SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kaldırım ve Yol İşgaline Korona Yasağı Geldi

A- A+ PAYLAŞ

BELEDİYELER GÖZ YUMUYOR, ENGELLEMİYORDU.. Malatya'da son aylarda büyük artış gösteren, lokanta, çay ocağı vb. işyerlerinin kaldırıma- yaya yollarına masa sandalye atarak işgal etmelerine Büyükşehir ve ilçe belediyeleri kayıtsız kalırken, İl Hıfzıssıhha Kurulu aldığı son kararla, korona önlemleri kapsamında yasak getirdi.

Belediyelerin denetim yetersizliğinin büyük şikayet konusu olduğu kaldırım ve yaya yol işgalinin, korona salgını kapsamında önlenmesine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı şöyle:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 27.08.2020 Perşembe günü 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. 27. ve 72. maddeleri uyarınca Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir.

Kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının uygulanabilmesi, kurallara uymada yeterli caydırıcılığın sağlanabilmesi amacıyla bazı düzenlemelerin yapılması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda;

Koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla İlimizde yapılan denetimlerde; çay ocağı, kahvehane, kıraathane, lokanta, restoran, kafe, kafeterya vb. yeme-içme yerlerinin etrafında bulunan kaldırım ve yaya yollarına masa ve sandalye konularak müşterilere hizmet verildiğinin tespit edildiği, bunun da yayaların yürüme alanlarının daraltılarak kalabalıkların oluşmasına, bu işletmelerden hizmet alan müşteriler arasında sosyal mesafenin korunmaması neticesinde salgının yayılmasına sebebiyet verdiği değerlendirildiğinden, İlimiz genelinde; çay ocağı, kahvehane, kıraathane, lokanta, restoran, kafe, kafeterya vb. yeme-içme yerlerinin etrafında bulunan kaldırım ve yaya yollarına masa ve sandalye konulmasına müsaade edilmemesine, bu konudaki denetimin belediye zabıtaları, kolluk görevlileri ve görevlendirilen denetim heyetlerince yerine getirilmesine,

Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

57 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Çavuşoğlu mahallesi helal caddesi yani Sanayii karakol arka tarafında bir çay ocağı var rezalet ne kaldırım kalmış nede mesafe bu nasıl bir yönetim nasıl otorite hiç kimse ses çıkaramıyor. Ben il dışında yaşıyorum böyle bir yer görmedim.Misafir geldim orayı öyle gördüm pişman oldum vah malatyam vah kimlere kalmış yetkililer bir inceleme yapsın bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (3 yıl önce)
    Sadece çay ocakları mı kapatıyor kaldırımı? Araba park edenlere ses çıkmıyor. KALDIRIMLAR YAYALARIN YÜRÜMESİ İÇİNDİR, ARABA PARK ETME YERİ DEĞİLDİR. Arabalar olduğu için insanlar yolun kenarından yürüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (3 yıl önce)
    Malatya büyükşehir belediyesi gerçi adı büyükşehir belediyesi, hâlbuki büyükşehirle bir alakası yok, Malatya yine Malatya büyükşehir belediyesi her açıdan çok yetersiz geliyor,sadece çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar. Bu güne kadar hiçbir belediye başkanını sadece seçim zamanı dışarıda bazı yerlerde görürüz oda göstermelik nasıl olsa ben AK Parti'nin belediye başkan adayıyım ceketimi koysam kazanırım hissiyatı var,bizim vatandaşlarımız da sağ olsunlar elleri hiç tiremeden oyunu götürür verirler,belediye başkanı dediğin halktan olmalı halk ile iç içe olmalı her gün olmasada haftanın en az üç gününü vatandaşına ayırmalı sokağa çıkmalı mahalle mahalle,sokak sokak cadde cadde çıkıp gezmeli herşeyi yerinde görmeli, lâkin şöyle bir baktığımda başkanlar o sıcak koltuklarında