SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kara Yoluna Çıkan Çapa Motorları Bağlanacak"

A- A+ PAYLAŞ

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü, çapa motoru olarak bilinen ve ‘patpat’ olarak da adlandırılan tarım aracının kara yoluna çıkışının yasak olduğunu bildirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaz aylarının gelmesiyle ilçede çapa motoru kullanımının arttığının gözlemlendiğine işaret edildi.

Geçmiş yıllarda çapa motoru kazalarından dolayı onlarca vatandaşın hayatını kaybedip 100'lerce vatandaşın da yaralandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çapa motorlarının karayoluna çıkması yasaktır. Kara yoluna çıkan çapa motorları ekiplerce bağlanacaktır. Bağlanan çapa motorları faturalarının getirilmesi durumunda çekici üzerinde sahiplerine iade edilecektir. Faturası ibraz edilmeyen çapa motorları sahiplerine teslim edilmeyecek olup hazineye kalacaktır. 5 Temmuz 2022 gününden geçerli olmak üzere özellikle D 300 kara yolu ve çarşı merkezine gelen çapa motorlarına gerekli cezai işlemler uygulanıp çapa motorları bağlanacaktır."

AA

FOTO: Darende ilçesi yakınlarında kaza yapan patpatta bulunan 3 kişi yaralanmıştı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • serdar (1 yıl önce)
    sadece çapa motoru yetmez ; plakasız,kasksız sürücüsü olan, tehlikeli şekilde kağıt hurda yüklemiş araçlarda toplanmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Zaten var olan bir yasanın uygulanmasına seviniyoruz. Mazot pahalı diyenleri anlamak mümkün değil; can ucuz mu? Ben de trafiğe el arabasıyla çıkayım dandik bi motor takıp, olur mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    traktörü olanda çapa kullanıyor.mazotu az yaktığı için insanlar tercih ediyor.ne yapsın millet
    %22
    %78
    Yanıtla
  • ercan bey (1 yıl önce)
    çok yerinde bir karar. umrım sadece darende genelinde değil il genelinde uygulanan emsal bir karar olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)
    Çok doğru bir karar. Darısı diğer ilçelerin başına. Ehliyet zorunluluğu olmayan, trafik sigortasız bu tarım araçları trafikte büyük tehlike.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Çok doğru bir karar tebrik ederim. Ciddiyetle uygulanmasını talep ederim. Çapa motoru karayollarında seyri sefer yapabilecek bir taşıt değildir. Yıllar boyu birçok insanın karayollarında ölmesine sebebiyet vermiştir. Bahçe içinde kullanılması gerekir otaban gibi yollarda değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İl geneli komple olsun
    %100
    %0
    Yanıtla