SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalıcı Konutların Temeli 10 Gün İçinde Atılacak

0
Güncellendi - 2020-02-13 03:51:58
Kalıcı Konutların Temeli 10 Gün İçinde Atılacak
A- A+ PAYLAŞ

6.8’lik Elazığ-Sivrice merkezli depreminin ardından Malatya'da hasar gören binalarda inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, kalıcı konutların temelini 10 gün içeresinde atacaklarını söyledi. Beraberinde Vali Aydın Baruş ile hasar gören binalarda incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Demirtaş “Sayın bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da yılsonuna kadar bu konutların teslim edilmesi konusunda vaatleri var. Bu vaatleri gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

6.8’lik Elazığ depreminde en fazla hasar gören Battalgazi ilçesinde kalıcı depremzedeler için konutların yapılacağı Gelincik Tepesi’ni beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, “Öncelikle tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. Devlet olarak da hükümet olarak özellikle de Bakanlığımız olarak yaraların bir an önce sarılması için sizlerin de gördüğü gibi tüm bakanlık ekipleri olarak şu an Malatya’dayız. Tüm gayretimiz de bu soğuk kış günü şartlarında gereken ne varsa yapılması için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Burada bulunan ve geçici barınma olarak kullanılan konteynerlerin nasıl olduğunu ve nasıl kullanıldığını görmek için şu an buradayız. Aynı zamanda da Battalgazi ilçesinde hasarlı binaların yerine yapılması düşünülen konutların bulunacağı arazilerini gezdik ve onlarla ilgili tespitlerimizi yaptık. İnşallah bir hafta 10 gün içerisinde temel atma törenini yapacağız. Sayın bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da yılsonuna kadar bu konutların teslim edilmesi konusunda vaatleri var. Bu vaatleri gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Vali Baruş: Battalgazi’de hasarlı bina sayısı fazla

Battalgazi ilçesinde hasarlı bina sayısının fazla olduğunun altını çizen Malatya Valisi Aydın Baruş, “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımızla birlikte bazı mahallelerimizi ziyaret ettik. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ekip sayımızı artırdık. Kalıcı konutların yapılacağı yerlere baktık. İl Merkezindeki yerlere baktık. Kesin hasar tespit çalışmaları Doğanyol ve Kale ilçelerimizde bitti. Pütürge ilçemizde halen devam ediyor. Mahalleler çok dağınık olduğu için ekiplerimiz bazı mahallere ulaşmakta zorluk çekiyordu. En kısa sürede o bölgede de sonuçlanacak. Battalgazi ilçemizde hasarlı bina sayısı çok fazla. Belediyemizden aldığım rakamlara göre 29 bin bina var. İl genelindeki rakamları toparlıyoruz. Ne kadar konut ihtiyacı olacak, TOKİ ona göre yapıyor. Kalıcı konutların nerelerde yapacağı planlanıyor. İnşallah önümüzdeki bir hafta on gün süre içinde bir temel atma gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımızın kalabilecekleri yerleri belirleme süreci devam ediyor. Bunların hepsinin incelenmesi gerekiyor. Şu anda ekipler yoğun bir çalışma içerisindeler. Çalışmalar bir hafta hatta on gün sürebilir. Vatandaşlarımız endişeli olmasınlar. Bulundukları yapılar şayet kesin hasar tespiti verildiyse can güvenlikleri açısından başka bir yere gitmeleri iyi olur. İnşallah bu sıkıntılı günleri birlikte el ele atlatırız.” İfadelerini kullandı.

 “Depremin ilk gününden itibaren sahadayız”

Kısa süre içinde sıkıntıların çözüleceğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ise  “Depremin olduğu ilk günden itibaren tüm ekiplerimiz ile sahadayız. Ekiplerimiz ile 24 saat irtibat halindeyiz ve çalışmalar hakkında sürekli bilgiler alıyoruz. Depremden zarar gören mahallelerimizi ve vatandaşlarımızı, Milletvekillerimiz ile birlikte hemen hemen her gün ziyaret ediyoruz. Depremin ardından yaşanan sıkıntılar giderilmeye başlandı. Giderilen sıkıntıları ve çalışmaları yerlerinde görmek için bizlerde ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Çalışmalarda aksamalar var mı? Bunları tespit etmek için Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız ve Valimiz ile sürekli bu bölgelere ziyaret gerçekleştiriyoruz. Yıkılan evlerin yapılacağı yerlere yer tespiti hususunda çalışmalarımız vardı. Kalıcı konutların yapılacağı Gelincik Tepesi’nin zemin etüt çalışması yapıldıktan sonra diğer sondaj çalışmalarımızı ve temel atma çalışmaları yapılıyor. İnşallah bir hafta ya da on gün içerisinde Cumhurbaşkanımızın İstanbul’dan Elazığ’dan veya Malatya’dan katılımıyla temel atma törenlerini yapacağız. Bu temel atma töreni ile birlikte konutlarının yapımına başlanacak. İnşallah bir yıl içerisinde deprem afetinden zarar gören vatandaşlarımız kalıcı konutlarına kavuşmuş olacaklar. İnşallah kısa süre içerisinde bu sıkıntıları atlatacağız” şeklinde konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • misafir (4 yıl önce)
    Sayın valim sayın belediye başkanım merkezde yıkılan özellikle de sivas caddesinde yıkılan binalar evlerimiz ne olacak ne zaman yapılacak ne zaman temel atılacak acele ettire ettire evlerimizden çıkarttılar evlerimizi yıktılar ne olacak şimdi ne zaman inşaatlar başlayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (4 yıl önce)
    Okul servis ücretleri ne olacak valiliğin bu konuya el atması lazım.Ocağın 14 ünde ücret ödedik çocuklar 2 gün servise bindi şimdi yine servis ücreti istiyorlar 1ay çocukları taşımadan ücret aldılar.Valilikten konuyla ilgili acıklama bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AFETTTT (4 yıl önce)
    Hep aynı sözler,yapıyoruz yapacağız,yapıyorlar gibi kelimeler yapma eyleminin bütün fiil çekimlerini söylüyorsunuz gölcük depreminde devletin yetersiz olduğunu söyleyenler 41vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 1000 yakın yaralımızın olduğu afeti yönetemediniz ağzınız yüzünüze bulaştırdınız?bankalar kredileri öteledi yalanı,destek kredileri,sgk ödemesi ertelendi yalanları havada uçuyo 10 gündür banka banka geziyoruz 24 ocak tarihinden beri olan kredi taksitlerinin hepsini ödemek zorunda kaldık sadece bizim çalıştığımız bir tane özel banka erteledi?devlet bankaları halen genel merkezden bilgi bekliyo?sıkıldık ve çok yorulduk bürokratların ve siyasetçilerin değişik açılardan algı yapmak için çektirdikleri resimleri görmektenden artık gınaaaaaa geldi Hani çok güçlüydük afeti yaşadık ne kadar güçlü olduğumuzun sağlaması yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Kalıcı konutlar 10 gün içinde temel atılacakmış takip edin bakalım kaç 10 gün gececek?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (4 yıl önce)
    Çevre Bakanlığının görevlendirdiği mühendislerden oluşan bir inceleme ekibi dün Battalgazi Çolakoğlu mahallesindeki hasar tespiti yaparken bir önceki inceleme ekibinin yıkım kararı ve ağır hasarlı teşhis etiği evleri sağlam raporu vererek halkı o harabe ye dönüşen evlerde oturmaya teşvik etti. Kolon hasar almış kiriş patlamış hala önemli hasarlar olmadıklarını beyan ettiler. sadece sapa sağlam muhtarın evine ağır hasar tespiti konuldu sebebi .......
    0
    0
    Yanıtla