SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale Çileği Tezgahlardaki Yerini Aldı

Kale Çileği Tezgahlardaki Yerini Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde yetiştirilen çilekler, tezgahlardaki yerini aldı.

İlçenin Darıpınar Mahallesindeki üreticiler tarafından yetiştirilmeye başlanan çileklerin hasadına başlandı.

Çilek yetiştiricisi Yavuz Özbaysar, çilek üretimine geçen yıl başladığını belirterek bu yılki ürünün rekoltesinin yüksek olduğunu belirterek, dekara 2 bin 500 kilogram ürün almayı hedeflediklerini söyledi.

Çileklerin pazarlamasında bir sorun yaşamadıklarını anlatan Özbaysar, Malatya - Elazığ D-300 kara yolu üzerinde bulunan vitamin duraklarında ürünün satışının yapıldığını ve yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Özbaysar, kendilerine olan desteklerinden dolayı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeline de teşekkür etti.

Ziraat Mühendisi Mazlum Özcan ise ilçede yaklaşık 100 dekar alanda çilek yetiştiriciliği yapıldığını belirterek, "Yoğun olarak Albion çeşidi yetiştirilmektedir. Diğer çeşitlerden ise Kabarla, Camarosa ve yerli çeşitler mevcuttur. Raf ömrü uzun, verimi yüksek olan Albion çeşidinin hasadına Mayıs ayı başında başlanır, Kasım ayı sonuna kadar hasat devam etmektedir. Çiftçilerimize bereketli bir sezon geçirmelerini dileriz." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • adnan (1 yıl önce)
    çok uçuk fiyatlara satıyorlar eski kale çileğinin tadı kalmamış geçen yıl yolda satanlardan kale çileği diye aldım evde baktım akdeniz tarafının çileğiydi kaleli vatandaşların bu tür sahtakarlara müsade etmemeleri lazım çilek satıcılarının bu tür kişilere yol kenarında satışlarına müsade etmemelidir
    %80
    %20
    Yanıtla