SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kahtalı'nın Ortağı Olduğu Şirket Şeker Bayiliğini Bıraktı

Kahtalı'nın Ortağı Olduğu Şirket Şeker Bayiliğini Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'in, aralarında Malatya Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu fabrikaların sahibi olan Türk Şeker Tarım A.Ş.'nin şeker satışını, ortakları arasında AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı'nın da bulunduğu bir şirket aracılığıyla yapmasını gündeme getirmesi, ardından Keskin ile iddialara tepki gösteren milletvekili Kahtalı arasında yaşanan polemikten sonra, söz konusu şirket Türk Şeker Tarım A.Ş.'nin bayiliğini bırakma kararını açıkladı.

Birdamla Gıda Pazarlama A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizde üretilen şekerin %40’ını üreten Devlet Şeker Fabrikaları, 50 kg lık torbalarla yapılan stokçuluğun önüne geçmek, özel şeker fabrikalarının yüksek fiyatlarla vatandaşlarımızı mağdur etmemesini sağlamak ve halkımıza şekeri daha ucuz bir maliyetle ulaştırmak amacıyla; 81 ilimizde şekeri, toptancı, imalatçı gibi işletmelere vermeyip market ve bakkallar eliyle tüketiciye ulaştırmak istemiştir.

Bu kapsamda; torba şeker satışını kaldırıp,  5 kg’lık paketler halinde ambalajlanan şekerlerin, Türkiye genelinde, 81 ilimizde bulunan bayiiler kanalıyla tüketicilerimize ulaştırılması   yoluna gitmiştir.

Malatya bayisi olan firmamız Birdamla Gıda Paz. A.Ş. olarak Fabrikadan alabildiğimiz sadece 1 araç şekerin ilimiz genelinde, market ve bakkallarımıza dağıtımını yapmıştır.

Maalesef, Malatya Şeker Fabrikasının bütün şekerini aldığımız ve bir torbasını 200 TL' ye alıp 400 TL' ye sattığımız gibi  menfur bir iftiraya maruz kaldık.

Saygıdeğer kamuoyumuzun şu hususları özellikle bilmesini isteriz.

1) Şeker Fabrikasının şeker dağıtımında izlemiş olduğu bu yol sadece Malatyamızda değil 81 ilimizde uygulanmaktadır.

2) Şeker Fabrikalarının izlediği bu yöntemin temel amacı; yukarıda da belirttiğimiz gibi stokculuğun önüne geçmek ve vatandaşımıza daha uygun fiyatla şekeri ulaşırmaktır.

3) Şeker Fabrikasında üretilen tüm şekerin değil, haftada ancak 1 araç şekerin dağıtımı firmamız tarafından yapılmıstır.

4) Firmamız 5 kg lık şekeri 38,78 TL' ye alıp %5 kâr ile 40,72 TLye marketlerimize  ulaştırmıştır.

Bu iftiralar karşısında, hemşehrilerimiz nezdinde bir yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamak için  firmamız Türk Şeker Tarım A.Ş’nin bayiliğini bırakma kararı almıştır."

