İnönü Üniversitesi Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Topluluğu tarafından "Bir Yaşam Biçimi Olarak Toplam Kalite" konulu bir konferans düzenlendi.
Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda gerçekleştirilen programda üniversite öğrencilerine toplam kalite konusunda detaylı bilgiler aktarıldı. Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Toplam Kalite Yönetimi Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Erol ile Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Tekin katıldı. Prof. Dr. Serpil Erol, üretim ve lojistik yönetiminin firmalar için büyük önem taşıdığından bahsetti. Erol, takım çalışmasının üretim ve lojistikte önemli bir yer tuttuğuna değinerek, "Yalın üretimin ve lojistik yönetiminin firmalar için; maliyet düşürücü, üretim arttırıcı, kalite yükseltici, müşteri memnuniyeti, sağlayıcı birçok önemli etkileri vardır. Lojistiğin görevinin, çalışanlardan en üst düzey yönetime kadar, ürün ya da hizmetin belirli yerde, belirli zamanda ve istenilen kalitede üretilmesini garanti altına almaktır. Bunun yanında takım çalışması önemli bir yer tutmaktadır" dedi.
Prof. Dr. Mahmut Tekin ise, üniversite öğrencilerine "kalite sevdalıları" diye seslenerek, "Kalitenin merkezinde insan vardır. Birçok projeleri, tasarımları insanlar yapar" diye konuştu. Tekin, kalitenin insan yaşamının her anında var olduğuna işaret ederek, "Yaşamın her anında kalite vardır. Gerek giyimde, gerek konuşmada kalite ile karşılaşırsınız. Yaşamı kaliteden ayrı düşünemezsiniz" ifadelerini kullandı.
Konferans sonunda konuklara birer plaket takdim eden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel, TKY olarak faydalı çalışmalara imza attıklarını ve üniversite öğrencilerine günlük yaşamlarında yarar sağlayacak olan konferanslar düzenlediklerini kaydetti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.