oturmaktalar.Ben engelli olarak defalarca büyükşehir belediyesini Cimere şikayette bulundum Allah rızası için biri gelip dediğim yere sinyalizasyon sistemini yapmadılar, lâkin dediğim yerin sinyalizasyon sistemi yapılana kadar Cimere şikayet etmeye devam edeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahatti Gürkan gerçek belediye başkanı.ama şu 18 saat su kesilmesi Malatya'da çocuk yaşlı hepsi mide bağırsak enfeksiyonundan sakat oldu. Başkan maiyetindekiler bir işi sağlam yapmıyorlar Hepsi lanetleyin iş yapıyorlar başkan bir mahalleleri gez halktan yapılan hizmetleri sorun lütfen.. her ne olursa olsun oylar hep akp recep tayip erdoğan kimi derse oylar ona. akp. nin en kötüsü. chp. nin. en. iyisine. 100 çeker.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Dükkanı olan yolu ve kaldırımı da tapuluyor. Yetmiyor bide önüne kendine bir araba park yeri rezerve ediyor kardeşim tamam. Nasıl olsa değneksiz köyün sahipsiz yerleri dur diyecek ne belediye var ne de otorite. İnsanlar ailesi ile yürüyemiyor çarşıda. Parkları da zaten suriyeli kardeşlerimiz tapulamış hak getire.... Vatandaş mecburen evde, gidecek Bi yer yok ki. Korona dolaysı ile evde kalın diyorlar. Olmasa ne olacak insanların aile olarak gezinti yapabilecekleri bir şehir yok ki ortada mecburen evdeyiz. Koronada hiç zorlanmadık bu bakımdan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemşehri (3 yıl önce)
    Yetkililerin, toplu taşıma araçlarınıda en kısa sürede kullanmalarını bekliyoruz. Kapalı alanda üst üste giden vatandaşın halini görsünler
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşo (3 yıl önce)
    Hele şu hasanbey caddesi ışıklarında bir çay ocağı var maşallah, bütün malatya orada maskesiz mesafesiz oturuyorlar, allah yardım etsin bize yok mu bu valinin bir kontrol mekanizması. Çok yazık bu millete.
    0
    0
    Yanıtla
  • elif berna (3 yıl önce)
    şehrin merkezinde tavukçular pazarı diye biryer var. REZALET. pislikten kokudan geçilmiyor.Malatya sahipsiz vah vah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (3 yıl önce)
    Malatyada kural kaide kalmamış, yasalarin uygulanmasi kişiye göre değişir. Adamını varsa sana kimse bir şey yapamaz. Mahallede ahlaksız seyyar satıcıyı kovuyor gitmiyor, dövüyor gene geliyor ZABITAYA ŞIKAYET EDIYOR KORUYUCU MELEĞİ DEVREYE GIRIYOR zabıta memuru arkasına bakmadan gidiyor.Kurumlar görevini yapmasa vatandaş başının çaresine bakmak zorunda kalıyor. Sonra burası Teksasa döndü denilecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    malatya dilenciden geçilmiyor .zabıtaya emir verilmiş galiba hiç dokunmuyor.malatyadaki tüm ışıklar kontrolleri altında çocuk dilendiriliyor.korona bulaşması için bire bir ortam oluşuyor.bu dilenciler tek elden kontrol ediliyor.zabıta bu işe bir el atsın.sonra vatandaştan zorla para alırlar.birde vatandaşa sesleniyorum .kesinlikle para vermeyin verenler yüzünden .bizlerde mağdur oluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (3 yıl önce)
    Güzel uygulama iyi olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil polit (3 yıl önce)
    Valla ben cok sehir gezdim Malatya doğunun değil Türkiyenin Parisi gerek işgal bakımından gerek dilenci ve suriyeli bakımından ve de temizlik bakımından örnek gösterilecek bir şehir.hele bir güneydoğuya özellikle bir gidin esnaf işgalleri neredeyse yolu kapatmış değil kaldırım yolda bile yuruyemezsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Her işyeri sahibi işyerinin önündeki kaldırımı,yolu,yani ORTAK KULLANIM ALANLARINI kendi özel müklü gibi görüp öyle davranıyor,işgal ediyor malını koyuyor, aracını koyuyor v.b çok bencilce ve etik olmayan davranışlar. Maalesef Belediyeler GÖREVİNİ YAPMIYOR, ZABITA ne iş yapar? bilmiyorum görev ve sorumlulukları nelerdir.Kurallar herkese eşit ve adil uygulanırsa dirlik düzen olur aksi takdirde KEYFİLİK olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alim (3 yıl önce)
    Her şeyi buyuksehirden beklemek bence yanlış bu şehir hepimizin biraz da yasin altına elini ilçe belediyelerimizin atması lazım maalesef bu konuda çok yetersizler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Bu karar, bu haber malumun ilanıdır. Şehirde ne işini yapan zabıta, ne işini yapan belediye, nede işini yapan belediye başkanı var. Selahattin bey ile birlikte şehir kuralsızlık düzensizlik rekalm ve popilizmle günübirlik bir yere dönüştü. Belediyeler reklamlık iş yapacağına sahici hizmetlerini yapsalar yeterdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    lafta kalırsınız ancak stad önündeki seyyar satıcıya çökerseniz en büyük icraatınız odur
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    Kaldırım işgali deyince sadece bakırcılar çarşısı, kasap pazarı akla geliyor, fakat şehrin her yerinde kaldırım işgali var.Denetim ve kontrol neredeyse yok. 1-) Fahri Kayahan bulvarı Karlıdağ market kaldırıma, hatta kaldırımdaki özürlüler için konulan sarı işaretli alana merdiven yapmış kullanıyor. 2-) Yine Fahri Bulvarı Burger King kaldırıma merdiven yapmış, yani kaldırımı işgal etmiş. 3-)Fahri Kayahan Mıhlıtut Şampiyon kokoreç önü her gün lüx araçlar kaldırıma park ediyor, özürlü ve bisiklet yolunu işgal ediyor. 4-) Yine Çilesiz mah. sınırları iindeki büyük manavlar kaldrımları kapatmış. Daha örnek çok, bu bizim gördüğümüzü yetkililer görmüyor mu ? Göz mü yumuyor ? Sözde yeni yerleşim yeri, yeni planlı yerler. Belediyenin zabıta kısmının hiç çalışmadığını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bizim malatya büyükşehir belediyesi sadece para peşinde aldıkları fatura paralarıyla malatyada üç tane otopark yapsalar malatyada sorun kalmaz esnaf zaten para kazanmıyorum diyor her şey iki katına çıkarmış benzin 21 kuruş zam geldi ve ayrıca sinsi ile herşey olmuş cep yakıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal (3 yıl önce)
    buyuk şehir yayalar için kaldırım yapar daha sonrasında kaldırım ortasına bufe izni verir kaldırımları resmi olarak işgal etirir yayanın hakını gasp etirmeyin sayın belediye başkanları bu adaletsizlige yolsuzlugu dur diyin artık kaldırımlar yayaların hakı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bakınız milletimiz kaldırımların esnaflar tarafından işgal edilmesinden ne kadar rahatsız.Tabii siz belediye yöneticileri dışarıya çıkıp da kaldırımlarda yürümediğiniz için bu sorunu bilemezsiniz. Yaşayanlar bilir ancak. Bu kadar şikayete rağmen bu konuda sizin de alacağınız birtakım önlemler var mıdır acaba sayın belediye yetkilileri?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (3 yıl önce)
    Ben bir vatandaş olarak zabitanin esnafların işyerlerinin önüne işgal için çizgi çektiğine şahit oldum zaten kasap pazarının önünde arkasında ve iç tarafının denetiminde her zaman polis ve zabıtayı görüyoruz bence esnafın ufak tefek işgallerini engellemek yerine daha önemli tedbir alınması gereken çok şey var yoksa bir karton bardakta çay satan çaycıda koronanin ne işi var
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    pandemi olmasa kentin sorununu göremeyecektik Güler misin ağlar mısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaza (3 yıl önce)
