SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kalaylanacak Kap Kalmadı!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:19:05
'Kalaylanacak Kap Kalmadı!'
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde kalaycılık yapan, ancak Doğanşehir'de artık kalaylanacak bakır kap bulunmadığını anlatan 71 yaşındaki Nazım Karakaya, mesleğini icra etmeye çalışıyor. 

Doğanşehir'de kalaycılık mesleğini devam ettirmeye çalışan Nazım Karakaya, "Alüminyum ve çelik kaplar çıktı çıkalı vatandaş hep bakırlarını eskiciye verdi. Geride bir şey bırakmadı" diyerek, artık yapacak iş bulamadıklarından yakındı. Karakaya, günümüzde kalaylanacak kap bulmanın zor olduğunu anlattı. Kalaycılığa çocukluğunda çırak olarak başladığını ve yaklaşık 60 seneden beri bu mesleği yaptığını söyleyen Karakaya, şunları kaydetti: "Kalaycılık, eskiyen ve yıpranan bakır kap kacağın toz nişadır yardımıyla kalay ile kaplanması işlemini yapan zanaatkarların genel adıdır. İş yok ancak kendi zorumuzla tekneyi bekliyoruz. Eskiden gece gündüz duramazdık çalışırdık, yanımızda birkaç tane işçi çalıştırırdık. Ne zaman ki alüminyum kaplar çıktı, işte o zaman işlerimiz bozuldu. Bu mesleği yapanlar hep başka işlere döndüler, bizler kendimizi yenileyemedik yolda kaldık. Şimdi artık kapımızı çalan da yok iş de yok." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız