SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlara Özel Daire Başkanlığı

Kadınlara Özel Daire Başkanlığı
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanlığı bünyesinde kadınlara özel kurulan daire başkanlığı, şiddet mağduru kadınlara ilişkin hizmetlerin etkinliğinin artırılması, kadın mağdurlarının adalete erişimlerinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmaları yoğunlaştırdı.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakan Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kadın haklarına yönelik politikalar geliştirmek, adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerince sunulan hizmetlerin etkinliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmek üzere Kadın Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Psikososyal müdahale programları geliştiren, kadın mağdurların sahip oldukları haklar ile kamu kurum ve kuruluşlarınca sunulan hizmetler konusunda bilgilendirilmeler yapan Başkanlık, ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ediyor.

Şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetlerin etkinliğinin artırılması ile kadın mağdurların adalete erişiminin güçlendirilmesine yönelik araştırma, inceleme ve analiz çalışmaları yaparak yeni projeler geliştiren Daire Başkanlığı, mağdurlara yönelik olarak şüpheli veya sanıkla teması önleyici tedbirlerin alınmasını, yerleşim yerini veya okulunu değiştirmek zorunda kalan mağdurların talepleri halinde aynı türde eğitim veren okullara devam etmelerini sağlıyor.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • dr cengiz (1 yıl önce)
    gerek 2684 yasalı kadına yönelik şiddeti sözüm ona önleme yasası gerekse de kadının lehine pozitif ayrımcılık yapan tüm uygulamalar çare olmadı hatta erkek şiddetini artırdı ..siz bu kadar kadına yönelik şiddet haberleri duyup görüyor muydunuz???niye bu kadar arttı?? kadınlar neden öldürülüyor?? peki hep erkekler mi suçlu? kendi fikrimi söyleyeyim kapalı kaplar kuralı ...baskıyı ne kadar artırırsanız tepkiyi o kadar çok alırsınız...iki taraf için de geçerli bu...kadına pozitif ayrımcılık yapıldığı malum olduğundan kadın basit bir tartışmada soluğu aile içi şiddet bürosunda alıyorsa ve orada erkek kendini 2. sınıf olarak görüyorsa ve o kadın o bürodan çıkıp evine geldiğinde ( ataerkil bir toplumda baskıya maruz kalan) koca tepkiyi artıracaktır..hele de en ufak bir tartışmada bile erkeğe en az 1 ay evden uzaklaştırma kararı çıkıyorsa eve dönüşte vay o kadının haline...ya sonra uzaklaştırmalar 2-3 aya çıkıyorsa artık adam evine bile giremiyorsa ve hatta zorlama hapisine atılıpta kodesle tanışmışsa sizce sonuç ne olur..işte bunlar olur... eskiden de ailelerde sıkıntılar olurdu ama ya aile büyükleri araya girerler ya da ak sakallılar devreye girerdi şimdi artık araya giren soğuk yüzlü emniyet ve adliye görevlileri ve onlarda bıkmışlar...vel hasıl kelam bu işin çözümü ailededir ve aileye bu kadar müdahale eden devlet ailenin bu kadar içine giripte mahremiyet bırakmayan bu kanunları çıkaran hükümet suçludur..
    %100
    %0
    Yanıtla