ARŞİV FOTO: Malatya Şeker Fabrikası'nda şeker üretimi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Allah Allah niyeki...................... böyle daha iyi değilmiy di
    0
    0
    Yanıtla
  • Hbg (2 yıl önce)
    Bu şeker nerede peki kim stokçuluk yapıyor niye üretimi fazla olan şeker bukadar arttı anlamış değilim.Allah belasını versin stokçunun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Bazı parti yalakaları sırf doğruları dile getirdi diye şevket başkana hakaret ediyorlar ülke ekonomik olarak yangın yerine dönmüş ama adamların dertleri hala partimize laf gelmesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap cicek (2 yıl önce)
    Sahih hadislerden alınma: "Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar." Hayatınızda bir kez dahi görmediğiniz birisi hakkında, falancanın iddiası üzerine kimseye iftira atamazsınız. Hakan beyin vekil olmadan önce ticaret insanı olduğu biliniyor. Neticede iş insanı ve ticari faaliyetlerini, vekil olunca sonlandırması gerekmiyor. Vekillik görevi bitincede bu ticari temasları devam edecek. Yani hayatını idame ettirmesi için çalışması lazım. Sanki milletvekili olunca önceki hayatı son bulup; yeni bir hayat başlıyormuş gibi ticari faaliyetlerin kısıtlanması mı gerekli?
    %17
    %83
    Yanıtla
  • TANER (2 yıl önce)
    Fakat bu yalana kimse inanmaz ha. Malatyalılar inanmaz başka memleketli olanlar inanır
    %93
    %7
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    hani bir türkü vardı "atam tutam ben seni şekere katam ben seni" vah vah ki vah şu memleketin haline bak........................................... zenginin malı, fakırın malı züğürdün çenesi neyse uzattım ... her şey ortada zaten
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    devletimizin başındaki şu anda TC devletinin özel mülklerinin yarıdan çoğunu sattı şahıslara tabi burda şahıslar diyorum yanlış anlaşılma olmasın yandaşları o şahıslarda. devletin elindeki işletmeleri şahıslara satınca eskiden 2 birime iken şimdi şahıslara geçince 5 ile 10katı birimlik bir kar yapmaya başladılar bütün ürünlerden şeker fabrikasinida satmaya çalışıyorlar satamayincada farklı farklı yaklaşımlar ile satma planları yapıyorlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • arapgir'li (2 yıl önce)
    o zaman buradan ticaret bakanlıgına ihbarda bulunuyorum malatyadaki tüm bakkal ve marketler faiş fiyat uyguluyor bu bir ihbardır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Seni beni iyide dinlerler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostepeli Yusuf (2 yıl önce)
    Ben yapılan yorumların aksine farklı düşünüyorum. Milletvekili olmam Ticaret yapmayacağım anlamına gelmiyor ki Bir Millet Vekili Kalkıpta işini Gücünü bırakıp şeker Stokçuluğuna girmez. Bir Damla A.Ş. Şeker Satışına yeni Mi başladı. Sırf nefretlerini kusmak için Yorumlar yapılmış. Diyelim ki Böyle birşey yaptılar. Bilmiyolarmı ki bu yaptıklarını Yanlarına Kar kalmayacak Allahın da bir hesabının olduğunu unutmayın. Herkes Hakan Kahtalıya Laf söylüyo Ama nedense kimse Şevket Keskine laf söylemiyor. Niye Hakan Kahtalı AK Partili.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Malatyali 55 (2 yıl önce)
    Helal olsun sizlere işte böyleleri kazanıyor millet de halen bunları haklı çıkartıyor bizlere hak bunlar
    %79
    %21
    Yanıtla
  • nusret44 (2 yıl önce)
    Sayın Editör bu haberin ana içeriği şöyle olmalıydı: "24 Martta Ticaret Bakanlığı tarafından şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler içerisinde olunduğu şüphesiyle şeker fabrikalarına inceleme başlatıldığını ve firmalara soruşturmalar açıldığını açıklanmasının hemen sonrasında malum şirket bayiliği bıraktığını açıkladı" hala hala neden acaba?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Alirıza aydoğan (2 yıl önce)
    Sayın Keskin in bütün iddaaları doğrudur,sayın kahtalı bu tarz açıklamalarla kendini ve şirketini kurtaramaz halk herşeyi biliyor ve farkında.seçimlerde gerekli cevabı alacaklar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Bizde yedik
    %89
    %11
    Yanıtla
  • selami (2 yıl önce)
    Malatya haber Şevket Keskin in her anlattığını manşete taşıyıp insanları hedef gösteriyorsun bari haberin en altına hedef gösterdiğimiz, yalan yanlis bilgiler yazdığımız için özür dileriz yazin. Bu basın etigidir. Hata yaptıysan çıkar özür de dilersin. Kamuoyunu yanlış yönelttik affola dersin.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • milletvekili yanlışını düzeltti. ::)))
    %85
    %15
    Yanıtla
  • 1648185450 (2 yıl önce)selami isimli kullanıcı yorumuna
    Fabrika tek başına stokçuluğun önüne geçemiyor mu? Bu nasıl iştir ki illa bayii mi olmalı
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 1648198383 (2 yıl önce)selami isimli kullanıcı yorumuna
    selami kardeş sen kahtalının çalışanımısın yoksa ortağımısın bu kadar rahatsız oldun de hele..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Şeker fabrikalarını özalleştirirsen olacağı bu şekeri tekeli kağıt fabrikasını TEDAŞ ı bunlar satıldıktan sonra isteyen istediği gibi kafasına göre zam yapıyor düşünsene bir âdet kağıt havlu 10 lira gelde isyan etme bir kilo şeker 15 Lira olmuş
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Fabrikanın üretim kampanyası bitmiştir bu sene şeker üreteceği pancar kalmamıştır üretimin tümünü almıştır sindi artık almıyorum seneye bunlar devam ederse yine alir
    %97
    %3
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    haftada bir araç derken bu arac at arabasımı ,yoksa 50 tonluk tır mı..keske aracın cinsinide belirtseydeniz kamuoyu acıklamasında
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Zahmet oldu yaaa...biraz daha açıklama yapsaymış vekilin firması bağış kampanyası yapardık firmaya ...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Farz edelim bir damla doğru söylüyor! Peki Malatya milletvekilleri ne iş yapıyor. Esnafın mağduriyetini niye görmüyor? Hayırdır? Öznur Çalık niye açıklama yapmıyor? Fabrika niye ses çıkarmıyor? Rekor kıran bir fabrika şekeri kime verdi? bu şeker nerede?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1648189685 (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Şekeri alan firma 260 tan almış diyorlar 407 den satacak mış doğru çıktı.Torba başı 147 TL kar etmişler.STOKÇULUK YAPAN ise lânetlenmiştir (ilahi rahmetten uzaktır). (Ibn Mâce,)
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bilim (2 yıl önce)
    Stokçuluk yapanlar, bire alıp beşe ona satıp fahiş Fiat oluşturanlar Rabbimin laneti üzerinize olsun. Kökünüz kurusun. Yeter doymadınız artık hainler. Bu millet ne çektiyse içindeki kendi hainlerden çekti. Bilim ve Adaletin hakim olmadığı yerde yalan doğru, doğru yalan olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayşegül (2 yıl önce)
    Kim Bu Fırsatçılık dan Kendine fırsatçılık çıkartıyorsa insanları Kaosa sürüklüyorsa Gören Bilen Mevla ne bu dünya da nede Ahrette Merhamet Etmesin.Gözleri Ne kadar paraya bürünmüş ki Hiç Yaradan dan korkuları kalmamış.Mevla bu kadar kullarına Müsibeti ibreti Dünyaya Gösteriyor Ama Gözleri Görmez,kulakları duymaz olmuş.Hiç Merhametleri kalmamış.HELÂK OLMAK İçin insanlar sanki Birbiri ile yarışıyo oysa Ölümsüz kimse yok.İyiki Ahret var İyiki Hesap Var Herşeyi Gören Bilen Kayıt altına Aldıran Var.Yazık Şu üçgünlük dünya da nefsine sahip olamayan İnsanlara.Atalarımız ne güzel demiş Anlayana davul zurna,anlamayana sivrisinek saz.Mağdur Edenleri sana Havâle Ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zeki (2 yıl önce)
    Şu hadise bana özlediğimiz eski Türkiye günlerini hatırlattı. Bir STK başkanı hodri meydan deyip vatandaşın ve esnafın hakkını korumaya yönelik demeçler verdi, basın korkmadan, üstüne gitti ve servis etti, siyasetçi ise önce firması gibi bir lokma bir hırka edebiyatı yaptı ama gelgör ki ülkede birçok üründe olduğu gibi şekerde de stok krizi çıkınca, buradan oy kaybedilmesin diye onlara göre helal lokmadan vazgeçildi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ne farkeder (2 yıl önce)
    5kg 28,5 liraya satılan şeker 47-57 Arası satılmaya başladı birileri 50kg çuvalları 285 den stokladı 388 lira olunca faturalı mal girişi yaptı düşük kâr oranı ile 407 liradan marketlere verdi market kârı ile birlikte vatandaşa yansıması %100 oldu birileri kazanırken yine kaybeden vatandaşa oldu....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • horozcu (2 yıl önce)
    https://www.youtube.com/watch?v=DLjCoda3idk Mesut Parlak hoca emekli olmamış. Ders vermiş.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Bu alçakca yapılan bir iftiraydı,yapanda yaptıranda belli günahlarında boğulsunlar inşallah.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Tam bir fanatiklik, milletvekili kabul ediyor, şirket kabul ediyor, ama fanatikler kabul etmiyor, ahkâm kesiyor...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Tek bi sirket bu ihale verme bir de bu sirket sahibi milletvekil olur be kardesim malatyaninn oyununu kaybediyorsunuz biraz kendinizi terazide tartin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Milletvekilinden alınmış AKP Yönetim kurulu üyesine verilmiş
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İnşallah bir gün ÖSYM nin yaptığı sınavla mülakat olmadan kamuya ve beldiyelere memur ve işçi alımları gerçekleşir kim hak ediyorsa onlar görev alırlar .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suzi (2 yıl önce)
    Adamlar dürüstmüş açıklama çok inandırıcı tamam dağılabilirsiniz..:))). günah aldım diye çok üzülmüştüm .. malatyam sana ne yapsalar müstehaktır!!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Şevket başkan şeker bulabilecekmiyiz şimdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bizde bunlara inandık !!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Barut (2 yıl önce)
    Kuspeyi de 2 yildir tasarona veriyorlar taşeron firma satıyor.170 alıp 340 satıyor .devletin kantarı devletin çalışanı devletin bekçisi aradaki fark kime gidiyor . maalesef çiftçinin Şevket keskini yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (2 yıl önce)
    Şu çelişkiye bakarmısınız. Özel şeker fabrikaları yüksekten satıyormuş onun önüne geçmek içinmiş. Eee Kardeşim o zaman niye o fabrikaları özelleştirdiniz??? Doğruyu yanlış, yanlışı doğru yaptınız. Şu açıklamayı okuyunca direk o fabrikayı devletten alıp sizin şirketinize veresim geldi. Bu kadar vatandaşı düşündüğünüz için :)
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet Selim çiçek (2 yıl önce)
    Yalan konuşmanın anlamı yok marketlerde şeker yok. Olana da toptancı adı altında 5 kgsi 75 liraya geliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Malum şirket bıraktı esob şeker bulabilecekmiyiz şimdi açıkla amacın siyasetmi esnafın sorunlarımı belli olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bi yasanın bütün şekerini sıtok yaptılar şimdi bırakmışlar kimi kandırıyorsunuz Allah bunun hesabını sorar yapanlara rahat olun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO (2 yıl önce)
    Sanayideki Şavata Petrolün bitişiğindeki KTM adlı yerde 1 torba şekeri 19 Mart cumartesi günü 700 tl ye satın aldım.fişi de kestiler 1 torba şeker bedeli olarak.Fahiş fiyatlara müdahale olsa bu iş yeri tüketiciye fiş vermez.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Patates (2 yıl önce)
    Milleti bu hale dusuren miletten beter olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Atı alan Üsküdar'ı geçmiş... Demem o ki; Geçmiş olsun MİLLET !
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Niye pancara kota var. Niye şekere stok var. Niye imalatçıya yetecek kadar şeker yok. Bunları sorgulayan niye yok.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • 1648135562 (2 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Düşünün malatya seker fabrikasinin yillik üretim kapasitesi 5 bin ton şeker pancarı.Ve köylü 8 bin ton şeker pancari getirdigini düşünün.Ne olacak o 3 bin ton şeker pancari?.Kota uygulamasi fabrikanin yillik işleyecegi ürünün fazla olmamasi adına konulmuş bir uygulamadır.Yoksa kimseye şeker pancari ekmiyceksin diye bir yasak yok
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Vallahi özel sektöre geçse 8 değil 30 bin tonu bile çıkarır. 1960 in yatırımı teşkilatı hala duruyor fabrikada. Koskoca arazisi var yeniden fabrika kurulamıyor mu ? O zamanki nüfusla şimdiki bir mi ? 50 yıl sonra birbirimizi pişirip yiyecegiz. Tabi pişirecek gaz ve kömür bulursak. NOT: 25 Kg kömür 160 Tl
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya şeKer fabrikası nın günlük işleme kapasitesi 3 bin 600 ton dur. Desteksiz atmayın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Talep varsa? Ki fazlasıyla var...üretim hacmini genisleteceksin.amerikadan şeker kamışı getireceğine kendi topraklarında pancar yetistireceksin.dis pazar yaratıp ihraç ederek ülkeye gelir sağlayacaksın.ozelsektore peşkeş cekmeyeceksin.daha yazam mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AHMET DÖNMEZ (2 yıl önce)
    ”Kim karaborsacılık yapmak için halkın ihtiyaç duyduğu gıda maddelerini kırk gün saklarsa o, Allah’tan uzak, Allah da ondan uzak olur,” (Ahmed, el-Müsned, 2/33; Heysemî, ez-Zevâid, 4/100) “(İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için) dışardan mal, yiyecek getiren (câlib)Allah katından rızıklandırılmış, bereketli kimsedir. Stokçuluk yapan ise lânetlenmiştir (ilahi rahmetten uzaktır). (Ibn Mâce, nr. 2153; Dârimî, es-Sünen, nr. 2544; Hâkim, el-Müstedrek, 2/11) ”Günaha batıp gidenlerden başkası stokçuluk yapmaz.” (Müslim, nr. 1605; Ebû Davud, 3447; Tirmizî, nr. 1267; Ibn Mâce, nr. 2154)
    %97
    %3
    Yanıtla
  • SEZGİN (2 yıl önce)
    Uygulama dediğin gibiyse bile sen niye alıyorsunki ?Malatyada başka dağıtım yapan toptancı yokmu ? Vekil olunca devletin ürettiği ürünleri alma hakkımı doğuyor ?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 1648138437 (2 yıl önce)SEZGİN isimli kullanıcı yorumuna
    Vekil olunca ticaret yapılamaz mı ? İnsanların helal yolla para kazanmasını istemiyorsunuz , iş görüp haram mı yesinler para ile adam mı yerleştirsinler ayrıca 5 sene sonra kimse bir milletvekiline sen çok dürüsttün ala sana para demez kusura bakmayın.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • hamdi (2 yıl önce)
    Yapılan açıklama ile 50 kilo şekerin, yani bir torba şekerin 407 TL'den marketlere satılmış olduğunu da öğrenmiş olduk. Yani 400 TL'ye ye satılacak denilirken yanlış söylenmemiş.....
    %96
    %4
    Yanıtla