SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kandilli Rasathanesi'nden Arguvan'a Deprem Araştırma İstasyonu

Kandilli Rasathanesi'nden Arguvan'a Deprem Araştırma İstasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından Arguvan’a Deprem Araştırma İstasyonu kuruluyor.

Arguvan Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile kurulacak Deprem Araştırma İstasyonu için inşaat çalışmaları başladı. Geçtiğimiz hafta Arguvan’a gelen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel ve Jeofizik Mühendisi Zafer Öğütçü Belediye Başkanı Ersoy Eren ile görüşüp, Deprem Araştırma İstasyonu kurmak istediklerini belirterek istasyon hakkında bilgiler verdiler.

Arguvan Belediyesi tarafından Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü için yer tahsisi yapıldıktan hemen sonra istasyonun temeli atıldı.

İnşaatın kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “Rasathane yetkilileri ile görüştükten sonra hiç vakit kaybetmeden kendileri için en uygun yerin tahsisini yaptık ve istasyonun temelini attık. İnşaatı kısa sürede tamamlayarak teslimini yapacağız. Deprem Araştırma Enstitüsü de cihaz kurulumlarını yapınca istasyon faaliyete başlamış olacak. İlçemize kurulacak deprem araştırma istasyonu sadece Arguvan için değil Malatya ve bölgemiz adına da büyük önem taşıyor. Çünkü deprem bölgesiyiz. Deprem adına yapılacak her çalışma atılacak her adım çok kıymetli. 6 Şubat’ta yaşadığımız felaket acı bir tecrübe oldu. Arguvan Belediyesi olarak deprem anına ve sonrasına hazırlıklı olmak adına Deprem Koordinasyon Merkezi kurmayı da hedefliyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Rıza Baba (2 ay önce)
    Kandilli Rasathanesi yetkililerini ve Arguvan Belediyesini kutluyorum. Umarım bölgemiz, Malatya ve Arguvan için yararlı olur. İşte böyle yararlı projeler bekliyoruz.
    %93
    %7
    Yanıtla