SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan 'Ağır Vasıta' Denetimi

0
Güncellendi - 2018-12-18 20:34:47
Jandarmadan 'Ağır Vasıta' Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da jandarma ekipleri, kentte ağır taşıtlara yönelik denetleme başlattı. Uygulama sonunda trafik kurallarına uymadığı belirlenen 96 sürücüye yaklaşık 52 bin TL ceza kesildi.

İl Jandarma Komutanlığından verilen bilgilere göre, trafikte yer alan kamyon, çekici, tanker benzeri ağır taşıtlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Jandarma sorumluluk alanında yer alan bölgelerde 4 gün boyunca süren denetimler neticesinde toplam bin 934 araç durdurularak kontrol edildi.

Denetimlerle ilgili olarak Jandarma'dan şu bilgi verildi:

"Ülkemizde yük taşımacılığının yaklaşık % 90’ının karayolu ile yapılması ve tüm tescilli araçların % 3,7’sinin kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlardan oluşması nedeniyle karayollarında meydana gelen kazalarda da bu tür araçların ölümlü kazalara karışma oranlarının % 27,8 olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda, ağır araçların (Kamyon, Çekici, Tanker vb.) karıştıkları kazaların önlenmesi ve trafik güvenliğinin arttırılması maksadıyla, yük taşımacılığı yapan araçların/römorkların altına girmesini önleyecek “arka ve yan koruma çerçevesi” ile özellikle geceleyin görünürlüğü ve fark edilmeyi arttırıcı “arka işaret levhası ve reflektörler”, “ağır yük taşıyan araçlar” konusunda Malatya İl J.K.lığı sorumluluk bölgesinde uygun görülen yol güzergâhlarında 13, 14, 15 ve 16 Aralık 2018 tarihlerinde saat:10.00-12.00, 14.00-16.00 ve 20.00-22.00 arasında denetim faaliyeti icra edilmiştir.

Uygulama neticesinde; (1.934) araç kontrol edilmiş, trafik kurallarına uymayan (96) sürücüye, (51.958) TL. Trafik İdari Para Cezası uygulanmış, (52) araç trafikten men edilmiştir."

Bülten- iha  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız