SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kar Yağışı Bir Süre Etkili Oldu

0
Güncellendi - 2022-01-02 20:51:47
Kar Yağışı Bir Süre Etkili Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Hava sıcaklığının düştüğü Malatya’da kar yağışı bir süre etkili oldu. Ekipler yollarda kar mücadelesi yaptı.

Malatya'da kent merkezinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, yüksek rakımlı bölgelerde ve ilçelerde yer yer kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı öğrenildi. Kent merkezinde öğleye doğru başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bu yıl ilk kez merkeze yağan kar nedeniyle araç sürücüleri güçlük yaşarken, belediye ekipleri de kent merkezinde vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda kaldırım çalışmasına başladı.

Yüksek rakımlı bölgelerde ve ilçelerde yer yer 10 santimetreye ulaşan kar yağışının kent genelinde bir süre daha etkili olması bekleniyor.

DARENDE'DE

Darende ilçesi etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

İlçede sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğlene doğru etkisini artırdı. Kar yağışıyla yeni yılın ikinci gününde tarihi Somuncu Baba Külliyesi beyaz örtüyle kaplandı.

Aralıklarla devam eden kar yağışının ardından yıllık 500 bini aşkın ziyaretçi alan ilçenin tarihi ve turistik yapıları karla kaplandı.

Etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Karayolları ve Belediye ekipleri kar kürüme çalışması başlattı.

Yağışı fırsat bilen çocuklar, kartopu ve kardan adam yaparak karın tadını çıkardı.

KARAYOLLARINDA ÇALIŞMA

Malatya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yolların ulaşıma kapanmaması için karayolları ekipleri tarafından etkili bir çalışma yürütülüyor.

Malatya-Kayseri Karayolunda kar yağışı nedeniyle karayolları ekiplerince kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütülüyor.

Ekipler, ulaşımın aksamaması için yol güzergahında karla mücadele çalışmalarına ara vermiyorlar.

malatyahaber.com- AA- iha

FOTOĞRAFLAR: Darende- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız