SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kar Temizliğine Vatandaş Desteği İstendi

0
Güncellendi - 2016-12-15 21:38:56
Kar Temizliğine Vatandaş Desteği İstendi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yollarda kar temizliğini sürdürdüğü belirtilirken, etkili yağışın ertesi günü olan Perşembe günü birçok cadde ve sokakta kar temizliği olmaması, sadece tuzlamayla yetinilmesi eleştirilere yolaçtı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kar temizliğine vatandaşların da destek olmasını istendi.

BÜYÜKŞEHİR'İN TEMİZLİĞİ..

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kar temizliğiyle ilgili basın bülteni şöyle:

"14 Aralık Çarşamba günü yağan etkili kar yağışı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmasına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarına 14 Aralık Çarşamba günü sabah saatlerinde kar yağışı ile birlikte başladı.

Malatya genelinde yol ağının tamamına yakınının yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, açılan birçok yolun ise tipi nedeniyle tekrar kapandığı belirtilen açıklamada; Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki karla mücadele ekiplerinin gece-gündüz demeden 24 saat esasına göre mücadele çalışması yaptığı kaydedildi.

Kapanan yollar ulaşıma açılıyor

14 Aralık Çarşamba günü kar yağışı ile birlikte tuzlama ve küreme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışın gün boyu sürmesi nedeniyle başta ana arterler olmak üzere mümkün olduğu kadar ana yolları ulaşıma açık tutmak için büyük bir çaba gösterdi. Tuzlama çalışmasının yanı sıra küreme çalışmalarını da sürdüren ekipler, akşam saatlerinde kar yağışının durmasıyla birlikte toplanan karların nakledilmesine de başladı.

Merkez ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalara yüzün üzerinde ekip ve araç katılırken, personel sayısının ise bine yaklaştığı kaydedildi.

Binlerce km yol ulaşıma açıldı

Büyükşehir Belediyesi ekipleri karın yağdığı ilk günde, tipi nedeniyle karla mücadelede büyük zorluklar yaşamasına rağmen, 15 Aralık Perşembe günü sabaha kadar 1000 km dolayında kapanan yolu ulaşıma açtılar. 15 Aralık Perşembe günü de karla mücadele çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edep ekipler, akşam sat 16.00 itibariyle 2 bin km dolayında yolu daha ulaşıma açarak, toplamda 3 bin km dolayında yol açma çalışması gerçekleştirdiler.

Vatandaşlardan destek

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması ve kaldırımların bir anda temizlenmesinin mümkün olmadığı belirtilerek, başta esnaflar olmak üzere vatandaşların da destek olması gerektiği belirtildi. Bazı esnaflar dükkânlarının önünü temizleyerek karla mücadele çalışmalarına destek olduğu belirtilerek, bu mücadele tüm esnaf ve vatandaşların katılması istendi. "

BATTALGAZİ BELEDİYESİ..

Battalgazi Belediyesi de, kar temizleme çalışmasıyla ilgili şu bülteni yayınladı:

"Battalgazi Belediyesi tarafından Salı gecesi başlayan yoğun kar yağışı sonrası, karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Battalgazi Belediyesi sorumluluk alanında ise, kapalı mahalle yolu bulunmuyor.

Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası sürdürülen karla mücadele çalışmaları, yoğun şekilde devam ediyor. Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, ana caddeler başta olmak üzere ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda yaya ve araç trafiğinin rahat bir şekilde sağlanması için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Kar ve buz tutan kaldırımların temizlenmesi için yoğun bir çalışma sürdüren Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, mahalle yollarını buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Okulların Cuma günü eğitim-öğretime devam edecek olması nedeniyle okul önlerinde de tuzlama çalışması gece boyu devam edecek. Konu ile ilgili olarak Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası, belediyemiz sorumluluk alanında karla mücadele çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. Kar yağışının sona ermesi ile birlikte mahalle yollarının açılmasına ağırlık verilerek, mahalle yolları ulaşıma açılmış olup, belediyemiz sorumluluk alanında kapalı mahalle yolu bulunmamaktadır. Buzlanmalara karşı ise, yollarda ve okul önlerinde tuzlama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karla mücadele kapsamında ilçe merkezinde bulunan Yeni Cami Meydanı başta olmak üzere ana cadde ve sokaklara öncelik verilirken, ana caddelere bağlantı yolları ile ara sokaklarda da çalışmalar devam ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak, halkımızın mağdur olmaması için karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

