SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma Operasyonu.. 4 Gözaltı, 1'i Kaleşnikof 5 Silah

0
Güncellendi - 2020-03-13 19:10:28
Jandarma Operasyonu.. 4 Gözaltı, 1'i Kaleşnikof 5 Silah
A- A+ PAYLAŞ

 CENAZEYE GELDİ, GÖZALTINA ALINDI.. Jandarma operasyonlarında PKK/KCK terör örgütü sempatizanı oldukları, Atatürk ve Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle 4 şahsın gözaltına alındıkları, 1 otomatik tüfek ve 4 av tüfeği ele geçirildiği bildirildi.

Jandarma'dan konuya ilişkin olarak Valilik aracılığıyla şu bilgi verildi.

"Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, yaklaşan 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi ilimizde meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan, Cumhurbaşkanı ve Atatürk’e hakaret eden, aralarında muhtar ve HDP üyelerinin de bulunduğu (4) şahıs tespit edilmiştir.

12 Mart 2020 günü saat 08.00’dan itibaren, Malatya ili, Arguvan ve Kale ilçelerinde sosyal medya üzerinden, PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan, Cumhurbaşkanı ve Atatürk’e hakaret ettiği tespit edilen (4) şahsa ait (6) adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, şüphelilerin tamamı yakalanmış ve adreslerinde yapılan aramalarda;

(1) adet Kaleşnikof marka tüfek,

(17) adet 7,62 Mm çapında Kaleşnikof tüfek mermisi,

(4) adet ruhsatsız av tüfeği,

(104) adet av tüfeği fişeği,

(3) adet örgütsel kitap/doküman

(4) adet cep telefonu ve terör örgütünü simgelen puşi ve bez parçaları ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerine Malatya İl Jandarma Komutanlığınca devam edilmektedir. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasını müteakip Adli Makamlara sevk edilecektir."

BABASININ CENAZESİNE GELDİ, GÖZALTINA ALINDI..

Bu arada, İngiltere'de yaşadığı ve 2013-2014 yılları arasında sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen A.Ş. adlı şahsın, vefat eden babasının cenazesi için Akçadağ ilçesi Darıca Mahallesi'ne geleceğinin haber alınması üzerine, cenaze töreninin bitiminde Jandarma tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı