SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kahveden Taziye Evlerine Sinemadan Hamama.. KAPATMA

0
Güncellendi - 2020-03-18 02:10:09
Kahveden Taziye Evlerine Sinemadan Hamama.. KAPATMA
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri konulu ek bir genelge daha gönderdi.

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından ek bir genelge 81 il valiliklerine gönderildi.

Genelgeye göre, "umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri" geçici bir süreliğine bugün saat 00.00 itibarıyla durdurulacak.

Sivil Toplum Kuruluşlarının (dernek, vakıf) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimleri dahil, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri, icrai zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç, saat 00:00 itibarıyla geçici olarak ertelenecek.

Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu taziye evlerinin faaliyetleri de saat 00.00 itibarıyla durdurulacak.

Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali, kaymakamlar tarafından il, ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması, uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • tayfun (4 yıl önce)
    Mümkünse Minubusleride tuz ruhuna basın...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    AVM ler hastane gibi sanırım. Neden kapatmıyorsunuz kardesim. Esas toplu insanların oldugu yer degilmi: Eeeee gücünüz anca garibana. Yazıklar olsun sizlere. Az insan saglıgını bilin. Az garibanları bilin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanheniz (4 yıl önce)
    Devlet muhtarliklara her haneye en az iki aylik maske ve dezenfektan gondermeli ve sokaga cikma yasagi cikarmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Alışveriş merkezlerine AVM lere çalışma saatlerine düzenleme yapılması gerekmektedir,Hükümetin bu konuda tavsiyesi olmasına rağmen dinleyen yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Patronların işine gelmez, gariban çay ocağına ancak diş geçirirler .Güçleri yetiyorsa Avm leri kapatırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kartal (4 yıl önce)
    Selamun aleykum arkadaşlar yorumların hepsini okudum maşallah sizden iyi felaket tellalı çıkar 1 hariç sizde hiç ALLAH korkusu yokmu ınsanları korkutmaya hakkınız yok tedbir alınması gerekeni sn bakanımız günlük anlatıyor ama bazı beyinsizler insanları korkutup rant peşinde sn yönetici ben bu siteyi günlük 10 defa ziyaret ederim ama böyle yorumlara izin vermemenizi sizden bir vatandaş olarak rica ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Kartal isimli kullanıcı yorumuna
    Görünen köy klavuz istemez.Gerçekleri söylemek bu kadar sana niye battı.Biraz önce sayı 47 ye yükseldi.Kolonya ve dut pekmezi ile virüsü engelleyeceğini zannedenlerden birisi de sensin sanırım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Sakin olmanızda fayda var..8 milyar nüfusa sahip bir dünyada yaşıyoruz..bu ve bunun gibi birçok salgın ı yaşamıştır dünyamız..sağlık sektöründe çalışan biri olarak 11 yıl önce domuz gribi salgınında da buna benzer olayların yaşandığını hatırlıyorum..dezenfekte jellerin karaborsaya düştüğü günlerdi..tedbir almak hem kişisel olarak hemde ülke genelinde iyidir..vakanın çoğalmasını engeller..
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (4 yıl önce)
    En büyük risk toplu taşıma bence biran önce durdurulmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozy ozy (4 yıl önce)
    İtalya’da virüsün yayılma şekliyle şu an bizdeki yayılma şekli benzerlik gösteriyor İtalya’da ilk virüs vakası 1 Şubat ta 1 kişi daha sonra 2 5 10 50 100 diye katlanarak gitti yaklaşık 45 gün sonunda binlerce ölen onbinlerce hasta ile bu virüse karşı savaş veriyorlar bence bir an önce lokal tedbirler yerine direk sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli vakalar takip edilmeli rahatsızlananlar derhal evden alınıp hastanelere yatırılmalı her gün daha da geç olabilir allah esirgesin İtalya gibi bir durumda ülkemiz çok daha kayıplar verebilir kahveler eğlence yerleri kapatılması okulların kapatılması elbette çok önemli gereken herşey yapılıyordur ama yetmez minübüsler otobüsler berberler diş klinikleri başta yoğun olunan avm ler lokantalar sokakta satılan ürünler aldığımız herkeSin elinin değdiği ekmekler bunlara ve tabiki sürekli el değiştiren paralar bunlara çözüm bulmadıkça alınan tedbirler sadece sorunu ötelemekten başka bir işe yaramaz başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emniyetimize sağlık müdürlüklerine çok büyük tşk etmemiz gerekiyor ve bir tşk de işini layıkıyla yapan sağlık bakanımıza allah yardımcıları olsun allah ülkemizi ve milletimizi korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yazık yorumdan yaklaşık yarım saat sonra yeni vaka sayısı 47 olmuş umarım daha fazla artmaz bir an önce kalıcı ve önleyici tedbirler alınır
    0
    0
    Yanıtla
  • Aygün (4 yıl önce)
    Ben ise aracim olmadigindan dolayı toplu taşımayi kullandiktan sonra is yerinde onlarca insanla muhatap olduktan sonra ne anlami kaldı tedbirlerin... illa ölüm haberlerimi almak lazım ki sokaga cikma yasağı ilan edilsin o zaman her sey cok gec olabilir... o nedenle yarindan gec sokaga cikma yasagi konmali
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (4 yıl önce)
    Sayın yöneticilerimiz. Tüm esnaf sıkıntıda. bu esnaf ödemelerini nasıl yapacak. Genelge çıkarıp kapattık dükkanları. Eyvallah. Bankalar niye açık halen. Ödemelerde durmalı. Tüm kantinler sıkıntıda. Hiç soran yok. Mücbir duruma sokulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Gerek yok bunlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunç (4 yıl önce)
    Kamu kurumları neden hala açık tatil edin gitsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)
    Toplu tasima araclari ne olacak peki buda buyuk risk
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sağlık bakanımıza teşekkür ediyorum özellikle bilim kurulunu işin ehli donanımlı insanlardan seçtiği için bunu ne kadar özlemiştik bir sözümde insanlarımıza normal ihtiyacınız dışında malzeme almayınız bir bakıyoruz sanki kıtlık var adam beş kiloluk beş torba makarna almış tam dört market arabasını doldurmuş ne günlere kaldık ya rab bu millet nasıl bu duruma düştü bizi biz yapan ahlaki degerlerimizi kaybettik dini degerlerin içini bosalttik benim anladığım din dogruluktur adalettir kamu malına sahip çıkmaktır mal biriktirmeme paylaşım kendimize yapilmamasini istemediğimiz hiç bir şeyi başkasına yapmama temizlik saygı sevgi okuma çalışma ilim bilim aklı kullanma düşünme hakkın yanında yer alma her türlü önlemi aldıktan sonra tevekkül vb erdemli davranislardir . değerli kardeşlerim devletin aldığı bütün kararlara harfiyyen uyalım bize bir şey olmaz demeyelim bu şekilde kendimizi değil cevremizide koruyalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Devlet önlem alırken millette dikkat etmeli. Gidip gelmesin bu aralar birbirine insanlarımız.. Bu işin sakasi yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Buyüksehir Belediyemiz Çadır kurmaları da mutlaka iptal etmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Geç bile kalınmış bir karar. Okullar ile birlikte kapatılmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (4 yıl önce)
    Turgut özal tıp fakültesinin temizlik konusunda syn rektörun gezip görmesi gerekir wc ler( tavan dan tabana) ayrıca koridor parkelerı ile havalandırma sistemleri konusunda acilen çözüm bulunmalı gerek personel gerek hasta ve yakınları için çok önem taşıyor.öyle kokulu deterjanlar ile pardaklama diyebileceğimiz temizlik yapılıyor.servislerde ara koridor daki yemek tablotlari ile servis ler yanyana müthiş derecede enfeksiyon a açık olduğunu düşünüyorum.insaallah çözüme kavuşur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatil değil mi kardeş
    0
    0
    Yanıtla