SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan Trafikteki Tarım Araçlarına Denetim

Jandarmadan Trafikteki Tarım Araçlarına Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma sorumluluk bölgesinde trafik kazalarının önemli sebeplerinden biri olan tarım araçları ve traktörlerle ilgili denetim ve sürücü eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı, denetim ve eğitim çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Jandarma sorumluluk bölgesinde trafik kazalarının meydana gelmesinde önemli unsurlardan birisini de mevsim ve bölge şartlarına göre değişen yoğunlukta olan tarım araçlarının ve traktörlerin karayolunu kullanımları oluşturmaktadır. Yılin sadece belirli dönemlerinde ve çoğunlukla köylerde/kırsal bölgelerde faaliyet yürütmelerine bağlı olarak trafik güvenliğine yeterince önem verilmeyen, işık, arka reflektör ve diğer donanımları eksik veya bulunmayan Traktör vb. taşıtların devrilmeye karşı koruma çerçevesi (ROPS-yaşam boşluğu) kontrolu, karayoluna kontrolsüz girmeleri nedeniyle oluşabilecek kazaları engellemek, can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla, "Tarımsal faaliyete bulunan araçlara" yönelik trafik eğitim seminerleri ve denetimler yapılarak bilgilendirici el broşürleri dağıtılmıştır. Eğitim ve denetimlere önümüzdeki süreçte de devam edilecektir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • vatandaş (2 yıl önce)
    sırada köylüler mi var şehirde yazılan cezalar yetmedi her yere gizli gizli pusu atıyor benzin fiyatları cezalar verdiler bıktık zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Ülkede üretim yapan 3-5 kişi kalmış onları da yıldırmayalım. Şehir merkezinde çöp toplayan değişik şekillerde araçlar var neden bunlar da aynı hassasiyet gösterilmiyor...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Üstelik o söylediğiniz araçları kullananlar trafik kurallarını ve insan hayatını (önc3likle kendi hayatlarını) tehlikeye atıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla