SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kandırıldık" Diyen Esnafa: "Hakkınızı Sonuna Kadar Savunacağım"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tartışmaların göbeğinde yer alan Atatürk (Kışla) Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen Ağbaba,  “Kimin dükkanı ne olacak, nereye yapılacak bilinmiyor. Yöneticiler de sağ olsunlar bu konuda ses çıkarmıyorlar. Size söz veriyorum, sonuna kadar hakkınızı savunacağım ”dedi. 

“Siz rahat olun, yıl sonuna kadar size dokunmayacağız ”dediler

Sıklıkla kandırıldıklarını dile getiren Kışla Caddesi esnafları Ağbaba’ya sorunlarını aktararak çözümü konusunda destek istediler. Esnaflar;  “Seçim döneminde Sami Er beraberinde TOKİ başkanıyla birlikte yanımıza geldiler. “Siz rahat olun, yılsonuna kadar size dokunmayacağız. Çalışmalara arka taraftan başlayacağız.” TOKİ başkanı da bu cümleleri onayladı. Kendisine biz mal alacağız, ürünleri getirteceğiz bir sıkıntı olmaz değil mi dediğimizde “Hayır olmaz” dedi. Biz mal aldık kiralarımızı ödedik ama bizi kandırdılar. AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan’da Kışla Caddesi’ndeki esnaflara sesli mesaj atıp “rahat olun, sıkıntı yok” dedi. Birkaç gün önce sabah geldik ki duvarlarımıza “15 gün içerisinde dükkanlarınızı boşaltın” diye tebligat asılmış.” İfadelerini kullandılar.

“Bizi muhatap alan yok”

Kışla Caddesi’nde bulunan yapıların çok eski olduğunu, güzel bir Malatya’nın ortaya çıkması için bu caddenin yıkılması gerektiğini belirten cadde esnaflar  “Buna itiraz etmiyoruz ancak bu yapılırken bir plan dahilinde olması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta esnaf çarşısı kurmuşlar gözlükçü bir yerde, tuhafiyeci bir yerde herkes işini düzenli bir şekilde yürütüyor ama burada bu şekilde yapılmıyor. Buraya gelip söz veriyorlar ama sözlerinde durmuyorlar. Geldiler yılsonuna kadar size karışmayacağız dediler, bizler inandık oy verenler de oldu. Bizleri kandırdılar. Herhangi bir yetkili gelip bizlerle görüşüp istişare etmedi. ‘Buralar yıkılacak sizin fikriniz nedir, ne düşünüyorsunuz?’ diyen olmadı. Bizleri de geçtik, STK ve oda başkanlarımızla da görüşen kimse olmamış. Gelip bizi muhatap almadan görüşme yapmadan kapılarımıza yazıları astılar. Burada bile yanlışlık var.” Şeklinde konuştular. 

“Hakkınızı sonuna kadar savunacağım”

Seçimden önce de Kışla Caddesine sık sık geldiğini ifade eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, “O dönemde rezerv alanın tamamen bakanlığın kontrolünde olduğunu söylemiştim. Bu konuyla ilgili ne belediyenin ne iş yeri sahibinin ne de başka kurumların yetkisi olmadığını bu konuda size yalan söyleyemeyeceğimi belirtmiştim. Ama belediye başkanlığını kazanırsam giderim rezerv alanının doğru yapılması konusunda hakkınızı sonuna kadar savunacağım” demiştim. Buradaki en büyük eksiklik ve sıkıntı bir belirsizliğin olması. Kimin dükkanı ne olacak, nereye yapılacak bilinmiyor. Yöneticiler de sağ olsunlar bu konuda ses çıkarmıyorlar. Ne esnaf odasının ne mimarlar odasının ne de STK’ların haberi var. Ağır hasarlı binalar var şehrin dört bir yanında. Önce onları yıkın. Şehirde tek ışıkları yanan yerler İnönü ve Kışla Caddesi. Buralarda yıkılırsa sıkıntı büyür. Şehir de en çok iş yapan AVM’ler. Bu durum sosyal problemleri beraberinde getiriyor. Burada iş yapmayan esnaflar malını mülkünü alıp başka yerlere gidecek. Burada yapılması gereken şu; esnafı toplayacaksın ne yapacaksan, nasıl yapacaksan doğru bir şekilde esnafa anlatacaksın. Daha önce esnaflara söz verildiği gibi konteyner konulur, esnaf işini yapmaya devam eder binalar bitince esnaf yerine geçer. Ancak daha önce verilen sözler yerine getirilmiyor. Ne yapılacağı, ne kadar sürede bitirileceğini bilen yok.” dedi.

“Size söz veriyorum”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Çoğu kişi bilmiyor ama özellikle iş yerlerinin kiraları depremden sonra neredeyse 10 kat arttı. Yıllık 60 bin lira kirası olan dükkanın şimdi aylık kirası 60 bin lira oldu. Bu esnaf ne yapacak? Bu sorunu ilgili yerler ile görüşeceğim. Keşke beni seçseydiniz gelip masaya yumruğu vururdum. Belediye başkanı Çevre ve Şehircilik Bakanına bir şey diyemiyor ki. Ama Veli Ağbaba söylerdi. Yine de en üst perdede burada yaşanılan mağduriyeti dile getirmeye devam edeceğim. Bir de bazı siyasetçilerin ve onların yakınlarının binalarına dokunulmadığı fakir fukaranın binasını yıkıyorlar. Buna da sonuna kadar karşı çıktığımızı belirtmek istiyorum. Size söz veriyorum, milletvekilliğimin sonuna kadar Malatyalılara hizmet edeceğim. Oy versin vermesin tüm Malatyalıların derdine derman olmak için çalışacağım. Her 10 kişiden 4’ünün oyunu aldım. Bu büyük bir sorumluluk, bu sorumluluğu yerine getireceğim. Gerekirse bu sorununun çözümü için TOKİ başkanıyla görüşeceğim.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • malatian (1 ay önce)
    esnaf kandırılamaz başlık yanlış olmuş. hele Malatya esnafı .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    hiç savunma veli bey senin kıymetini bilmediler ben olsam uğraşmam
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Hatayda halkı kışkırtarak kentsel dönüşümü engelleyen CHP nin aklına uyulmaz. o engelledikleri mahalle depremde tamamen yok olmuş. depremden önce kentsel dönüşüm için bakan neredeyse yalvarıyor, ama insanlar chp ye uyarak onay vermiyorlar. şimdi o mahalle yok olmuş. şimdide aynısını burada yapmak istiyorlar. bırakında biran önce herşey başlasın ve bitsin. bu şekilde bu şehir hoşunuza mı gidiyor.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hasan Malatya da herşey yapılıyor yada yapıyorlar da CHP ve Veli Ağbaba mı engelliyor? Şehrin 1.5 yıldır bu halde olmasının sebebi, hala taş üstüne taş konmamasının sebebi kim acaba? Senin söylemin 'topraklarımızda insanlık varda Amerika çıkarmamıza engel oluyor' hesabına dönmüş..
    0
    0
    Yanıtla
  • ben diyorum ki bir şeyler yapmak isteyenin önüne engel olmayın en ne yapılacaksa en kısa zamanda yapılsın da şehir normalleşsin. CHP insanların hakkını savunacaksa yapılmayan yerlere gitsin orada insanların hakkını arasın. halen daha enkazı kalkmayan yerler var oralara gitsin mesela. yapılan veya yapılacak olanların önünde engel olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALP (1 ay önce)
    Esnaf haksız ve bencillik yapıyor şehir yıkılmış zaten bir yerden yapılmaya başlanması lazım. E adamlar yerde göstermişler konteyner ticaret alanı için bu şartlarda daha ne olsun ? şehrin bu hali kimin içine siniyor ?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • selim (1 ay önce)
    Ne esnafmışsınız be kardeşim. Millet konteynırlarda sürünüyor, siz zaten pandemiden beri her şeyin cılkını çıkartanlarsınız. Bir düşün devletin yakasından da işini yapsınlar. Size yerde gösteriyorlar 1 yılda siz konteyner da kalın madem. Herkesin elinde bir keser kendine doğru yontuyor. Kendinden başkasını düşünmeyen nasipsizler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kiremit (1 ay önce)
    Eminim bir çoğu koşa koşa gidip oyunu vermiştir mevcut belediye başkanına. Şimdide sadece Malatya için çalışan tek isimden yardım bekliyorlar.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    neyin itirazını yapıyorsunuz anlamıyorum. şehir zaten yerle bir olmuş. boşaltın dükkanları biran önce inşaatlar başlasın ve en kısa zamanda bitsin. malatya esnafları olarak depremden beri herşeyi 2-3 katına satarak 2-3 yıllık kârınızı yaptınız zaten. süreç uzadıkça işler iyice içinden çıkılmaz hal alıyor.
    %87
    %13
    Yanıtla