SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale'de Depremden Yıkılan Evde 1 Yaralı

Kale'de Depremden Yıkılan Evde 1 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ayağının üstüne duvar devrilen kişi hastaneye kaldırıldı.

Akça Mahallesi'ndeki evinin duvarı ayağının üstüne devrilen kişi, UMKE ekipleri tarafından çıkartılarak 112 Acil Servis ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan Mustafa Buruntekin'in (73) amcasının oğlu Abdullah Buruntekin, AA muhabirine, yaşlı olan amcasının oğlunun zaten hasarlı olan eve girdiğini ve o sırada deprem meydana gelmesi nedeniyle yıkılan duvarın ayağının üstüne devrildiğini söyledi.

Deprem sırasında yaşadığı korkuyu da anlatan Buruntekin, "Çok korktuk. Dışardayız, evlere giremiyoruz. Bizim köyle komşu köy arasında dumandan birbirimizi göremedik.Telefon ediyoruz, bir şey var mı diye, telefonla da ulaşamadık. Elektrik de yoktu, biraz evvel geldi." dedi.

Öte yandan mahallede Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri de çalışma yaptı.

Mahalleye ve çevre mahallelere ulaşımı sağlayan grup yolunda da iş makineleri yola düşen kaya ve toprakları temizledi.

Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay da deprem nedeniyle bazı kaya parçalarının yola düştüğünü, çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Kale ilçesinde deprem esnasında dağdan dumanların yükselmesi bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

ELAZIĞ'DA 94 YARALI
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da, Kale'deki depremlerin etkilediği Elazığ'daki durum hakkında konuşurken “Şu anda hastaneye 94 civarında yaralı intikal etti. İlk tespitlere göre 2 ağır hasarlı binamız var. Bunlardan biri daha önce yıkım sırasında hasar almış bir binaydı. Onun süreci devam ediyordu” dedi.

Vali Numan Hatipoğlu, “Öncelikle hem Elazığ hem de Malatya başta olmak üzere bölgede depremden etkilenmiş olan tüm illerimize geçmiş olsun. Saat 10.46’da yaşanan deprem sonrasında biz hemen belediye başkanımız ve ilgili tüm kurumlarla birlik AFAD koordinasyon merkezinde bir araya geldik. Ekiplerimizin tamamını sahaya çıkardık. AFAD, UMKE, Çevre ve Şehircilik, özel idare ekiplerimi sahadaydı. Jandarmamız ilçelerimiz ve köylerimizde temas halinde oldu. Şükürler olsun ki ilimizde yıkılan ve enkaz altında kalan vatandaşımız olmadı. Sadece bir binamızda çatlaklardan ve kapı oturma kısmından mütevellit mahsur kalma konusu söz konusu olmuştu. 4 vatandaşımızı ekiplerimiz müdahale ederek çıkardı. Deprem anında trafikte ve bulundukları mekanlarda panik halinden kaynaklı yaralanmalar oldu. Şu anda tedavileri devam ediyor. Biz de belediye başkanımızla birlikte ziyaret ettik. Bahsettiğimiz Rüstempaşa Mahallemizdeki mekanı inceledik. Burada da AFAD ekiplerimiz incelemelerini yapacak. Şu anda ilk tespitlere göre 2 ağır hasarlı binamız var. Bunlardan biri daha önce yıkım sırasında hasar almış bir binaydı. Onun süreci devam ediyordu. Bunun dışında ekipleriniz şu an itibari ile alanda taramalarına devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yaralanmalar hakkında bilgi veren Hatipoğlu, “Şu anda 94 civarında yaralı sayısı intikal etti. Bunlardan büyük bir kısmı merdivenlerden inerken veya panik halinde ya da deprem anında iş yaparken gerçekleşen yaralanmalar. Bunlara ekiplerimiz müdahale etti. Hastaneye kendi gelen vatandaşlarımız var. Acil servislerimiz yoğun bir şekilde bu konuyla ilgili çalışmaya devam ediyor. Yoğun bakımda daha çok kalp ritminden dolayı rahatsızlığı olan birkaç vatandaşımız var. 2 vatandaşımız yoğun bakımda ama onlar depremden dolayı değil de ve daha çok panik ve kalp öyküsü olan vatandaşlarımızdır” diye kaydetti.

malatyahaber.com- AA- Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız