretim görevlisi olarak hizmet veren Helvacı, yıllardır bilirkişilik, teknik müşavirlik ve eğitim hizmeti alanlarında çalışmaktadır.

Helvacı’nın “Yapı İşlerinde İhale Süreci ve Sözleşme Yapılması” ve “Yapım İşlerinde İş Deneyim Belgeleri ve Karşılaşılan Sorunlar” başta olmak üzere, mesleki ve teknik kitaplarının yanı sıra çok sayıda araştırması ve makaleleri bulunmaktadır.

MYA Danışmanı olan Dr. Yüksek Mühendis Ali Helvacı, İngilizce bilmektedir.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 ay önce)
    İyi parti bu ismi milletvekili 1. Sıraya koysaydı oyunu bayağı yükseltirdi, çok saygın bir isim, adaylığının kendisi ve Malatyamız için hayırlı olmasını diliyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Şuan en iyi aday ancak Malatyalı bu kadar dürüst iş bilen birine oy vermez çünkü belediyeyi partiye verirler
    %82
    %18
    Yanıtla