kar2

kar1

kar3

kar4

kar5

kar6

kar7

kar7a

kar71

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Abdullah (7 yıl önce)
    BU GECE HAVA SOĞUKLUĞUNUN --14 DERECEYE ULAŞACAĞI TÜM TV KANALLARINDAN YAYINLANIR KALDIRIMLARIN VALİ KONAĞI BÖLGESİNDE SU İLE YIKANMASI BİRAZ KARMAŞIK DEĞİL Mİ.?
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    neden olmasın bende bunda hem fikirim...millettce el elee bi zahmet...
    0
    0
    Yanıtla
  • hamit (7 yıl önce)
    aslinda belediye isi bilmiyor basit bir cözüm var karin üzerine tas döseyip kaldirim yapsin malatya halki kar sorunu yasamaz bizim belediye baskanlari alismis milleti kaldirimla kandirmaya secim zamani cikar ben kaldirim yaptim derler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanalboyu mağduru (7 yıl önce)
    "Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası, belediyemiz sorumluluk alanında karla mücadele çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. " İşte tam da sorun burada. Karla mücadele kar yağışı başlamadan başlar ve yağarken devam eder. Sistemde sorun var Malatya'da
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (7 yıl önce)
    insanın aklıyla dalga geçmek bu olsa gerek, sabaha kadar 2000 km temizleme yapılmış kargalar güler kargalar ya siz hesap kitap bilmiyorsunuz yada bizi ahmak yerine koyuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    sonbahar yağışsız geçti Allaha şükür kar yağdı her nimetin bi külfeti var allah fakir fukaraya yardım etsin inş
    0
    0
    Yanıtla
  • mevsim salatası (7 yıl önce)
    5 yılda 5 yıldızlı malatya.ne kadar güzel.emlak vergisinde bi dünya artış,ilan reklam vergisinde bi dünya artış,su paraları çoşmuş,bide gidip kaldırım temizleyecem.sayın çakır büyükşehir belediyesinde,her odadan 2 kişi göndersin,boş boş gezenlerden,sonra bizde katılırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Başkanım tebrik ederim. Çok başarılı bir yöntem. Pazartesi okullara sandık koyup belediye Başkan'ı seçimi yapsalar ve sadece öğrenciler oy kullansa bütün oylar sana çıkar. Sayende iki gün ulaşım olmadığı için tatil yaptılar. Allah seni bu şehrin başından eksik etmesin. Aklı az çalışan hemşerin. ( pembe otobüs mevzu )
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Tabi Çalismalar çok hizli Belediyemiz çok hizli olmaliki Bütün yollarimiz açilmadan temizlenmeden İlk is olarak gidip Mah allé arasinda bulunan petrol istasyonun alanini temizliyor tebrik etmekte istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    Uyumaya devam uyuyun siz uyuyun
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (7 yıl önce)
    Maşallah, maşallah! Ne güzel belediye, ne güzel şehir. Bülteni okuyunca kendimi Malatya'da değil de başka bir şehirde yaşıyor sandım. Caddelere sokaklara çıkınca anladım, karla mücadele palavrası bültenlerdeki gibi değilmiş. Hani iş bültene kalsa, güllük gülistanlık bir Malatya ve kahraman belediye yöneticileri var. Gerçekte beceremediklerini bültenlerle becermiş oluyorlar. Bence belediye bundan sonra hiç çalışmadan sadece bülten yazsın, biz de ha tamam o zaman diyelim, bülten ne diyorsa o! Kar yağınca felç oldu şehir, bu mu belediyecilik?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Hava tahmin raporlarını okuyacak kadar okur-yazar değil misiniz, ya da takip yoksunu musunuz. Karın geleceğini bile bile çarşamba gecesi uyuma sorumsuzluğunu nasıl gösterdiniz. Merkez Belediyelerinde Fen işleri koltuğunda oturan kişilere bunun hesabı sorulmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Senede iki üç kez kar yağıyor onunda mücadelesi fiyasko
    0
    0
    Yanıtla
  • banazılı (7 yıl önce)
    cevre temizlik vergisi almayı biliyorsan temizlemeyide bileceksin vatandaş haddinden fazla vergi ödüyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer Toprak (7 yıl önce)
    Tuzlama aracı dışında hiç bir Belediye aracını karın yağdığı gün ve gecesinde caddelerde göremedik. Kimse çok çalıştık falan diyede iddiada bulunmasın. Gerçi tuzlama çalışması yapıldı ya bunada şükür. Ya bu da yapılmasaydı !!! Yapılmadığını düşündüğümüz herhangi bir hizmetle ilgili olarak ; nedenini, niyesini sorabileceğimiz birisi mi varki??
