SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kahramanmaraş'ta 1 Yılda 20 Bin 145 Deprem Konutu Yapıldı

Kahramanmaraş'ta 1 Yılda 20 Bin 145 Deprem Konutu Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta,18 bin 296 deprem konutu, 1849 köy evi olmak üzere toplam 20 bin 145 konutun yapımının tamamlandığını ve hak sahiplerinin yeni yuvalarına kavuştuğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kahramanmaraş, bileği bükülmeyen, sırtı yere gelmeyen kahramanlar yurdudur. 6 Şubat depremleri sonrasında Edeler Diyarı'nda da 'tek yürek, tek bilek' olduk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdüklerini ve dünyanın en büyük konut seferberliğini başlattıklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta 7 bin 490 bina yıkılmıştı. Ancak umudumuz acımızdan büyük olmalıydı ve öyle de oldu. 45 bin 809 kalıcı deprem konutunun yapımının gerçekleşeceği Kahramanmaraş'ta,18 bin 296 deprem konutu, 1849 köy evi olmak üzere toplam 20 bin 145 konutun yapımı tamamlandı ve hak sahiplerimiz yeni yuvalarına kavuştu. Diğer konutların yapımı da büyük bir hızla devam ediyor. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Son anahtar teslim edilinceye kadar, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • aşkım_44 (2 hafta önce)
    oooooo sizin haberiniz yok malatya ya 45. bin yapıldı ve teslim edildi maraşa 20 bin çokmu. malatyamıza öyle bakıyorlarki bildiğiniz gibi değil. malatyamızda yok yok trafik sorunu yok inanılmaz sosyal aktiviteler var yollar kaldırımlar o biçim yapılıyor hatta malatyada gidelerin hepsi geldiği gibi birde promosyon olarak yaynlarında başka memleketli aileler getiriyorlar.. ben CHP.li değilim veli ağbaba dan allah razı olsun oda olmazssa mecliste malatyanın esamesi okunmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (3 hafta önce)
    Her seçimde aynı partiyi aynı kişileri seçerse Malatya değişime gelmezse 10 yıldada bitmez Malatya.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (3 hafta önce)
    Maraşa 20.000 konut mu yapılmış?Koskoca 1.5 yılda! bu kadar mı ?Gelsinler de Malatya ya hizmet nasıl yapılır görsünler?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mlt44 (3 hafta önce)
    Tas bulunmuş, bu kez sahibi kayıp
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)
    ülke batmış durumda,inşallah önümüzdeki birkaç yıl içinde ülke başka bir felaket yaşamaz.3-5 yılada anca konut ve iş yerleri teslim edilir.devlet bitik, vatandaş sorunları kendi gücü ile çözmek zorunda.gücü olan çözecek, olmayan bekleyecek görecek.insanlık tarihi böyledir.kendi işini kendin göreceksin ,yapamıyorsan sürünürsün.siyasiler politikacılar sadece ümit verir akıl verir.onlara da kızamayız şartlar böyle ,bizden birileri neticede onlar bizleriz.her daim şahıs olarak en kötü şartlara hazır olmalıyız,devlet denen kurumun geçmişi kaç yıl ,neyine güvenebiliriz.yarın maaş yok ,emekli maaşı veremem dese ne diyebiliriz.hiçbir şey yapamayız.sosyal güvenlik kurumlarının dünya geçmişi kaç yıl ,dedelerimizin maaşımı vardı yoktu.yarında bizimde olmayabilir.özet:geleceğimizi kendimiz inşa edebiliriz,devletten sadece faydalanabiliriz olduğu sürece.herşey mümkündür!!
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Yazık Kahramanmaraş halkına daha yüzde elliye zor ulaşmışlar. Bakın Malatya'ya konutların yüzde doksanı tamamlandı halk evlerinde huzur içinde mutlu mesut yaşıyor, vekillerimiz görevini yerine getirmenin mutluluğu içinde şehir sokaklarında (sokaklarımız da yapıldı tabi ki) gururla geziyor helal para yemenin vicdani rahatlığını yaşıyor. Malatya halkı olarak çok üzüldük Maraş halkına çokkkk
    %87
    %13
    Yanıtla