SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karaçayır Barajı'nda İnşa Çalışmaları Sürüyor

Karaçayır Barajı'nda İnşa Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kuluncak Karaçayır Barajı'nda dip savak ve dolu savak imalatlarının tamamlandığı, gövde dolgusu imalat çalışmasının ise devam ettiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Kuluncak Karaçayır Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Akca, barajın tamamlanmasıyla 3 bin 100 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, "Temelden yüksekliği 31 metre ve su depolama kapasitesi 1,40 milyon metreküp olan Malatya Kuluncak Karaçayır Barajı'nın tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5 milyon 472 bin 872 lira katkı sağlaması hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız