SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadına Yönelik Şiddet Acizliktir'

'Kadına Yönelik Şiddet Acizliktir'
A- A+ PAYLAŞ

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında; Malatya Valiliği öncülüğünde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve paydaş kurumların katılımıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Malatya’da Hep Birlikteyiz” sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde” toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen etkinliğe; Vali Hulusi Şahin’in eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen,  kamu kurum kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı

Ebru Şahin ve protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İŞ-KUR ve KADEM tarafından kurulan stantları ziyaret ederek görevli personellerden, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Ebru Şahin ve beraberindekiler etkinlik çerçevesinde kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla  hazırlanan “Şiddete Dur De” panosuna ellerini boya ile kaplayarak el izlerini bıraktılar.

Son olarak Malatya Kadın Kooperatifleri tarafından kurulan “Kadın Emeğine-Evet Kadına Şiddete Hayır” temalı stantlar ziyaret edildi.

“İYİ HAL İNDİRİMİNİ KALDIRDIK”

AKP Malatya İl Kadın Kolları üyeleri, il başkanlığında düzenlenen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkati çeken dövizler açtı.

İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, AKP hükümetleri döneminde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan yasal düzenlemeler ve atılan adımları anlattı.

Kadına yönelik şiddetin cezalarını artırdıklarını belirten Pelitoğlu, "Nikahlı eşe karşı işlenen suçu boşanmış eşi de kapsayacak şekilde düzenledik. Türk Ceza Kanunu'nda yapılan son düzenlemelerle erkeğin kadına yönelik işlediği suçlarda 'iyi hal' indirimini kaldırdık ve kadına şiddeti 'katalog suç' kapsamına aldık. Artık takım elbise giyen, kravat takanlar takdir indirimi gerekçesinden faydalanamıyor." diye konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ACİZLİKTİR”

Bu arada, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun kadına yönelik her türlü şiddet acizliktir, zayıflıktır ve insanlık suçudur. Kadına şiddet insanlığa hakarettir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AKP Yeşilyurt İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kundaktepe, AKP Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Tuba Tansel Elgin ve Yeşilyurt Belediyesinde çalışan kadın personellerle birlikte ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveninin kadınların saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkün olacağını söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Tuba Tansel Elgin, “Kadınlarımız annelerimizdir, eşlerimizdir, çocuklarımızdır ve sevdiklerimizdir. Çalışma hayatında azmin ve başarının sembolüdür. Kadınların toplumdaki yeri ve saygınlığı medeniyetin göstergesidir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ediyoruz. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında, kadınların mücadelesinin yanındayız!. Fiziksel, psikolojik ve sözlü şiddetin her türlüsüne karşıyız. Unutmayalım ki; kadına yönelik yapılan şiddet, insanlığa ihanettir.” diye konuştu.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Kadın annemiz ablamız kızımız eşimiz başımızın üstündeler Tv de izliyon kocası var çocuğu var onları bırakıp internete tanışdığı birine ķaçıyor bu kadına ne ceza var soruyorum kadın hakkı diye bağıranlara sizlerin başına böyle bir olay gelse ne yaparsınız seninle evliyken başkasında çocuk olsa halen kadın hakkı dermisiniz Bu kadar çabayı temiz dürüst kültürlü namuslu insan olması için emek versek daha iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla