SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütün Çağrılara Anında Cevap Verecek Pozisyondayız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya il genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar kaldırma, temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. İl merkezinde ana arterlerde çalışmalar tamamlanırken, kaldırımlarda çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye ekipleri, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için çalışmalarına devam ediyor. Sahada kar küreme ve yol açma çalışmalarını takip eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, kar temizleme ve küreme çalışmalarıyla birlikte tuzlama çalışmalarının kar yağışının durmasıyla birlikte başladığını ve aralıksız bir şekilde süreceğini ifade etti. Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri de, sorumluluklarındaki merkez ve kırsal mahallelerde temizleme çalışması yaptılar. Bu arada, yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen ya da dalları kırılan ağaçlar da belediye ekiplerince kaldırılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Dün akşam saat 21.00 itibariyle başlayan kar yağışı sabah 09.00 itibariyle durdu.  Gece boyunca bütün ekiplerimiz 7/24 esasına göre sabaha kadar sahada çalıştılar. Kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaptılar. Sabah saatleriyle birlikte saat 05.00 gibi hem kaldırım temizliği hem de kar kaldırma çalışmalarımız başladı. Şu anda kar kaldırma çalışmalarımız şehir içinde devam ediyor. Akşam saatlerinde şehir içinde bir don olayı beklemiyoruz. Hızlı bir şekilde temizleme ve kar kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz. Gece boyunca yine ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek. Vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamamaları için akşam saatlerinden sonra daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kış lastiği olmayan vatandaşlarımızın da akşam saatlerinde trafiğe çıkmamalarını öneriyoruz. Şu an için şehir merkezinde Büyükşehir Belediyemize ait ana arterlerin tamamında yoldaki temizleme çalışmalarımız tamamlandı. Yollarımızın tamamı açık. Kaldırım temizliği devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde de sabahın erken saatlerine temizleme çalışmalarımız başladı. 112 acil çağrı merkezinden alt yapı koordinasyon merkezimize gelen bütün çağrılara anında cevap verecek şekilde pozisyonlarımızı almış durumdayız. Şua ana kadar 112 acil çağrı merkezinden alt yapı koordinasyon merkezimize yaklaşık 20 hasta için kod verildi. Bu 20 hasta sağ salim bir şekilde ekiplerimizin çalışmalarıyla sağlık ekiplerine teslim edildi” dedi. 

Bazı bölgelerde tipiden dolayı zor anlar yaşayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri Akçadağ’da 17, Arapgir’de 28, Arguvan’da 4, Battalgazi’de 2, Darende’de 13, Doğanyol’da 9, Hekimhan’da 20, Kale’de 6, Kuluncak’ta 5, Pütürge’de 45, Yazıhan’da 31, Yeşilyurt’ta ise 2 yolun ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 

“YETER Kİ BEREKET YAĞSIN, BİZ TEMİZLERİZ”

24 saat esasına göre karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Allah’a şükürler olsun ki kar yağışıyla buluştuk. Kar Cenab-ı Allah’ın nimeti, bereketi ve güzelliğidir. Belediye ekiplerimiz kar yağışının başlamasıyla birlikte AYKOME ile daha önce planladığımız çalışmalar doğrultusunda; ilçemizin genelinde kar küreme, yol açma, kaldırım temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bizlerde çalışmaları yakından takip ediyoruz.Yağan kar ile birlikte barajlarımızda ki su seviyesi yükselecek, yer altı su kaynaklarımız dolacak, inşallah topraklarımız bereketlenecek. Tarımla ve ziraatla uğraşan çiftçilerimizin de yüzü gülecek, daha bereketli ve güzel ürünler toplanacak.  Parklarımız, bahçelerimiz ve çevremiz beyaz örtüsüne kavuşmuş oldu ve yağan kar, kentimize ayrı bir güzellik kattı.  Bizlerde kar temizleme çalışmalarını açıkçası özlemiştik. Yeşilyurt Belediyesi ailesi olarak kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi ve bu doğal güzelliğin sadece kartpostallık görüntülerle güzel anılar bırakması için iş makinelerimiz ve bütün personelimizle birlikte hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Ekiplerimiz 24 saat esaslı olarak ta sahada yer alacaklar. Hava tahminlerini ise yakından takip ediyoruz. Yeni yağışlar için hazırlıklıyız. Ulaşımda ve diğer alanlarda her hangi bir sıkıntı yaşanmaması içinde elimizden geleni yapıyoruz. Hemşehrilerimizden ricamız herhangi bir olumsuzluk durumunda bir telefon kadar yakınlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Olumsuz bir durumla karşılaştıklarında 444 8 910 numaralı telefonu arayarak ekiplerimizden yardım ve destek isteyebilirler. Yağan karın bereketli olmasını ve devam etmesini temenni ediyorum.  Yeter ki kar yağsın, biz temizlemeye hazırız.” diye konuştu.

Bu arada yoğun kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri de kar yağışının hâkim olduğu yüksek noktalara yiyecek bırakarak sokak hayvanlarının aç kalmaması için gereken önlemleri aldı.

"7/24 SAHADAYIZ"

Malatya’da dün gece başlayan kar yağışının ardından teyakkuzda bulunan Battalgazi Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri de, ilçe merkezi ve mahallelerde  küreme, tuzlama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar yağışında yolların kapanmaması, vatandaşların günlük yaşantılarına yönelik olumsuz etkileri en aza indirmek ve yollarda buzlanma sebebiyle olası kazalar yaşanmaması adına dün geceden bu yana greyder, kamyon, kar küreme araçları, tuzlama, yükleyici ve kepçeler ile birlikte etkin bir çalışma örneği ortaya koymaya devam ediyor. Tecrübe ve özverili çalışmalarıyla karla mücadele çalışmalarında başarılı bir sınav veren ekiplerin bu hummalı çalışmaları, açık olan yollarda herhangi bir sorun yada sıkıntı yaşamayan vatandaşlar tarafından da büyük takdir topladı.

Ekiplerin dünden bu yana çalışmalarını büyük bir fedakarlıkla sürdürdüğüne dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Kar yağışı rahmettir, berekettir. Battalgazi Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarında çok sayıda araç ve personel ile aktif bir şekilde geceden bu yana sahadayız. Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için ekiplerimizin yoğun mesaisi devam ediyor. Fedakarlıkla çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Olumsuz bir durum yaşanmaması için Battalgazi Belediyesi olarak 7/24 sahadayız. Buzlanma ve don olayına karşı da lütfen dikkatli olalım" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Y. ASLAN (1 yıl önce)
    Bir kar yağışındada Belediyeler 3 yıldır olduğu gibi sınıfta kaldı. Sabah Sümer Parkında 20 kişi temizlik yapıyor yayanın en yoğun olduğu yerde 3 Görevli vardı. Suandada buzlanma var cok calısıyor belediyelerımiz çok
    %75
    %25
    Yanıtla
  • dbakar (1 yıl önce)
    Sabah ayağım gaydı az daha gırılıydı… lafların altı hep bakır..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyali dost (1 yıl önce)
    Yalan söylüyorlar ben ne tuzlayani gördüm nede kar temizleyeni sabah elime kuregi aldim bemim gbi 7 8 esnaf kapali olan işyeri önünü 2 - 3 e kadar kendi cabamiz ile temizledik yol desen buz pistine dönmüştü ne gelen var ne giden battalgazi belediyesi uyuyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Dün gece kimse sahada yoktu nedense
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Onun içinmi çarşının kaldırımları ve yolları hep vıcık vıcık kar. Bu gece müthiş don var daha haftalarca yerde kalkarmı o buz kütleleri. O eskidendi Ahmet Çakır döneminde kar yağardı aynı gün tüm çarşı tertemiz edilirdi. Şimdi tas kayıp. Bu işler lafla olmuyor. İcraat la oluyor. Son 2_3 yıldır Malatya bitmiş.
    %77
    %23
    Yanıtla