SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kadro Zaten 14 Kişi!. Bu İş Nasıl Olacak?"

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, Koranavirüs salgını futbolda kural değiştirdi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 2020 sonuna kadar yapılacak maçlarda takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkını vermesine ilişkin “Kadrosu geniş takımlar 5 oyuncu değiştirme hakkını çok iyi kullanacak. Örnek veriyorum. Ben kullanamayacağım” yorumunda bulundu.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB), FIFA'nın 31 Aralık'a kadar oynanacak maçlarda takımların 5 oyuncu değişikliği yapması önerisine onay vermesinin ardından bu kural ilk olarak Bundesliga'da kullanıldı. Alman liginde 26. hafta maçlarında bazı takımlar 5 oyuncu değişikliği hakkından yararlandı.

Süper Lig’de kalan 8 maçı oynamak için Malatya’da hazırlıklarını sürdüren BtcTurk Yeni Malatyaspor’da, takımın teknik patronu Hikmet Karaman, 5 oyuncu değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Futbol Arena’ya konuşan tecrübeli teknik adam, “Almanya’da 10 maçta 6 sakat var. Almanya’yı örnek veriyorlar da Bundesliga'da ilk haftada asla 6 sakat olmamıştır. 6 sakat var, adam maç 2-2 iken 5 oyuncu değiştiriyor. Kadrosu geniş takımlar 5 oyuncu değiştirme hakkını çok iyi kullanacak. Örnek veriyorum. Ben kullanamayacağım ama adam kullanacak. Bir santrforu var. İki santrforu daha yedekte bekliyor. Orta sıralardaki bazı takımların da çok işine geliyor bu durum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs sürecinde ligin yeniden başlayacağı tarihinin açıklanmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Federasyonumuz ‘pozitif çıktı, o ayrılacak’ diyor. Onu sakat gibi düşünüyor. İki hafta karantinada kalacak, sen çıkıp oynayacaksın. Sakat olan oyuncusu son 24 saate kadar hatta maç gününe kadar bekliyoruz hatta ısınmaya çıkarıyorsun kendisini iyi hissediyorsa oynatıyorsun. Koronada öyle bir şansın yok. Küme düşmemek için oynayan bir takımlarda bir veya iki oyuncu oynayamazsa ne olur? Yazık değil mi bu takımlara? Maç kazanabilir mi, mümkün değil. Şampiyonluğa oynayan takımın iki oyuncusunu çık, oynadıkları maçın seyri değişir. İsim vermeyeceğim, üç tane şampiyonluğa oynayan takımın iki oyuncusunu çık, bakın ne kadar zorluk yaşayacaklar. Hadi onları ayrı tuttum kadroları geniş, biz küme düşmemeye oynuyoruz. Kadro zaten 14 kişi! Bu iş nasıl olacak? Hadi maçları oynadın, pozitif çıktı. Almanya’da lig sonuna kadar kaç bin tane test oluyormuş, biz bu test sayısını yapabilecek miyiz?”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Muhammed Dogan (3 yıl önce)
    31 Mayıs itibari ile 10 futbolcumuzun sözleşmesi sona erecek ya. Bu durumu kastediyor olabilir arkadaşlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • yardısız (3 yıl önce)
    kendi adıma bu külüp küme düşmüş bir kulüptür. Ha bu sene ha seneye.Taraftara heyacan vermeyen bir takım ve ümit vermeyen bir yönetim.Muarat yıldırım gibi topa vurmaya gücü olmayan bir kaptan. Yani neresinde tutarsanız tutun elde kalacak bir malatyaspor görüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YILMAZ (3 yıl önce)
    Hikmet hoca geldiğinde, bu takımın kondisyonu çok kötü, haftada 3 gün yatmışlar 2 gün antrenman yapmışlar demişti. Şimdi bütün takımlar aylarca futboldan uzak olduğundan hepsi eşit durumda. Bu dönemde takımını diğer takımlara göre daha iyi hazırlayanlar başarlı olacaktır. Kadro 14 kişi de ne demek?! Ligin ilk yarısında ilk 11 de oynayan oyuncuları sayalım; Fernolle, Chabeke, Özer Özdemir, Mina, Hadebe, Mustafa Akbaş, Sakıb Aytaç, Erkan Kaş, Robin Yalçın, Donald, Geylan Cehelali, Aquah, Karim Hafez, Fofana, Bifouma, Gökhan Töre, Murat yıldırım, Remi Walter, Umut Bulut, Vidar Kjartanson ve Eren Tozlu.. Karim Hafez ın kadro dışı olduğu söyleniyor. Toplam ilk 11 de oynamış en az 20 futbolcu var. ilk 11 de oynamamış futbolcuları ise yazmadım. Yapma Hikmet hocam, siz bahanelerin arkasına sığınacak adam değilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Ağzı olan konuşuyor yok efendim niye koşturuyorsun ee Bre bilgisiz bunlar yılların futbolcusu herkesin zaten kendine göre yeteneği var kondosyon olmazsa iki ileri geri koşmayla şişer kalırlar zatı bu coronadan dolayı evlerinde kilo aldılar Çok koşup nefes ciğer açmalrıları lazım bugünün futbolunda koşan kazanıyor saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan Karakas (3 yıl önce)