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (7 yıl önce)
    sayın başkanım karla mücadelede ekibini başarılı gördüm.ellerinize sağlık.olumsuz yorum yazanların hepisi elazığlı.onlara inanma, bi de baskilliler var aralarında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sare Ç (7 yıl önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Tokiye gel de bi sokakları gör sonra baskilli maskilli memnunum deyip yağ çekmeye devam edersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim mahalleleri gör de konuş. Hepsi Elazığlıymış. Yalan.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah argan (7 yıl önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Bu mesajdan sonra başkan seni kesin terfi ettirir. Not : Malatya nüfusunun %52 si Malatyalı değil. Belediye çalışanlarının yüde kaçı Malatyalı ? Soru : Bu şehirde yaşayan kişilerin doğum yeri hakkında yorum yapmak şehrimize nasıl bir fayda sağlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet yıldırım (7 yıl önce)
    beydağı mah de duruyor öylece gerçi malatya büyükşehir oldu ya onun için sıra gelmiyor mahallelere adı büyük şehir kendi küçük malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)
    3 merkez belediye bişey yapamasın halk desin cünki ahmet bey alıştı halkın hakkıyla gecinmeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebuzer boybey (7 yıl önce)
    Editör yanlışlıkla Büyükşehir Belediye araclarininda fotosunu cekmissin.madem battalgazi belediyesini methettin yorumlarda da hep battalgazi bölgesi şikayet ediliyor. Bune nane bune turşu. Bindiğin dalı kesmisin. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe (7 yıl önce)
    Elimize billur tuz alıp biz mi dökelim? Belediye ekiplerinin apartman kapısının yada otoparkların temizlemesini beklemiyoruz. Ana yollar bile hala temizlenmemiş halde. Şaka gibisiniz sayın yetkililer!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    karın yagdığı 14 aralık günü arabayla üniversite hastanesine gitmek zorunda kaldım yollarda ne bir tuzlama calışlması nede bir temizleme çalışması vardı araçlar saga sola kayarak zorluklarla ilerliyorlardı öğlen saat 11.30 geri döndüm maalesef yolların hali aynıydı buda bizim cevre yolumuz belediyemiz cook ve karayolları çook çalışıyor bugünde karla kaplı bir yolun kenarında yürürken belediye kepçesi yanımdan geçti ama:.... sadece geçti süpürme ve temizleme yapmadı belediyemize çalışmalarıda başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Çöşnük mahallesi Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu ve Necip Fazıl Kısakürek Camii çevresindeki Kalemli-Yetkin- Kandilli-Ekol ve şehit Cumali Akkurt ile civar sokaklar perişan eğimli(yokuş) olan bu sokaklar tamamen kar ve buz. Her yıl bu mevsimde kar yağdığında hemen bir greyder gelirdi karı silerdi silinen karı yolun aşağı kısmını da bırakırdı. Hiçbir sıkıntı yaşanmazdı. Bu gün ikinci gün olmasına rağmen hiçbir kimse gelmedi sokaklarda temizlenmedi. Aha da öylece duruyor. İLGİLİ YETKİLİLERE DUYURULUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Degerli yetkililer geçen yıllardaki başarılı karla mücadele çalışmalarınızı gören ve sizleri başarılı bulan birisi olarak bu sene yetersiz kaldiniz amacımız sizleri yerden yere vurmak değil burdan ders çıkaralım ve bundan sonra daha başarılı karla mücadele edelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 18 yıl dır malatya dayım hep böyleydi. Siz geçen yıllar başka şehirde yaşıyorsunuz heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • bende 28 yıldır malatyada yaşıyorum bu seneki gibi başarısız kar temizleme görmedim. sabah fuzuli caddesini kapatmış kar temizliyorlardı yanlış şehirdemiyim diye düşündüm şaşırdım çünkü ilk defa böyle oluyor. akşamdan çalışmalar başlardı sabah okula işe gittiğinde bakardın heryer temiz. şimdi nedense artıkın belediyemiz sınıfta kaldı. halk yapsın diyorlar enteresan....
    0
    0
    Yanıtla