SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma Protestocuların Kürecik Radarı'na Gidişine İzin Vermedi

Jandarma Protestocuların Kürecik Radarı'na Gidişine İzin Vermedi
A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu en az 500 Filistinlinin öldürülmesi üzerine Malatyalılar  şehir merkezinde yaptıkları protesto eylemlerinin ardından Akçadağ ilçesindeki Kürecik Radar Üssü’ne gitmek istedi. Ancak üssü yakın mesafede jandarma yola barikat kurarak geçişlere izin vermedi.

Malatya’da İsrail’i protesto eden vatandaşlar daha sonra uzun kuyruklar oluşturarak Akçadağ ilçesindeki Kürecik radar Üssü’en gitti. NATO Üssü olan, ancak ABD’li askerlerin görev yaptığı bilinen  ve güvenliği jandarmaya ait olan Kürecik Radar Üssü’ne yakın mesafede Malatya-Kayseri Karayolu Kürecik Mahallesi Karahan Tüneli Kavşağı’nda yola barikat kurularak Kürecik Radar Üssü bölgesine geçişlere izin verilmedi.

Çok sayıda polisinde jandarmaya destek için bölgede bulunduğu protestoda bazı gruplar ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Jandarma görevlileri, taş atarak taşkınlık yapan gruba biber gazı kullandı.  Taşkınlık yapan grubun atması sonucunda bazı jandarma görevlileri yaralandı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın bölgeye gelerek sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Eylem yaklaşık 4 saat sürdü.

MALATYA BAROSU'NDAN TEPKİ

Bu arada, Malatya Barosu, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısını kınadı.

Baro Başkanı Onur Demez, Baro Sosyal Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde insanlığı yok ederek soykırım yapıp, savaş suçu işlediğini belirtti.

Dünyanın neresinde olursa olsun başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillere yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıları, saldırılar kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun en sert şekilde kınadıklarını aktaran Demez, şunları kaydetti:

"Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri ve okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafsızlığını korumak ve suça ortak olmak istemiyorsa derhal görevi gereği olan süreci başlatmalıdır. Gazze'deki hastaneye yönelik saldırıda başta çocuk ve kadınlar olmak üzere yüzlerce Filistin halkını katleden, kural ve uluslararası hukuku tanımayan İsrail'e karşı Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Yaşanan vahşeti durdurmak, insan haklarını esas alan adil ve kalıcı bir barış inşa etmek için; insan haklarını korumakla yükümlü uluslararası kuruluşları, uluslararası kamuoyunu ve tüm devletleri göreve davet ediyoruz."

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 ay önce)
    Protesto yapacağınız yer akp il merkezidir, radar üssü değil. Ama nerede sizde o kafa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gece (6 ay önce)
    Bu gruba diyecek çok şey var birincisi ora kurulduğu zaman neden ses cikarmadiniz bugünün Cumhurbaşkanına neden protesto etmediniz niye polise jandarmaya laf küfür taş atıyorsunuz ayıptır ikincisi madem protesto ediyorsun o gruba sesleniyorum hadi gitsenize İsrail'e burda yaptıklarınızı orda görelim bunlar o davulcu ekibi yüzde yüz Malatyayı yine altın dolar gezi olayları darbe günü ve bazı şeylerde davul çalan o topluluğu harekete geçiren ekip bunada şaşırmadım yazıklar olsun Malatyalı olmaktan utanıyorum ama şunu demeden edemiyecem zamanın da Chp li veli agbabaya helal olsun neden oraya gittikleri protesto ettiklerini anlamıştım bugünler içinde ama o gün o adama kimse destek vermemişti ee şimdi ayıklayın pirincin taşını
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Agam (6 ay önce)
    masum insanlar öldürülüyor.Filistine de mecliste bir yasa çıkarıp asker gönderin.ülkemizde gönüllü yüzbinlerce insan çıkar...kınamaya hiçbirşey olmuyor...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Yasaya gerek yok gitmek isteyen gidebiliyo
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Meşveret (6 ay önce)
    O üst israili irana karşı koruyan özel bir üst.Açıldığı zaman neredeydiniz?Kuru gürültü!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (6 ay önce)
    gerçek protesto radara izin veren cumhur ittifakının yani iktidarın il yönetimleri önünde olur küreciğe gidip mehmetçiğe,polise taş atmaz bu halay ekibinin farklı versiyonudur Allahınıza gurban maletyalılar kurduran rte değilmi
    %72
    %28
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 ay önce)
    bir avuç akıllı.. Malatyalı olmaktan utanıyorum bazen yok halay çekiyolar yok küreciğe cihada gidiyorlar allah akıl fikir versin ne diyelim
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    Radar üssünün açılışını alkışlarla karşılayanlar, güya rada üssüne proteztoya gidiyor.Protestoyu bırakın radar üssü ve incirliği kapattırın da samimiyetinizi görelim
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Karamsar (6 ay önce)
    Keşke bir kerecik de şu güzelim memleketimiz Malatyamız için şu tepkiyi koyup toplansaydınız.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ahmet (6 ay önce)
    ulu reisiniz kapatsın ..van minit demesini biliyor..ama israil bir yandan yahudi cesaret ödülü verdi reise.. bu nasıl olacak? ümmet nerdesin!!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Zibetr (6 ay önce)
    Vay be! Başta Veli Ağbaba olmak üzere vakti zamanınd orada eylemem yapan CHP'ye destek olmak bir yana kınayan kitle Kürecik'e koşmuş.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • mehmet (6 ay önce)
    kendi askerini taşlamak ne demek,
    %85
    %15
    Yanıtla
  • m.öz (6 ay önce)
    Binlerce kişi alanda vardı. Bunların içinde sadece bir kaç kişi kadar güvenlik güçlerine taş atmaya çalıştı. Ancak onlara oradakiler zaten engel oluyordu. Buna rağmen taş atan olmuş olabilir. Ben bizzat görmedim. Güvenlik görevlisi arkadaşa gayet efendi bir şekilde bir şey söyleyecektim ki, biber gazı direkt yüzüme sıkıldı. Buna üzüldüm. Bu olayı bizim güvenlik güçlerimize yakıştıramadım. Malatyalı olarak bu üssü istemiyoruz.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Gerçek malatyalı (6 ay önce)m.öz isimli kullanıcı yorumuna
    Tamamen yalan soyluyorsunuz. Guvenlik guclerine kufurler hakaretler taşlar neler neler. Yaziklar olsun garip bir kalabalikti cabuk galeyana gelen ne yaotigini bilmeyen askere polise hakaret eden
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)Gerçek malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Benim şerefli askerime, emniyet güçlerime küfür edenlere, ettikleri küfür ve hakaretlerin aynısını iade ediyorum. Evet yapılan bir katliam ve kabul edilemez, ama hiç kimse de görevi ülkemin güvenliğini , huzurunu ve asayişini sağlamak olan güvenlik görevlilerine saldırmaz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Amerikan üstüne gitmek için yola çıkmak ve kendi yurdumuz Türkiye cumhuriyeti devletinin jandarmasına taş ile saldırmak. Nasıl insanlarla yaşıyoruz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bu Malatyalılar Bi garip zaten Filistine bomba atıldı tamam da bizim akıllılar Türk polisini askerini neden taşlar anlamıyorum şebeke suyunda bir şeyler var kesin akış akış değil
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Meşveret (6 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    O kalabalığın ekseriyası Adıyaman ve Baskillilerden oluşuyor. Malatyayı temsil ediyorlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hukukçu Atakan KAYA (6 ay önce)
    Rte ne bekliyorsun,kapat Kürecik üstünü.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Evet Kürecik Amerika ve İsraile hizmet ediyor. Ancak ekonomi kötü, dışardan paraya ihtiyaç var. Ekonomi bakanı ülke ülke para arıyor. Bütçe açığı rekor kırıyor. O nedenle hükümetin görüşmeden başka yapacak hiç bir şeyi yoktur. Faiz sebep, enflasyon sonuç, ben ekonomistim, Nas var deyip, ekonomi profesörlerini takmazsan olacağı buydu zaten. Şimdi tam tersini yapıyor, faizi yükseltiyor. Demek ki gerçekçi ekonomi politikası buymuş. Peki ne oldu şimdi Nas a, ekonomistliğe, faize? Olan bu halka oldu. Peki cumhurbaşkanının yanlış ekonomi öngörüsünün cezasını neden, günahsız bu halk çekiyor? Neden bizi yönetenlerin hatalarını vergileri yükselterek, maaş zamları düşük tutularak bu halk ödüyor? Yanlışı kim yaptıysa, ekonomiyi kim batırdıysa cezasını da o ödesin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • NATO üyesi olduğumuz için ABD ile müttefiğiz..NATO üyeliğimiz ve ABD ile olan müttefik olma durumumuz hangi dönem gerçekleşti? önce şimdiki yönetimden önce bunları bir sorgulayın..sonrada bir hukukçuyum yazmışsınız, cumhurbaşkanına hitap konusunda saygısız bir yazı biçimini tercih etmişsiniz..
    %10
    %90
    Yanıtla
  • nato üyesi olmadan koreye asker gönderen başbakanın siyasal devamından ancak böyle bir yorum beklenir. Hukukçu olmanıza gerek yok. RadyoTelevizyonElektronikmedaya da alternatif kaynakları da okuyun. Müttefiğiniz yunanistana yani Türkiye sınırına zırlı birlikten oluşan üs kurdu. yunanistanın S-300 rus hava savunma sistemine ses etmedi ve sana hava savunma sistemi satmadı. F35 projesinden çıkardı. Fetö elebaşını sana teslim etmedi. Yesinler böyle müttefikliği. Çok partili sisteme geçildiği günden bu güne memleketi sağcıyım diyenler yönetiyor ve nedense bu nato sevdası bir türlü birmiyor. Ne amerika, ne rusya , ne çin. TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE.
    %100
    %0
    Yanıtla