SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Hırsızlar O Kadar Yoğun ki.. 'İş Başında' Uyuyakaldılar!..

Malatya'da Hırsızlar O Kadar Yoğun ki.. 'İş Başında' Uyuyakaldılar!..
A- A+ PAYLAŞ

Deprem felaketi sonrasında vatandaşların terkettiği ev ve işyerlerine yönelik hırsızlık, yağma olaylarının sayısındaki astronomik artışla gündeme gelen Malatya'da son olarak yaşanan bir olay, insanları acı acı güldürdü. Niyazi Mısri Caddesi'ndeki bir işyerine hırsızlık amacıyla giren 3 şüpheli, 'aşırı yorgunluk' nedeniyle uyuya kalınca, sabah gelen işyeri sahibi tarafından farkedildi ve polise yakalatıldı.

Aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili olan, Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Özbek, Niyazi Mısri Caddesi'nde ağır hasarlı olan işyerine Perşembe sabah gittiğinde, gördüğü manzara ile şaşkına döndü. Muslukları ve birçok demirbaşı sökülmüş, halıları toplanmış halde olan işyerinde bir kişiyi boylu boyunca yatar halde gören Özbek, diğer bölümleri kontrol ettiğinde iki şahsın daha uyumakta olduğunu gördü ve polisi haberdar etti.

Babasının vefatı nedeniyle bir süredir gidemediği işyerine gittiğinde karşılaştığı hırsızlık şüphelilerinin fotoğraflarını da çekerek sosyal medya hesabından paylaşan Özbek, “İşyerimize girip eşyalarımızı çalmış. Bu hırsız yorulmuş birde işyerimizde uyku sefası yapıyor. 3 hırsızı yakalattım. İnşallah bunları şebeke olarak yargılarlar. Cenazemizi bırakıp  birde bu hırsızlarla uğraşıyoruz” dedi.

Bu arada, işyerinde uykuya dalan, polis tarafından gözaltına alınan 3 şüphelinin Malatya nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

Olay ve kamuoyuna yansıyan fotoğraflar, "Malatya'da hırsızlar son aylarda o kadar çok faaliyet gösterdiler ki, yorgunluğa dayanamaz hale geldiler. İşyerinde uyurken yakalanan bu hırsızlık şüphelileri, Malatya'nın ne halde olduğunun adeta kara mizahı" yorumlarına yol açtı.

GECE DE ‘ŞİŞMAN’ HIRSIZ ALARMI..

Öte yandan, gece polise yapılan bir ihbarda, hırsızlık şüphelisi bir şahısla ilgili eşgalin ‘kilolu şahıs’ diye ifade edilmesi de, ‘kovalayanı olmayınca..' yorumu yaptırdı.