    Ingiltere de Avrupa da oyuncularin antreman sekillerini hic incelememis mi hikmet karaman kloop la arkadasmissin hic mi bisiler kapmadin adamdan, ne antremani yaptiriyorsun sen bu oyunculara gunesin aninda kosturmaktan baska. adamlar gol provasi calisiyor antremanda sen ne yapiyorsun gunesinin aninda guc depoluyorsun? Adamlar igne deliginden gecme gol vurusu calismasi yapiyor. sen ne yapiyorsun hoca? Ondan sonra Turkiye ligi niye boyle. iste hoca yok ki ulkede futbol ogretsin oyunculara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Hocam sen hayatının yanlışını yaptın, neredeyse matematiksel olarak düşmüş bir takımda ne işin var.Son 9 maçta bir puan alan takımdan bir şey olmaz.Tek ümidimiz liglerin iptali idi, o da olmayacak.Yapacak bir şey yok sağlık olsun.Seneye iyi bir kadro ile tekrar süperliğe döneriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Hocada oyuncular gibi para alamıyor karamsarlığı ondan galiba. Parasız ne oyuncularda nede Hocada morel var Babamızın hayrınada kimse canını dişine takmaz canla başla oynamaz kimse kusura bakmasın mademki ligleri para için oynatıyorlar emekcilerde para alması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    3 ayda bir takım değiştiren başarıyı değil alacağı parayı gözleyen bir sıradan hocadan ne bekliyordunuzki..yönetimde umut bulutu alarak zaten kulübün ipini çekti.şahsen ben adil başkandan böyle bir tablo beklemiyordum.adeta kabus gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Parasızlıktan kulübün taşıtları satılmış biz neyi konusuyoruz tek ümidimiz futbolcu kadrosu ve hocanın bu işi sirtlayip takımı ligde bırakıp ondan sonra fedarasyona gitmeleri alacaklara temlik koydurmalari ve gerçekleri anlatıp bu şehirden görevlerini yapmalarının mutluluğu içerisinde ayrılmaları .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergül (3 yıl önce)
    Türkiyenin gelmis gecmis en iyi hocalarindan biri malatyada. türkiyenin milli takimina layik biridir Hikmet karaman. Bos konusup durmayin. Ben onun üzerine Teknik Direktörü tanimam.
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Diğer futbolcular nerde hocam?
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Hocam ne kadar bahane buluyorsun son sıradaki Kayseri bile deli gibi hazırlanıyor. Senin takımından 3 tane Ankaragücü çıkar. Taş gibi takım var elinde çıkar oynat takımı 4 galibiyete ligde kalıyorsun. Hiç mi takımı tanımıyorsun ben tanıtayım koy farnolleyi kaleye defansa mina, Mustafa,hadebe sağda chabek ortada Gökhan Donald aquah kenarlara karım Hafes, bifouma forvetede ister fofana ister umut ister vidarı koy al sana takım. Daha murat yıldırm, Robin yalçın, Sakıp Aytaç, Erkan Kaş, özer, Ahmet ıldız, eren iyileşti takımda 20 tane kafadan oyuncu var lütfen artık bahane bulma sen böyle yaparsan oyuncular zaten bahane bulur bizi ligde birak sonra ister devam et ister git ama ligde kalalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (3 yıl önce)New malatya isimli kullanıcı yorumuna
    ya kac defa dedim size bu adama yol verin gitsin. ben oyuncularin yerinde olsam sallamam maskot olarak gorurum. dayanamaz gider. gitmezse de elinde oynatirlar. Ali Ravci bu takimi ligde birakir. sallamayin su adami. yok kloppla arkadasim bilmem neyim. 1 senedir galibiyetin yok ne anlatiyon hoca sen. hele lig baslasin bak sen daha neler sayacak. Alman takimlari cikti tikir tikir oynadi. oyuncularin yerinde olsam kendi oyunumu oynarim.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yördem (3 yıl önce)
    hocam bu lig oynanacak bu gibi açıklamalar hem taraftarları hemde futbolcuları ümitsizliğe itiyor.lütfen daha motive olalım yani az adam az laf çok iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Yetersiz baskan normal kadro bu kadar kalitesiz olursa adil gevrek ve ekibi kulübü iyi sömürmüşler eğer yolsuzluk yapmişlarsa Allah balalarını versun
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Hocam sizi ümitsiz ve karamsar goruyorum gerçektende haklısınız bu ilde gerçekleri kimse konuşmaz yoksa bu takım iki oyuncu gitti diye 9 haftada bir puan alamaz bu kulübün yönetim sorunu var bu yönetimde bu takımı düşürmeden gitmez biz yönetimden ziyade oyunculara ve size güveniyoruz lütfen karamsarligi bırakırsanız iyi olur bu oyuncularla bu takımı ligde bırakabilirsiniz kolayı herkes başarır önemli olan zoru basarmaktir şahsen ben oyunculara ve size güveniyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (3 yıl önce)
    Diyorlarki Takımın iskeletiyle kim oynadıysa onu çıkar o oynasın kaleyemi geçer müdafamı oynar ilerdemi ortadamı antremanlarda bi dene göreceksin her telden oynar Diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • genco (3 yıl önce)
    hocam canını sıkma en fazla 2 hafta oynarlar sonra ligler iptal.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (3 yıl önce)
    fernol,ufuk,haddebe,mina,mustafa,murat ıssam,murat,hafez,akuah,rami,donalt,eren,umut,khertonson,umut,erkan,bifoma,fofana,töre,özer,robin, ildız ahan da cillop gibi 23 oyuncu 1 ay var yetiştir 1-2 oyuncu hariç diğerleri kaliteli oyuncular . paralarını da verin görün bakın hele nasıl oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • turo44 (3 yıl önce)
    Ya sen nekadar karamsar ve mutsuzsun,bahane arama... Bırak ve git senden hayır gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Ya hoca boşuna uğraşma ve bırak git.Takim zaten matematiksel olarak küme dusmustur
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (3 yıl önce)
    Hoca aklın yok mu senin seç altyapıdan sağlam adamları koy yedeğe taze kan olarak kenarda beklesinler
    0
    0
    Yanıtla