SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaldırım İşgal Etmeyen'i Bulunca Plaket Verdiler

0
Güncellendi - 2018-09-02 06:18:34
'Kaldırım İşgal Etmeyen'i Bulunca Plaket Verdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi’nin 2018 yılı lokomotif projesi olarak başlattığı “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesi kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak için proje kapsamındaki etkinlikleri sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi ve Zabıta Daire Başkanlığı kaldırımın yayalara bırakılması ile ilgili hassasiyet gösteren esnafları örneklik teşkil emesi amacıyla plaketle ödüllendiriliyor.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Çukurdere Mahallesinde bulunan Çarşı Market şubesini bu örnek davranışından dolayı ziyaret ederek plaket takdim etti.Çobanoğlu, 2018 yılı itibariyle başlatmış oldukları "Kendine ve Kentine Saygı Duy" projesi ile yıl içinde birbirinden farklı konular ışığında yapmış oldukları çalışmalar ile toplum içerisinde bir farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.

Çobanoğlu, "Bu kapsamda "Kaldırımları Yayalara Bırak" temasını Zabıta Daire Başkanlığımız ile ortak bir çalışma yürüttük ve tezgahlarını kaldırıma çıkartmayan esnaflarımızı belirledik. Bu anlamda kaldırımları işgal etmeyip tezgahlarını dışarı taşırmadıkları için market grubuna ve özellikle "Çukurdere Şubesine" teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Malatya için bu davranışın diğer esnaflara örneklik teşkil etmesini diliyorum." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Hüseyin Hanbay, "Market kaldırım ihlali yapmayan etiketlerini düzenli koyan, kanunen gerekli olan işlemleri yerine getiren ve özellikle yaya geçişini engelli kardeşlerimizin geçişini engellemeyecek şekilde bir örnek bir tutum sergiliyor. Marketin Çukurdere Şubesi Kent Konseyi ile beraber yaptığımız çalışmalar ile seçmiş bulunuyoruz. Kendilerine bu tertip ve düzeni sağladığı için teşekkür ediyorum devamını diliyorum” diye konuştu.

Marketin şube müdürü Müslüm Özdemir de, "Kaldırımları ve çevremizi koruduğumuzu farkeden ve böyle bir çalışma yürüten Kent Konseyine ve Zabıta Daire başkanlığına, bizlere bu plaketi laik gördükleri için teşekkür ediyorum. Bizler bu davranışlarımızı devam ettireceğimizi yayanın hakkını koruyacağımızı ve daha dikkatli olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Ziyaret sonrası Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Hüseyin Hanbay tarafından söz konusu marketin Çukurdere Şubesi Müdürü Müslüm Özdemir’e örnek davranışları için plaket takdim edildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Emrah (5 yıl önce)
    Kaldırımı işgal edene ceza yazma cesaretini gösteremeyince ;bari kaldırımı işgal etmeyene ödül verelim demişler. Bu kadar komıiklik ancak bizim memlekette olur. Bu fikir kimden çıktıysa bir ödükde ona verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle böyle saçmalık olamaz kanunları çiğneyen kimse cezası kesilmelii
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (5 yıl önce)
    Malatya'yı Türkiye'ye rezil eden bir haber bana göre, Kent Konseyi Malatya Belediyelerinin görev yapmadığını, yada yandaşlarına göstermiş olduğu toleransı gözler önüne açıkça sermiş,
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (5 yıl önce)
    Hastane caddesi ve fuzulinin. Ust kosedeki market artik isgal etmiyor adamlar branda ve profiller le resmen sabit sekilde oda yapmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (5 yıl önce)
    Devlete Borcunu ödemeyene AF,katile sapiga AF,kaçak yapıya Af(hepsine farklı isimler veriliyor vergi affı,imar affı gibi)sonra neden ceza yazılmıyor diyoruz.Neden yazılsın ki memleketi öyle bir hale getirdiler ki son 15 yılda,namuslu olmak suç yada garip karşılanır oldu.yol verince,selam verince garipseniyor,çocuk sevmeye korkuyor,kanunlara uymaya çekiniyor olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • kırtdört44 (5 yıl önce)
    kaldırımları biz yayalara lütfen bırakın . artık yetkililer lütfen sesimizi duyun!üç maymunu oynamayın.nokta
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (5 yıl önce)
    Kübra düğün salonu karşısında manav sade kaldırımı değil yoluda işgal ediyor onu gören yok
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    liyakat değil referansla zabıta alırsan onlarda son model pikaplar içinde oltu tesbihlerini sallar aybaşındada maaş çekmeye yararlar. reis bir hikayeyi yeniden yazmak istiyorsa belediyelerden başlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustapha (5 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Her cümlenize katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Peki Sümer parkındaki cafecilere bir cözüm bualacak mısınız? Cocuklarımızla top oynayacak yer yok. Her tarafı işgal eden cafecilere ne uyarı ne ceza!!! LİYAKAT LİYAKAT. Bu baskan anca sendikacılık yapsın. ne oalcakk ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Malatya Belediyesi zabita mudurlugune plaket vereceksin kaldirimlari isgal edenlere ceza kesmedigi icin.☺☺
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Memleketin geldiği yer Yarın de dürüst esnaf aramaya başlarlar Zabıta müdürlüğü bu işten hicap duyar mı
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (5 yıl önce)
    kaldırımı işgal etmeyene plaket var ama ya işgal edene dükkanı değilde kaldırımı kiralamışcasına boydan boya kaldırım işgal eden marketlere ne diye ceza kesmiyorsunuz? malatya belediyesi zabıta ekipleri ancak gariban simitçi ye seyyar satıcıyla uğraşa dursun akpınardan başlayıp bakırcılar çarşısında uzayan kaldırımlara bir baksın vatandaş geçecek yürüyecek bir yer bulamıyor plaket vereceğinize kaldırım işgaline bir çözüm bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • Size katılıyorum.Sadece o cadde değil, hemen hemen bütün ana caddelerde aynı sorun. Hele de manavcılar.kaldırımın 3/4 ünü işgal ediyorlar.Yayalar gecerken birbirine çarparak geçmek zorunda kalıyor.Belediye yetkililerinin bu durumun farkına varmalarını ve gerekli önlemleri almalarını rica ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla