SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karadere Barajında Su Tutulmaya Başlandı

Karadere Barajında Su Tutulmaya Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde inşa edilen Karadere Barajı'nda suyun tutulduğunu bildirdi.

DSİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hekimhan Karadere Barajı'nda tüm çalışmaların tamamlanarak barajda su tutulmaya başlandığını belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, barajda depolanacak su ile 3 bin 630 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını aktardı.

Temelden 38,5 metre yükseklikte, kil çekirdekli, homojen dolgu tipinde yapılan baraj ile 1,95 milyon metreküp su depolanarak tarım alanlarının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasını hedeflediklerini vurgulayan Yıldız, barajın 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5,5 milyon lira katkı ve bin 89 kişiye tarımsal istihdam sağlayacağını kaydetti.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız