SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaldıralım Ama Bize Geçici Yer Gösterilsin"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da çarşı merkezinin inşasının başlaması ile bölgede kurulan geçici konteyner işyerleri de kaldırılıyor.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yara alan Malatya’da bir taraftan kalıcı konut inşası sürerken, diğer yandan da şehir merkezinde ticaretin canlanması adına başlatılan çalışmalar hız kazandı. Geçtiğimiz aylarda başlayan Bakırcılar Çarşısı inşası ile birlikte Yeni Cami çevresindeki şantiye alanında da çalışmalar hızlandı.

Akpınar bölgesinde de bu kapsamda daha önce kurulan geçici koyneyner işyerleri de kaldırılmaya başlanılacak. Şantiye çevresinde yer alan konteynerlere bugün itibariyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarından gönderilen tebligatta konteynerlerin kaldırılması istendi.

Kendi imkanları ile yıkılan işyerlerinin olduğu alanlara konteyner kuran esnaf Hasan Akın, devletin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Esnaf olarak iş yerlerimizi kaldıralım ama bize geçici olarak bir yer verilmesini talep ediyoruz. Deprem sonrası Malatya’mız ayağa kalması için hep birlikte hareket edelim. Bizde evimize ekmek götürüyoruz” dedi.

Akpınar’ın da şuan esnafın konteynerlerde işlerine devam etmesinin bölgede de canlılık oluşturduğunu kaydeden esnaflardan Kadir Türkoğlu da, “Yetkilerimiz burası inşaat alanı olduğu için iş yerlerimize tebligat gönderiyorlar. Deprem sonrası ayağa kalkmamız gerekiyor. Kentimiz için çok önemli. Yetkililerden talebimiz biran önce bizlere de geçici konteyner verilmesi. Burada yaklaşık 200 esnaf bulunuyor, hepsine de aynı şekilde tebligatlar ulaştı” şeklinde konuştu.

Malatya’nın ayağa kaldırılması gerektiğini belirten esnaf Şükrü Kadir ise, “6 Şubat depremi sonrası Malatya’mızın ayağa kalkması gerekiyor. Biz de esnaflar olarak tabi ki buna engel olmak istemiyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Önder (5 ay önce)
    Kusura bakmayın ama şehrin de bu yıkık virane trafik hukukundan yoksun görüntüsünden bir an önce kurtulmak istiyoruz. Bunun için de esnafın burası benim mantığından sıyrılıp ucube şeklindeki gelişigüzel konulan iş yerlerini kaldırması şart.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyanın gerçek evladı (5 ay önce)
    arkadaşlar sizin merkezde iş yerimiz var egosundan önmeli değil malatyanın geleceği.ben olsam orda eylem yaparım kendimi yakarım gerekirse devletin aldığı kararlara karşı gelirim ölürümde oralardan çıkmam.::))yahu kardeşim siz neyin peşindesiniz bu malatyanın ayağa kalkması için oralara yeni inşaatlar başlamsı gerekiyor.sizde hiçmi akıl fikir yok burda kişiye özel muamele yapılmıyor tüm esnafa tebligat gitmştirzamanında uyanıklık edıp konteyner tasıdınız sıze verılen yerlerı begenmedınız uyanıklık yaptınız şimdi kalkmıs kime ne feryat fıgan okuyorsunuz. devlet kaldır dedıyse kalkıcakha devletın kurumlarıda işini yapmaz bunların keyfını beklerse demekki gerçekten malatya sahipsiz demektir. iki kişinin azıyla malatyada yapılacak iş yerı ve konutlar kusura bakmasında liyakasizliğin resmidir.kalkacaksa kalkacak kalmıyorsa kaldırılıcak kaldırlamıyorsa kalkacak olmazsa olmaz olamassa hiç olmaz değilmi sayın belediye başkanım .olmazssa olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murtaza (5 ay önce)
    Konteyner koyanlar kaç kişiden helallik aldı bu arsalar sadece işyeri sahipleri nemi ait ozaman ev sahipleride konteynerlarini buraya getirsin belediyelere şikayet ediliyor belediye ilgilenmiyor böyle yerlere elektrik su veren bütün yöneticiler suçludur..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (5 ay önce)
    Gerçeği söylemiyorlar, uyanıklık yaptılar. Akpınar başta olmak üzere çarşıya konteyner koyanların hepside uyanık davrananlardan. Bunların yüzünden yapılan çarşılara esnaflar gitmek istemedi. Koydukları konteynerlerin 3 ay, 6 ay sonra kaldırılacağını biliyorlardı. Bile bile gidip toz toprağın içinde konteyner koydurdular. İtiraz etmesinler, inşaat başlayacak, hemen boşaltsınlar. Bu esnaflarımızın nefisleri depremi halen yaşamamış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (5 ay önce)
    Kalkacakki yeni iş yerleri yapılsın..
    %100
    %0
    Yanıtla