    Çay ocakları ve kofteciler oralarda hijyen yok ve virüs kol geziyor hemen özellikle çay ocakları hemen kapansın bir bardala yüz kişi çay içiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • dogrukonusan (3 yıl önce)Zaza isimli kullanıcı yorumuna
    Emredersin paşam hemen kapatalim cay ocaklarini. Ben eminim ki sende onurlu ve duyarlı bi vatandaş olarak o çay ocaklarinda oturup cay icmezsin. Şahsen ben seni tanisan trilyon kazanacagimi bilsem sana bi bardak cay satmam. Çünkü iftira atiyorsun hemen her yerdeki çay ocaklarinda TEK KULLANIMLIK KARTON BARDAK kullanıyor . Belliki masa başı çalışan aylikcisin dünya size güzel yeni türkiye de
    0
    0
    Yanıtla
  • Gecenin piri (3 yıl önce)
    Belediye de düzen olsa sokağa da yansır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Bu yorumlarınız hep boşuna. Kim takar sizi. Tek sözünüzün geçtiği yer sandık. Orada da aynen devam diyorsunuz. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evcil hayvan işgali (3 yıl önce)
    Emeksizde evcil hayvan satanlar kaldırımı işgal ettiği gibi birde kötü koku yayıyor sanki besi pis kokudan geçilmiyor bu işle iştigal eden esnafa özel yer tahsil edilmeli hayvan pazarının o bölgede yoksa insanlar hastalık kapacak kaldırım işgaline son yetkililer dikkate alsın yeter göz yummayın insan sağlığı oydan önemli
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Bizim vergilerimizle Malatya insanına hizmet etmekle yükümlü olan Malatya Belediyesi niçin Malatya insanının sesi olmuyor bizlerin vergileri ve destekleriyle gelen bir kurum insanların kaldırımda rahat yürüyemediği bir şehir düşünemiyorum artık bir şehir olduğumuzu yıllardır gösteremiyoruz kaldırımlar esnafların sandalye koltuk vs işgaliyle dolu. Bu şehir şehir değil bir eziyet haline geldiğinin göstergesi bir babayiğit bir belediye başkanı gelse de bu işgale son verse. Esnafımız dükkanı kiralamıyor ayrıca devletin verdiği insanlara yaşamı kolaylaştıran kaldırımı da satın aldığını biz Malatya insanına anlarmak istiyorlar. Belediye kurumumuzu burdan tebrik ediyorum bizlere kaldırım yapıp esnafa kiraladığı için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan44 (3 yıl önce)
    Burdan belediye ve valiliğe sesleniyorum allah rızası için şu akpınardaki köftecilerede bi çözüm bulun dumandan masa sandalyeden yürünmüyor resmen yolu işgal etmişler kötü bir görüntü insanlar rahatsız oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu karar belediyenin bu konuda çalışmadığının bir tescilidir. Belediye başkanının yerinde olsam zabıta müdürünü görevden alırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Çevreyoluna paralel acılan anayurt caddesindeki hava lojmanı kavşağında bazı askeri şahıslar kendine yol önceliği tanınmamasına kızarak vatandaşa el kol hareketi yapıyor,o kavşağa kamera takılacak mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kardeş o kavşaktaki tabelaya doğru bakarsan öncelik kimde görürsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar44 (3 yıl önce)
    İyi hoşta peki bunlar nasıl evine ekmek götürecek kirasını nasıl ödeyecek içeri kapalı alan oyunda yok ne yapsın dışarda mesafeli bir çay satıyor valibey onamı göz dikmiş otobüslere bir baksın münubuslere baksın mahalle aralarinda yapilan duğunlere hastaneleri bir dolaşsın AVM baksın onlara güçlü onların sesi çıkar çayci sesi çıkmaz.çay ocağında virüs Kapanı duymadım bir ay sonra kış adam zaten kapatacak dışarıya.İl Hıfzıssıhha Kurulu bu kararı alırken bu ortamda hangi kriterlere göre almış merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • dogrukonusan (3 yıl önce)Serdar44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kardesim o dediğini öncelikle sayın kahveciler odası başkanına diyecen çaycının, corbacinin ekmegi falan hikaye onu veli ağbaba ile basın aciklamasi yaparken düşünecekti !!! Öyle var mı meydana çıkıp kral çıplak demek alırsın böyle cevabını. Ne yapacaktı yani Sayın Valimiz bire bir temasın olduğu berberler, masaj salonları gibi yerlere mi müdahale edecekti. Yada o hifzissihha kurulundaki Sayın çok kıymetli baskanimız selahattin beye yahu başkan "nedir bu otobüslerin hali" mi diyecekti. Neticede bu virüs oralarda degil çaycının sattığı TEK KULLANIMLIK KARTON BARDAKLA bulaşıyor yayılıyor. Sayın Valimizi tebrik edip kahveciler odası başkanına bir daha KRAL ÇIPLAK dememeyi tavsiye ediyorum! !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Kaldırımda ve açık alanlarda gelen geçenin ortasında açık olarak satılan ve yıkanarak yenmesi mümkün olmayan kuruyemiş ve baharat satışı da yasaklanmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Valilik İl Hıfzı Sıhha Kurulu Kararı ile Malatya'daki kaldırımların işgal altında olduğu tescillenmiş oldu. Zabıta teşkilatı sahiden ne iş yapar şu memlekette. Söğütlü ve Çınarlı Camii çevresi, kasap pazarı civarı ile özellikle AKPINAR tam anlamıyla işgal altında. Eğer Valilik zabıtanın rutin işi ile ilgili karar alıyorsa Belediyeler kendilerine çeki düzen vermeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet (3 yıl önce)
    Özellikle Akpınar meydan yıllardan beri köftecilerin işgali altında. Kasap pazarı ve çevresi bir hemşehri grubunun işgali altında. Yeni Camiinden Akpınara doğru kaldırımda yürüyebiliyorum diyen var mı Allah aşkına? Ortada belediye falan yok! Var olduğunu iddia eden varsa lütfen bu başıboş ve bir o kadar da nahoş durumun hikmetini bize anlatıvetsin de biz de anlayıverelim. ve burada özür dileyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Kapalı ortam daha çok tehlikeli deilmi sayın vali
    0
    0
    Yanıtla
  • Güven (3 yıl önce)
    Malatyalı bir vatandaş olarak Sayın Valime teşekkür ederim. Gerçekten cadde ve sokak kaldırımlarında yürüyemiyorsun. Bu duruma bir çözüm getiren herkesten Allah razı olsun... Denetim şart.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (3 yıl önce)
    dar kaldırımlardaki çay ocaklarının tabure ,masa atmaları tamamen kaldırılmalı yasaklanmalı...yayaların geçişini zorlaştıryor ve en ama en önemlisi bayanlar erkeklerin işgal ettikleri kaldırımlardan geçerken çok zorlanıyorlar ,karşı kaldırıma geçenler bile oluyor...herkes için geçerli değil ama o dar kaldırımlarda oturanların geçen bayanlara bakışları hiç hoşşş değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Malatya nın en önemli sorunlarından biri bakırcılar pazarı eski hal ve şire pazarı akpınara kadar esnaf işgali altında
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Bakırcılar kasaplar pazarı sire pazarı mısır çarşısı o bölgelerde kentsel dönüşüm yapılmalıdır .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    1 seneyi aşkındır sokaklar kaldırımlar işgal altında idi. Çarşı kontrolden çıkmıştı. Çarşı dışıda öyle. Kaldırımlar işgal altında. Zabıta göz yumuyor. Korsan tezgahları açıp yer edinenler mi dükkanını önüne sergi ve masa açanlar mı. Yalan olsa böyle karar alınmazdı. Karar belediyecilik yapılmadığının tescildir. Selahattin bey ile zorunlu asgari denetimler bile yapılmaz hale geldi. Kaldırm işgal altında, minübüsleri tıklım tıklım Büyükşehir ulaŞım denetlemez , otobüsler hınca hınç, kendi personelleri korona . Korona mücadelesinde belediyeler destek değil köstekler. Yarın göz boyamalık küçük birşey yapar her yere reklam yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Esasında Selahattin başkan yorgun ekibinde kuramadi birde göreve geldiğinde geçmişten aldığı borçları gundeme getirmesi ve bir sonuç çıkmaması kendisini yıprattı ama daha üç buçuk yıl var iyi hizmetler yapmasını umut ediyor ve bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ham maddesi (3 yıl önce)
    Halep cad. Kavaklibag mahallesi mahhaleden cok kirathane caddesi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Telefoncu (3 yıl önce)
    Boztepe caddesi emeksiz caddesi Fuzuli Caddesi kışla memleketin hiç bir yerinde düzen yoktur. Belediye de bir disiplin yoktur maalesef insanlar hep şikayetçi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bir de dükkanın önünü mal gelecek bahanesiyle devamlı kendinin ya da yakınının aracı için diğer araçkara kapatanlara da bir yaptırım gelse güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhonn (3 yıl önce)
    Çok iyi olmuş yerinde karar
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı diye bir birim yok gibi. Şehir işgal altında. Eskiden esnaf Zabıtadan çekinirdi, sınırlara uyardı. Son 2 senedir Zabıtada gaytan kopmuş. Bir yaya olarak kaldırımlarda yürüyemediğim icin ikidebir caddedeye inmek zorunda kalıyorum. Korona bir vesile oldu, lutfen Zabıta kardeşlerim kendinize.gelin, ekmeğinizi helal ettirin, çarşıyı, pazarız kaldırımları işgallerden kurtarın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye zabıta ve trafik birimini ortadan kaldırmak lazım kusura bakmasınlar parkların ortasında birerde bina yapmışlar esasında zabıta ve trafik biriminde ekmeği peşinde olan insanlar değil onları calistirmayan yetkililer sorumludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • "Malatya sevdalısı"yorumcu en çok bu yoruma güldüm valla aga haberde işgalden bahsediyor sen neden bahsediyorsun acaba trafikte biri kaza ile sana mı çarptı da hala travmayı atlamamışsın hahahahahaha
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf kardeş illaki devlet her esnafın başına zabıta mı diksin hiç mi esnafların hatası yok geçirdiğimiz şu zor dönemlerde her insan bilinçli bir şekilde üstüne düşeni yerine getirse bir problem kalmaz eminim ama devleti eleştirmek çok basit l
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    Valilik korinavirüs nedeniyle kaldırımlara masa sandelye yasağı getirmiş. Yasağın başka bir sebebi olabilir mi? A-Vali Bey gezerken kaldırımda adım atmaya yer bulamadığı için B-Geniş bir heyetle ziyaretler yapan Selahattin Başkan dolaşırken ayağı takılmasın diye C-Milletvekilleri kalabalık gezdikleri için kaldırımdan inip yolu işgal etmesinler diye D-Normal zamanlarda devlet kurumlarının kaldırım işgalini son vermeye gücü yetmediği için E-Hepisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)ahmet koc isimli kullanıcı yorumuna
    Hepside doğru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (3 yıl önce)
    Acaba belediye otobüsleri için de düşünüyormusunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • adil (3 yıl önce)
    akpinar meydani acikhava lokantasi olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)adil isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru akpınar meydanı açık hava lokantası olmuş.pandeminin ilk aylarında kasap pazari ve civarı çok temiz tertip ve duzen içerisinde idi kısacası şehirde denetim yok denetim olsada herkesin o yaptırımı kaldıracak adamı var kısacası zor durumdayız.
    0
    0
    Yanıtla