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: İşyeri sahibi Özbek, işyerinde uyuyakalmış hırsız şüphelisini cep telefonuyla görüntüledikten sonra polisi haberdar etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Depremzade (7 ay önce)
    Hırsız arsız olunca bu görüntüler daha iyi günlerimiz. Sadece emniyetle olacak işmi şimdi bu poliste şaşırmış neyapa. Adamın 60 tane suç kaydı var. Polisler 61.yi yakalamış basına yansımayana kadarda cezaevi yüzü görmüyor suçu işleyenler. Tutturmuşlar gbt devriye yapılmıyor diye. Yapılsa nolacak adamı Bi kapıdan alıyorlar diyer kapıdan serbest kalıp çıkıyor. Kimlik soruyorlar durdurulan şahıs 'ne vaaarrrr niyeee durdurdunnn, teröristmiyiıııızzzz, burda başkalarıda geçiiiyiiiii onları niye durdurmisin, dağamı çıqaak, ne vaaaoooorrr yoaaniii. Konuşup duruyorlar sonra polisle kavga çıkar poliste gider mahkeme mahkeme kendini aklamaya çalışsın görevimizi yapıyoruz diye. O görevi yaparken olay çıkmışsa naneyi yiyorlar arkasında duran kimsede olmuyor. Eğer çok düşünüyorsanız bu 4 İl için ohal ilan ettirin siyasi baskıyla . burada hırsızlık, yağma vb. Suçları işleyenler ömür boyu cezaevine girilmesi için siyasi otoriteye baskı kurunda görelim. Kanun çıkartırında görelim nekadar samimisiniz suçla mücadelede. Eee polis gelsin devriye atsın, gbt yapsın hırsızlık hemen biter. Bu kafayla devam edin hemşerim. Kemal sunalın filmindeki sineklerin kıçına lastik don takalımda masa kirlenmesin kafası. Uzun lafın kısası yasamada Yargıda elini taşın altına koyacak biri sert tavizsiz kanun yapacak, diyeride suç işlenmişse o sert kanunu uygulayacak hüküm verecek. Öyle 60 suç kayıtlı suçlular elini kolunu sallayarak dolaşmıyacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (7 ay önce)
    Bu hırsızlar bu haber sitesine de dadanmışlar.Baksanıza hırsızları eleştirenlere dislike atmışlar.Hırsızlar artık heryerde.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • murat (7 ay önce)
    polis maasi ne kadar ? polis hakim savci doktor bu meslekler mesai saati doldurulmak icin yapilmaz özel insan isidir dün gördüm ya adam polis arabasi crkmis saatlerce arkafasimi ne oturmus cay iciyor o bolgede gorevli diye zaman dolduruyo hirsiz cogalir tabi
    %53
    %47
    Yanıtla
  • KİLEYKLİ (7 ay önce)
    iyi uykular prenses
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (7 ay önce)
    Daha ne olsun İş üstünde yakalanmış.İyice soruşturulursa belki bazı vatandaşlar mallarına kavuşur.Sonra İşinin bitirilmesi gerekir.Benim ödediğim vergiyle buna içerde ekmek su verilmesini hiç hoş karşılamam.Biz Görmedik,duymadık,bilmiyoruz deriz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ali (7 ay önce)
    kazık çakmaya gerek sağlam zemine çarşıyı yap kazığa vereceğin parayı da istimlak et
    %34
    %66
    Yanıtla
  • İsmail (7 ay önce)
    Malatya’yı soydular… herkes seyretti… yetkililer gurur duymalı…!!!!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Barguzu (7 ay önce)
    Cezalar yetersiz alt sınırlar yetersiz böyle oldukça hiç bitmez adamın yaşından büyük dosyası var ama dışarda. Bunlara devlet çip takacak kediye köpeğe takacağına bunlara takacak. Nerde geziyor nerde hap alıyor çipi okutacak öğrenecek.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Açık söylüyorum Emniyet beceremiyorsan kenara çekilip sahaya asker ve jandarma insin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Zeki (7 ay önce)
    Arkadaşlar dış güçler izin verse yüce meclisimiz kanun yapar suçlular yakalanır ve cezasını çeker. Beyin bedava, ahh o boynu devrilesice dış güçler ahh.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    İyi yaptılar az bile
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    4 milyonluk evin orta hasarlı bular 500 bin verip rant kapısı açacak birilerine versin bana 4 milyon hepsi kendilerinin olsun
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (7 ay önce)
    Şehrin sahipsizliğine bu da bir başka örnek..Hırsızlar,talancılar,yiyiciler o kadar rahat malı götürüyorlarki korkmadan, sıkılmadan, milletin gözü önünde göz göre göre !Bunları bu kadar cesaretlendiren şey ne acaba?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 ay önce)
    bu şahısların orda uyumasındaki sebeb içtikleri maddelerdir metanfetamin denilen maddeyi içip günlerce uykusuz kalıyorlar daha sonra böyle oldukları yerde uyuyorlar . bu ilk vaka değil bunun gibi hırsızlık yaparken uyuya kalmış bir olay daha önce duymuştum.malatya öyle bir durumdaki yolda daha önce hiç görmediğimiz simalarla karşılaşıyoruz kendi memleketimizde yabancı olduk.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Bir şehir talan ediliyor. Sakinler hırsızı yakalıyor. Polis suçüstü yapıyor. Hırsızları çalınan malzemelerle birlikte bina kapısının içinde yakalıyor. Savcı bey hırsızlığa teşebbüs diye dava açıyor. Hırsızlar malzemeleri paketlemişler, 6. Kattan zemine kadar indirmişler ancak binanın dışına çıkmamış diye teşebbüs olmuş. Hırsızlık bu kadar kolay ve güvenli. Binanızın içerisinde hırsızla karşılaştığınızda hırsız hazırlıklı siz hazırlıksızsınız, birşey yapamıyorsunuz, ters baksanız tersleniyorsunuz."DEVLETİ ARIYORSUNUZ...TERSLENİYORSUNUZ. Malatya vekilleri bu sorunun da yolları ANKARA'ya düşerse CUMHURBAŞKANIMIZA bizahmet iletiversinler.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • MURAT (7 ay önce)
    Emniyet nerde bekçiler nerde
    %77
    %23
    Yanıtla
  • malatya nın soyulmasına sanki birileri bilerek izin veriyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (7 ay önce)
    Malatya'nın sözde kabadayıları ağır abileri anca birbirine sıkalar.haydi hodri meydan evinize memleketinize hırsız girmiş malına göz tikmiş izlemesene iki tanesinin kemiğini ibreti alem kırda diğerlerinin önünü kessene.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    maalesef malatya emniyetide uyumaya devam ediyor. yeni müdürle dedik birşeyler değişir ama maalesef. niyazi mısri şehrin göbeği, kenar mahalle olsa olabilir diyeceğimde. geçen sene niyazi mısride dükkan açtık. bir gece geç saatlere kadar çalıştık, dükkanın önünde 3-4 kez devriye ekibi geçti, bekçiler ayrı geziyorlardı, gelip ne yaptığımızı sordular o saatte. niçin yetkililer sahip çıkmıyorlar şehre anlamıyorum. niçin vekiller kimseye sesini çıkarmıyor? polis beceremiyorsa, yetersizse askerden destek isteyin, geceleri devriyeye çıksınlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Doğrucu Hasan (7 ay önce)
    Malatya'nın sahipsiz olduğunun bir örneği, hırsızların boş buldukları her yere rahatça girmeleri güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu göstermektedir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya Sever (7 ay önce)
    Malatya'da Çay Ocakları ve Lokantalara bakın içeri polisten-bekçiden girilmiyor? Neden gerekli devriyeler atılıp her yoldan geçene sorulmuyor-özellikle pikap ve kartoncu torbası ile gezenlere denilmiyor mu kardeşim sen bu malı nereden aldın diye?
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Sesimizi duyan varsa sesimizi duyuracaksanız konu şu; bu hırsızlar parayı uyuşturucuya yatırıyor. Bunlar haplanmış kafayı bulmuş gayri meşru takılan çoluk çocuk. Bunlara önlem alınmazsa her hırsızlık demir hurdacılığı uyuşturucu trafik magandası ruhsatsız silah haraç olarak Malatya’ya geri dönecek.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • ufuk (7 ay önce)
    Şehre yüz yıllık hizmet yapacaksanız TRAMVAY YAPIN TRAMVAY. Fırsat bu fırsat. Şehri yeniden imar ederken bu fırsatı değerlendirin. Ulaşım medeniyet demektir. Çağ dışı türünün ilk ve son örneği Trambüs olayından kurtarın şehri. Ben Ahmet ÇAKIRA hakkımı helal etmiyorum.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Cero (7 ay önce)
    Hiç bir yaptırımı olmayan kanunlar pek iş görmediğinden ve adeletin ayaklar altına alındığı bu ülkede nasıl olsa hırsızı tutuklamayıp geri bırakacaklar. Ortada düzeni sağlayacak kimse yok bari yüzlerini saklamayın ki insanlar belki tanır ve sakınır onlardan.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet can (7 ay önce)
    Ne desek boş polis e de birşey demiyorum adamlar alıyor 2 gün sonra geri birakiliyorlar ceza lar arttirilmali güzelim Malatya resmen romanlar Suriyeli Ler ve afganlar tarafından her bir yani yağmalandı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deka (7 ay önce)
    Malatya yol geçen hanı olmuş kimse işini yapmıyor Allah emanet şehir
    %90
    %10
    Yanıtla