SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Şart”

0
Güncellendi - 2016-04-20 10:34:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği (KÜSİ) toplantısı düzenlendi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği toplantıda, kamu, sanayi ve üniversite işbirliği için neler yapılması gerektiği ve bu işbirliğinin Malatya’ya ne tür kazanımlar sağlayacağı tartışıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin Türkiye’nin kalkınması için önemli olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin ihracatının artmasını istiyorsak, bu hedefe ulaşmak için, kamu, üniversite ve sanayi İşbirliği şart” diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri(ESKKK)Birliği Başkanı Ali Evren, İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği(KÜSİ) Temsilcisi Metin Ertükler, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri, STK ve Kamu Kurumları temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek “Özellikle bilgiyi elinde bulunduran ve bilimi kalkınma için seferber eden toplumlar, ekonomik anlamda güçlüdürler. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur, bilim ve teknolojidir. Sürdürülebilir rekabeti korumamızın ve geliştirmemizin yolu bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmekten geçmektedir. Bilgi olmadan teknolojiyi yakalamamız mümkün değil. Dünya artık sanayi devrimini gerçekleştirdi, şu anda bilgi çağı yaşanıyor. Bilgi üreten toplumlar refah seviyelerini ve katma değerlerini ciddi anlamda yükselten toplumlardır. Bizler de, Türkiye’nin ihracatının artmasını istiyorsak, bu hedefe ulaşmak için, kamu, üniversite ve sanayi İşbirliği şart” şeklinde konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un konuşmasının ardından Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği(KÜSİ) Temsilcisi Metin Ertükler katılımcılara slaytlar eşliğinde bilgiler verdi.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehdi (8 yıl önce)
    Malatyalı olarak merak ediyorum malatya madem gelişen büyüyen doğu güneydoğuda kayseriden gaziantepten sonra sıralamaya girecek bir yer sanayi var yani ama ticaret odası bu ilde nasıl bir görev üstlenir nasıl bir sanyicidir şimdiye kadar diyer kurumlarla ne iş yapmış beraber teknopark neden kulanılmaz yav artık bu yıllar geçti sanayi odası başkanı filan seçerken bu işin göbeyinden sanayici insanları üreten insanları getirin illa başkan olması için birilerine yakın olmasına gerek yok anlamış deyilim malatyada saniyici kim ticaret sanayi odası ne yapar yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (8 yıl önce)
    kamu, üniversite ve sanayi işbirliği tam bir komedi.yemekli toplantılar, 3-5 slayt ve seneye tekrar bir yemekte buluşmak üzere. Bu muhteşem üçlünün bir arada çalışması için önce temsilcileri vb/vs şutlayıp sonrada projelerde çalışıp başarı elde edenlere ücret vaat ederek starrt almak gerekir. Yoksa bu oluşum 3-5 danışmanlık hizmetinden öteye gitmez.
    0
    0
    Yanıtla