Bilim adamları, "IGR J17091" kara deliğinin maddeyi saatte 32 milyon kilometre hızla uzaya doğru fırlattığını gözlemledi.
Astrophysical Journal Letters'da keşiflerini yayımlayan bilim adamları, röntgen ışınları kullanan Chandra teleskobundan elde ettikleri veriler doğrultusunda ulaştıkları sonucun şaşırtıcı olduğunu belirtti.
Saatte 32 milyon kilometre hızla esen "rüzgarın", bugüne dek yıldız büyüklüğündeki bir kara delikten oluşan en güçlü rüzgar olduğunu bildiren bilim adamları, bu hıza daha önce ancak galaksilerin merkezindeki dev kara deliklerde rastlandığını ifade etti.
Bilim adamları, güçlü manyetik alanların gaz akımını hızlandırdığını tahmin ediyor.
IGR J17091'i, çöken bir yıldızdan arta kalanlar oluşturuyor. Bu tip kara deliklerin kütlesi genel olarak Güneş'in 5 ila 10 katını buluyor.
IGR J17091 Dünya'dan 28 bin ışık yılı uzakta.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.